PREMIUM

Zo ziet deze week (2 tot en met 8 november) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 44 (2 tot en met 8 november 2021):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: In dit toch al drukke 1-jaar krijgt deze week een extra heet sausje. Dat kan zich uiten in een zeer optimistische sfeer en in creatieve uitspattingen. Op het werk is je ster rijzende en de ‘juiste’ mensen komen als vanzelf op je pad. Dit is ook het moment voor de vervulling van je hartenwens. Vraag daarbij niet om spullen, maar om het gevoel dat je wilt beleven, of de ervaring ervan. Wat wil je meemaken, wat wil je leren? Een huis staat voor een veilige haven. Een geliefde staat voor saamhorigheid. Een fijne baan staat voor dienstbaarheid: wat kan ik doen voor de ander? Wees daarbij goudeerlijk! Heb je geen zin om iets te doen, vind dan iets waarvan je ogen wel gaan schitteren. Benadruk wat je wél kunt en wél wilt. Daarmee voorkom je misverstanden en spraakverwarringen.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Je bordje wordt vol geschept met verantwoordelijkheden. En je had er al zo veel! Het geheim van relaxt blijven zit ’m in de focus. Ligt die meer op ‘hoe anderen jou zien’, dan op wat er feitelijk gedaan moet worden? Leg wat anderen doen en denken dan terzijde. Richt je op je eigen takenlijstje. Jij hebt jouw rol, anderen de hunne. Liefdesrelaties – of het nu met een geliefde of met vrienden of familie is – helpen je nu over de hobbels. Je krijgt steun en lieve woorden komen je kant op. Mag ook wel, want jij bent waarschijnlijk vaak degene die een vriend helpt verhuizen, de hond uitlaat of tricky situaties sust. Vergeet je niet er ook wat voor terug te vragen? Ook hulpvragen komen goed door deze week. Zeg dus gewoon: ‘Sámen koken is gezelliger en gaat sneller, doe je mee?’

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Je hebt de wind in je rug tijdens het fietsen, krijgt onverwacht plekjes vooraan in theater of vindt iets dat je verloren achtte terug tussen de kussens op de bank. Een week die bol staat van de aangename verrassingen dus. Ook ben je misschien wat rusteloos. Misschien denk je (te veel) aan toekomstige problemen? Bedenk dan ook dat 99% van wat je bedenkt waarschijnlijk helemaal niet gaat gebeuren. Dat overvolle hoofd kan ook maken dat je kansen en oplossingen niet ziet. Bekijk daarom alles van verschillende kanten. Giet je mening niet in beton. Weet dat jij altijd op de juiste tijd op de juiste plaats bent. En dat onverwachte gebeurtenissen er zijn er om je uit te dagen en om je tolerantiespieren op te rekken. Wees daarom geduldig. Met jezelf en met anderen. Dan krijgt deze week jouw handen op elkaar.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Vriendschappen worden getest deze week. Hoe nonchalant of tegendraads de ander ook is, laat jezelf van je beste kant zien. Toon begrip. Ook anderen stappen weleens met hun verkeerde been uit bed. Laat je op de werkvloer niet verleiden tot rivaliteit of de neiging om alles en iedereen onder controle te willen houden. Voel je die boer toch bij jezelf opkomen? Sta dan even stil bij het feit dat het leven momenteel voor iedereen uitdagend is. Kijk daarom ook naar de vorderingen die jij en je omgeving hebben gemaakt. Er is heel wat gebeurd sinds vorig jaar. Het is nu goed om innerlijke onrust zoveel mogelijk te pareren en ‘in het nu’ te blijven. De televisie en sociale media kunnen ook uit. Met de wilskracht die de trilling je deze week geeft, beperk je prikkels van buiten tot een minimum. Wat zul jij lekker slapen!

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Voel je je als een balletje in een flipperkast? Meningen, oordelen... gedachten schieten waarschijnlijk alle kanten op. Kiezen is deze week lastig, want je ziet overal de goede én minder fijne kanten van. Frustreert het? Feliciteer jezelf maar. Je hebt gehoor gegeven aan je innerlijk wekker. Je leven ziet er nu waarschijnlijk heel anders uit dan een paar jaar geleden. Wie had dat gedacht? Neem de tijd om je te verwonderen, want onder die laag lava zit heel vruchtbare grond. Iets dat jij goed kunt, is nu veelgevraagd, dus waarschijnlijk heb je geen problemen om passend (nieuw) werk te vinden. De week nodigt ook uit om te leren van het verleden. Als je heel goed kijkt, zie je dat je tegenslag nodig had (en hebt) om vooruit te komen. Het zet je aan tot verandering. Neem deze dagen vooral tijd voor jezelf. Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: De week brengt extra kosten met zich mee. Misschien moet je advies van een expert inwinnen, een medisch onderzoek of operatie ondergaan of een reis maken die wat duurder uitvalt dan je had bedacht. Maak er geen punt van. Zie het als een investering in jezelf. Het grootste struikelblok is je eigen ego dat kan botsen met dat van een ander. De vraag is dan: wil je gelijk of geluk? Zelfs als je voor je eigen gevoel gelijk hebt, kun je ontspannen in de wetenschap dat jullie allebei een punt hebben. Dat ieders ‘waarheid’ waar is. Het is maar hoe je ernaar kijkt. Speelt dit op de werkvloer, dan is samenwerking belangrijk. Denk dan aan het gemeenschappelijke doel dat je wilt bereiken. En werk eraan, ieder op de eigen manier. Respecteer daarbij de keuzes van de ander, alle wegen leiden uiteindelijk naar Rome.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Lijken je ideeën en plannen het ene moment opwindend, en het andere saai of onuitvoerbaar? Let dan op hoe dat komt. Laat je je doen en laten soms te veel van anderen afhangen? Laat je gedachten niet te ver vooruit racen of treuzelen in het verleden. De week geeft je lessen in ‘hier en nu’. Heb je een dak boven je hoofd? Is er eten in huis? Is het lekker warm? Dan is er eigenlijk geen probleem. Die wetenschap kan je zomaar een zucht van verlichting doen slaken. Romantische herinneringen kunnen ook bovendrijven. Zelfs als je gelukkig bent met je huidige partner verlang je misschien weer naar die ‘ene’ die tussen je vingers door glipte. Geniet van het bitterzoete gevoel. Deel het met een vertrouwd persoon. Een beetje weemoed staat je goed. Uiteindelijk geldt ook hier: geniet van wie en wat er wél is.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Jij dompelt je onder in productiviteit deze dagen, en dat voelt prima. Je bent optimistisch en daardoor lukt veel. Sterker nog: je inspireert anderen. Best kans dat je wordt gevraagd voor een grote klus, of dat je meer verantwoordelijkheden krijgt. Hard werk, vakkennis en zelfvertrouwen brengen voldoening, en (meer) geld in het laatje. De uitdaging is nu om geen schijn op te houden en eerlijk te zijn over wat je voelt. Zonder bot te worden of dat wat jij voelt andermans probleem te willen maken. Het is de toon die de muziek maakt. Humor is nu het allerbeste instrument. Het zit in je, ook al moet je het misschien opgraven van onder al die verantwoordelijkheden. Check in je vrije tijd die comedy, ga paddenstoelen zoeken en leg die met rode stippen vast op je mobiel. Of trakteer je harige huisvriend op een spelletje. Je omgeving (en hond of kat) is/zijn je dankbaar.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Omgaan met veranderingen. Het is eigenlijk een permanent proces, maar deze week knal je er waarschijnlijk met je voorhoofd tegenaan. Omdat de trilling relaties nu in beweging zet, heb je misschien aanvaringen met bazen, klanten, opleiders, sociale werkers of familieleden. Het advies: neem nu geen grote beslissingen, je gevoelens zijn wat wiebelig. Trek je liever even terug. Zeg dat je over iets wilt nadenken/voelen. Vraag uitstel. En wees je ervan bewust dat niet alle situaties en vragen met een helder ja of nee beantwoord kunnen worden. Er tussenin gaan zitten is prima, zoek gerust het grijze gebied tussen zwart en wit op. In je gezin of met je partner is er veel wederzijds begrip. Je kunt op elkaar bouwen. Aan het eind van de week kun je waarschijnlijk met een tevreden gevoel terugkijken. Focus op: een gelaten houding.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden