Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

PREMIUM

Zo ziet deze week (20 tot en met 26 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 29 (20 tot en met 26 juli):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Proberen anderen jou op te zadelen met hun ‘problemen’, wapper ze vooral kordaat terug naar henzelf. Check ook bij jezelf: waar leg jij de verantwoordelijkheid nog buiten je? De trilling herinnert je eraan dat niemand jou uiteindelijk kan ‘helpen’, behalve jijzelf. Het is nu dus de kunst om je niet door je gedachten, gevoelens, emoties – of die van anderen! - te laten leiden. Zie ze als wolken die aan de blauwe lucht voorbijtrekken: ze zijn tijdelijk en lossen vaak vanzelf weer op. Soms gaat er eerst een flinke regenbui aan vooraf, soms zelfs met hagel en zware windstoten. Maar jij hebt de juiste kleding aan en kunt ertegen. Want je weet ook: de zon gaat vroeg of laat altijd weer schijnen. Maak je dus niet druk om wat anderen van je doen en laten vinden. Focus op de mensen die samen met jou bruggen willen bouwen of verbouwen. Spreek je waarheid en luister met een open hart naar die van anderen. Je hoeft er niets mee te doen…

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Denk even terug aan waar je twee jaar geleden stond. Wat is er in positieve zin veranderd? En wat wil je nog naar die plus ombuigen? De weekenergie geeft je de mogelijkheid om op te merken hoezeer je bent gegroeid, of wie of wat je bent ontgroeid. Pogingen uit het verleden om iets achter je te laten, beginnen vruchten af te werpen. Wees je bewust van je gevoeligheden, maar tegelijkertijd vastbesloten om te doen wat je moet doen. Opkikker: problemen vinden nu oplossingen en er is goede hoop op win-win situaties. Al met al nodigt deze week je uit om die zware rugzak af te doen, je vleugels uit te spreiden en te vliegen. Ben je aan het daten, dan is het of koeltjes of gloeiend heet. Er zijn nu weinig grijstinten te ontdekken, dus keuzes maken is gemakkelijk. Focus ondertussen op dat goede gevoel, ondanks (of dankzij) dat gevoel van onzekerheid.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: De nadruk ligt deze week op onschuld. En dus voel je ook de keerzijde van die medaille. Je kunt je schuldig voelen over de gekste dingen. De trilling geeft je hiermee de boodschap: ‘Hallooo, ben je wakker?’ Je ziet waarschijnlijk heel helder waar je leermomenten liggen. Maak geen heisa om kleine misstappen of uitglijders – lach om die van jezelf en van anderen. Daarmee stap je uit de schuldvraag en maak je een goed begin. Kun je fysiek niet uit een ongelukkige situatie stappen, breng dan ten minste wat nieuws en leuks in je leven. De zaadjes die je nu zaait zijn de bloemen en vruchten van later. Socializen brengt, ondanks restricties, ontspanning en inspiratie. Misschien doet die anderhalve meter afstand je zelfs wel goed. Wie wil er nou nog drie luchtzoenen? Via via kan er een onverwachte deur opengaan waardoor een leuke persoon in je leven stapt.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Best kans dat je herstellende bent na een fysiek of emotioneel uitputtende periode. Kan ook best zijn dat je het nu pas als een zware tijd (h)erkent. Valt het kwartje, dan valt hij ook hard. Je merkt hoeveel je eigenlijk aankunt. Hoe sterk je eigenlijk echt bent! Onverwachte hulp kan ook op je pad komen, of het is alsof dat engeltje op je schouder zit en je moed influistert. Een persoonlijk ‘altaartje’ maken met helende stenen, kaarsen en foto’s en daar dagelijks bij stilstaan, geeft kracht. Ondertussen kunnen ook dierbaren wat van slag zijn, of meer begrip nodig hebben dan normaal. Kijk wat er gebeurt als je alle situaties en persoonlijkheden accepteert, precies zoals ze zijn. Je merkt dan al gauw dat onrustige gevoelens zoals teleurstelling, frustratie of intimidatie geen vat meer op je hebben. Geloof in jezelf. En onthoud: je kunt alleen je eigen houding veranderen.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Op vakantie, iemand vervangen op het werk, een nieuw project opstarten. Grote kans dat je deze week uit je normale routine stapt. De trilling vraagt je om je aandacht te focussen en te luisteren naar dat stille stemmetje dat spreekt tussen alle ruis door. Vertrouw op ‘toevalligheden’: ze leiden je naar de juiste route. Inspiratie komt als je warrige gedachten niet te serieus neemt. In je relatie(s) kunnen kleine misverstanden groot gedoe veroorzaken. Kun je er iets aan doen? Doe het dan. Zo niet: zwaai bye-bye. Erover praten heeft deze week minder zin. Er is grote kans dat in je hoofd zitten – waar je door te praten vrijwel automatisch in komt – de situatie alleen maar erger maakt. Jouw rol is nu die van observator. Kijk naar details en zoom vervolgens uit naar het grote plaatje. Dit helpt je om de situatie meer in perspectief te zien, waardoor je je niet voortdurend kwetsbaar voelt.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Conclusies worden snel getrokken, helemaal in deze roerige tijd. Vaak zijn ze echter niet correct. Herinner jezelf aan die wijsheid als je op het punt staat om iets te zeggen of doen voordat je alle kanten van het verhaal hebt gehoord. Echt gevaar, die woeste leeuw die op je afspringt, is er hoogstwaarschijnlijk niet. Zie dus al je obsessies, stokpaardjes en triggers voor wat ze zijn. Luchtballonnen. Prik ze door. Poef! Weg! De trilling geeft je ook de ervaring mee dat oude oplossingen niet werken voor nieuwe uitdagingen. Vraag daarom eens aan een buitenstaander hoe diegene iets zou oplossen. Daarbij geldt: hoe simpeler, hoe beter. Best kans ook dat je erachter komt dat er helemaal niets op te lossen valt. En dat je gewoon een beetje bang bent. Stel jezelf gerust met een kop kamillethee en zet je telefoon vaker op standje ‘stil’. Daarmee geef je de stresshormonen de kans om tot bedaren te komen.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Omgaan met onzekerheden is het thema van jouw week. Het is dit jaar al vaker aan bod gekomen, het gaat nu om het verfijnen van je vaardigheden. Externe prikkels – nieuwsberichten, ziek- en zeer-verhalen van anderen, zelfs actiefilms en thrillers – maken dat je je onveilig kunt voelen. Hoe bewuster je je daarvan wordt, hoe beter. Merk dat je hartslag stijgt, dat je zweterig wordt, dat je gedachten alle kanten op flitsen. Alles (door)voelen maakt dat je er ook van een afstandje naar kunt kijken. Best kans dat uit deze innerlijke chemie ook nieuwe denkbeelden naar voren ploppen. Ben je aan het daten, dan val je nu waarschijnlijk op een heel ander type dan daarvoor. Zit je in een relatie, dan is het tijd om alle persoonlijkheden te accepteren, precies zoals ze zijn. Misschien is het tijd voor een solo-vakantie? Geef elkaar in ieder geval wat ruimte om vrijuit te ademen.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Werkstress kan deze week die dode vlieg in je wijntje blijken. Bleh! De weekenergie verplicht je om persoonlijke actie te nemen. Vraag dus niet aan die ober om ’m eruit te vissen, die heeft het druk genoeg op het terrasje, maar pak zelf een lepeltje. De weektrilling vraagt om onafhankelijkheid en het aanvaarden van verantwoordelijkheid. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je zit in het proces van volwassen worden. De zijwieltjes gaan van je fiets af en je moet zelf balans zien te houden. Een nieuwe realiteit ligt voor het grijpen, dus pak je kans. Raak je in paniek, richt je op je adem. Weet je even niet welke kant je op moet, denk dan: heb ik hier volgend jaar, volgende week of morgen nog mee te maken? Zo ja: onderneem verstandige actie. Zo nee: relax. Schop je schoenen uit en geef je onderdanen een gras-bad. En onthoud: het leven is goed!

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je verleden en het heden ontmoeten elkaar deze week. Maar de tijden zijn veranderd en je kunt gebeurtenissen nu in een heel ander perspectief plaatsen. Je intuïtie spreekt een aardig woordje mee en je leest succesvol tussen de regels door. Met de beschouwende trilling van dit 9-jaar in combinatie met de weekenergie ben je misschien in contact met iets of iemand uit het ‘buitenland’. Misschien ben je op reis, werk je in een andere stad of ben je achter de schermen bezig met voorbereidingen voor iets nieuws. In al die situaties kun je je wel wat ‘alleenig’ voelen. Wees gerust: het brengt je de nodige rust. In de liefde kan het wel vonken. Misschien blijk jij, of een ander, het derde wiel aan de relatiewagen. Vermijd het nemen van overhaaste beslissingen. Ontspan en praat er eens over met een vertrouwde vriend of vriendin. Grote kans dat je eerste indruk juist was – en is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden