Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (18 tot en met 24 mei) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 20 (18 tot en met 24 mei):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Meer tijd voor plezier en gezelligheid met elkáár: je was er behoorlijk aan toe. Deze week krijg je het, inclusief een dot energie. Begin je nu aan een nieuwe baan, dan ben je realistisch. Je ziet de nadelen en voetangels wel, maar richt je vooral op de zon die altijd achter de wolken schijnt. Met die positieve insteek zijn je collega’s, chefs en/of compagnons blij. Je merkt dat je het oude gemakkelijker achter je laat. Vooral wat anderen van je vinden is steeds vaker irrelevant. Het gaat erom dat jij jezelf de moeite waard vindt en achter je keuzes staat. Ondertussen leunen familieleden waarschijnlijk best zwaar op je. Dat je hen kunt helpen, geeft een tevreden gevoel. Je plant zaadjes voor de toekomst. Overvalt de stress je evengoed deze dagen? Check dan je agenda en kijk waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Schrappen doet je goed.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Relatiestress vervaagt deze week. Vooral als je minder tijd doorbrengt met iemand die steeds op je rode knoppen drukt. Het lijkt erop dat je meer oog krijgt voor de realiteit. En: dat je er op een intelligentere manier mee kunt omgaan. Aannames maken is een slecht idee. Stel liever vragen. Probeer niet ieders probleem te fixen, of constant klaar te staan voor iedereen die iets van je vraagt. Best kans dat je je dan niet waardevol of gezien voelt. Dit zijn prima dagen om daar eens naar te kijken. Ben je single, dan ben je in dit 2-jaar erg gericht op het vinden van een partner. De trilling van deze week werkt er helaas niet zo aan mee. Je hebt waarschijnlijk veel me-time nodig. Door stil te worden, komt compassie op. Je ziet de andere kant van de medaille, ook als je ‘m niet mooi vindt. Ga er maar vanuit dat er licht is aan het eind van de tunnel.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Je jaarcijfer in combinatie met de trilling van deze week geeft je iets om trots op te zijn. Je hebt iets bereikt, er is vooruitgang. Best kans dat je er behoorlijk opgewonden van bent. Of erg druk in je hoofd. Neem daarom steeds even een momentje tussendoor om te wennen aan deze nieuwe sfeer. Krijg je te maken met groepsdruk? Weet dat je altijd vrij bent om zelf te kiezen. De schone schijn ophouden maakt het leven alleen maar moeilijk. Je krijgt nu de kans om jezelf te laten zien zoals je bent. Toon daarom moed: dan sluit wat je zegt en wat je doet beter bij elkaar aan. Een grote aankoop of geboekte reis kan meer kosten dan je ervoor had bedacht. Voelt het toch waardevol, dan weet je dat geld gewoon een vorm van energie is die moet stromen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Hoewel je van de praktische aanpak bent dit jaar, moet je ervoor waken dat je je niet verliest in een dramatische sfeer. Een oud hoofdstuk in je leven komt ten einde. Hoe wil je dat het nieuwe begint? De uitdaging is helder: blijf kalm. Kies voor een filosofische houding, ook als iets eindigt op een manier die je niet aanstaat. Laat je verrassen door het onverwachte. En zoek de balans door geen aannames te doen. Teveel denkwerk geeft alleen maar hoofdpijn. Laat ook je neiging om te veel advies te willen geven achterwege. Knik gewoon begripvol en richt je op je eigen weg. Wees je ondertussen bewust van wat je zelf kunt doen – en laten. Je zit zelf achter het stuur, dus maak gerust keuzes: linksom of rechtsom. Of toch liever rechtdoor? Zie het verkennen van je mogelijkheden maar als een groot avontuur.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Het gevoel dat je te veel hooi op je vork had genomen is deze week zeker passé. Jouw alerte en nieuwsgierige houding helpt je omgaan met grote veranderingen. Het is nu helemaal prima om jezelf te laten zien. Je hebt genoeg gereedschap in je kist om alles wat je moet fixen ook te kunnen fixen. Nieuwe projecten opstarten, plannen maken, die weer bijschaven: deze week is er ideaal voor. Best mogelijk dat je richting nog niet helemaal helder door komt. De ene dag wil je dit, de andere dag dat. Laat die ambivalentie je niet ontmoedigen. Doe gewoon wat goed voelt op dat moment. Het is ook een week waarin je idee van wat ‘normaal’ is wordt uitgedaagd. Misschien laat iemand in je omgeving zich wel, of juist niet vaccineren en vind je daar wat van. Een mening hebben is oké. Als je maar blijft proberen om de ‘kleuren’ zwart en wit te mengen tot mooie grijstinten.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Verantwoordelijkheidsgevoel genoeg in dit 6-jaar, deze week gaat het in de mixer met het woordje ‘samen’. Solo werken is nu niet handig, je bent te afhankelijk van wat anderen willen. Of tenminste: wat anderen van jou gedaan willen krijgen. Grote kans dat je veel moet overleggen en plannen. Op het werk bel, mail, Zoom en Teams je er waarschijnlijk op los en vraagt mensen om hun advies of mening. Op vrijersvoeten? Dan zie je nu het beste in iemand. Je bent geneigd om veel water bij de wijn te doen, dus neem nog geen grote stappen. In vaste relaties en met vrienden overheerst harmonie. Je merkt dat je vaak hetzelfde over dingen denkt en voelt. Stoorzenders komen in de vorm van oudere of juist jongere familieleden. Compromissen worden gesloten, maar vermijd het om alles te willen voorkauwen.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Is het al vakantie? Je bent er (alweer) aan toe. Doe daarom rustig aan. Luister vaker in plaats van te willen spreken. Je leert nu veel door anderen te observeren. Misschien wil je jezelf heruitvinden? Je haar krijgt zomerse highlights, de zon geeft je sproeten, je koopt die leuke zomerjurk. Maar ook maar ook innerlijk werkt het door. Sommige mensen of gewoontes passen niet meer bij je, je kunt vooroordelen snel loslaten en accepteert jezelf meer zoals je bent: hier en nu. De trilling is goed voor gezinsuitbreiding. Ben je single en op zoek, dan ontmoet je elkaar ‘in het wild’. Misschien zit je wel toevallig naast elkaar op een terras. Buikvlinders kunnen je artistieke spieren prikkelen. Schrijvers, musici en beeldende kunstenaars maken nu geweldig werk. Wees er niet te kritisch op, perfectionisme geeft alleen maar een domper.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Dit is zo’n week waarin je merkt dat alles wat gebeurt een reden heeft. Je wilt van alles voor elkaar boksen en bent heel gemotiveerd. Een gebeurtenis kan je er nu aan herinneren hoeveel je over hebt voor je ideaal, of manier van leven. Wat er ook gebeurt: je wordt er sterker van. Laat jouw beslissingen of manier van leven ondertussen niet te veel van anderen afhangen. Richt je op wat je al voor elkaar hebt gekregen. Houd het stuur niet te krampachtig vast. Stuur steeds een beetje bij zonder je doel uit het oog te verliezen. Je financiën of werkschema kunnen uitdagend zijn, maar je krijgt meer voor elkaar dan je denkt. Ook hierbij geldt: wees flexibel. Je hebt meer energie en een grotere gunfactor dan je zelf denkt. Vraag zo nodig om hulp, en accepteer die in dankbaarheid.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Rusteloos is het woord dat jouw week typeert. Irritaties groeien, misschien ben je in de war over van alles. Problemen of uitdagingen worden nu uitvergroot om jouw aandacht te vangen. Best kans dat je nu wegloopt van een situatie die je al langer niet meer bevredigt. Precies op het moment dat je denkt: ‘ik ben er helemaal klaar mee’ kan er direct iets anders op je pad komen. Waar een deur dicht gaat, gaat een raam open. Relaties zijn ook wat onbestendig. Stel geen ultimatums, laat de soep maar een tijdje sudderen. Er is nog van alles mogelijk. Het verleden en het heden lijken met elkaar te versmelten. Best kans dat je terugdenkt aan ‘betere’ tijden of dat je iemand van vroeger tegenkomt die je melancholisch stemt. Ontspan je daar zoveel mogelijk bij. En wees zuinig met je energie. Televisie en laptop uit, en vroeg slapen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden