PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (24 tot en met 30 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 34 (24 tot en met 30 augustus):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De bezem erdoor! De trilling van de week helpt jou bij het afronden van oude zaken. Zit je in een scheiding, dan komen de papieren rond. Zijn er onderhandelingen op het werk, dan komt er een doorbraak. Onzekere situaties voelen minder wankel, jouw zelfvertrouwen maakt dat je ook alternatieven kunt zien. Waardering is ook een belangrijke term deze dagen. Je bent in staat om kwaliteit op waarde te schatten en om jouw eigen aandeel in een situatie te zien. Zowel het positieve, als het negatieve. Dat brengt balans, waardoor je rustig kunt denken en spreken. Ben je aan het daten, dan heroverweeg je misschien of je wel met diegene door wilt. Daar hoeven geen drama’s aan vooraf te zijn gegaan, je weet soms gewoon als je klaar met iets of iemand bent. Ben je moe, of een tikkeltje depri? Het hoort erbij als zwart bij wit. Focus op: meer rust, zodat je er volgende week weer tegenaan kunt.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Deze week geeft jou een kick. Je bent super actief, zet van alles in gang en begint fluitend opnieuw als iets niet meteen lukt. En moet je buigen voor de wensen van je partner of een andere belangrijke relatie? Denk erom en zet jouw wensen niet op het tweede plan! Zit je nog in de wittebroodfase van je relatie, dan kan er een (eerste) verhitte twist ontstaan over een onderwerp dat jullie beiden raakt. De vraag is nu waar je grens ligt. Hoe ver wil je gaan voor diegene? Mooie week om de balans opnieuw af te stellen, om de hoeveelheid water die je in je wijn doet te heroverwegen. Het is nog een beetje te vroeg om 180 graden te draaien, dus een eindbeslissing hoef je nog niet te nemen. Ontwikkelingen nemen nog wat tijd in beslag. Daarom is het goed om te wennen aan het gevoel van ‘het niet weten’. Yoga kan je helpen om te ontspannen tijdens (in)spannende situaties.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Een weekje van afwachten. Saai wordt het zeker niet, je mag met jezelf ‘aan de slag’. De onderwerpen geduld, oplettendheid en beleefdheid komen langs. Als je strijd vermijdt en mensen met een open hart benadert, geeft deze sfeer ruimte om op een wat dieper niveau te komen. Hierdoor kun je beter overleggen en prioriteiten stellen. Ook zaken die wat minder voor de hand liggen, komen nu naar voren. Hijst je intuïtie de rode vlag? Negeer hem niet! Bekijk iets langer en altijd van meerdere kanten. De week vraagt je eigenlijk om een wat zakelijke instelling. Wees tactvol, ook als iemand de kantjes eraf lijkt te lopen. Of als iemand het tegendeel doet van wat jij goed acht. Ook al ben je het niet eens met wat er gebeurt: stel samenwerking voorop. Optimisme is nu sterker dan angst, en informatie die je goed kunt gebruiken lijkt zomaar in je brein te worden gedownload. Je hoeft er in ieder geval geen al te inspannend graafwerk voor te verrichten.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Financiën hebben je aandacht in dit opbouwende 4-jaar, de weeksfeer geeft een wat nonchalanter beeld. Laat je bankpas wat vaker thuis, want impulsaankopen kunnen een gat slaan in je opgebouwde krediet. Best kans dat je tegen jezelf zegt dat het leven te kort is om veel te sparen. Of dat je alles achter je wilt laten en veel simpeler wilt gaan leven. Niet meer sparen voor die verbouwing, maar een camper kopen en er vaker op uit. Of geef je gewoon toe aan luiheid en luxe? Hoe lekker is het om die nieuwe afwasmachine te kopen zodat je niet meer zo vaak met je borstel hoeft te zwaaien. Dit is ook een prima week om gezelligs te doen met vrienden. De sfeer is ontspannen, mits je elkaars uiteenlopende meningen en karakters accepteert. Een specifieke vriend(in) heeft misschien een uitlaatklep nodig. Die schouder kunnen bieden waarop diegene kan uithuilen of spontaan je hulp aanbieden, geeft vriendschappen extra glans.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Communicatie en creativiteit: de weeksfeer dwingt je om effectiever te werken/zijn door te zeggen wat je doet en doen wat je zegt. En om te praten over een deel van je leven dat je misschien liever een beetje wegmoffelt. Dat laatste speelt waarschijnlijk in de romantische sfeer. Je komt er misschien achter dat iemand niet zoveel leuks bijdraagt aan je leven. Eigen verantwoording nemen en de ander niet ‘de schuld’ geven, is dan het devies. Je kunt de ander niet veranderen, alleen hoe jij op gedrag reageert. Het 5-jaar is onbestendig en de weeksfeer wil juist controle. Hierdoor krijg je misschien te maken met falende techniek, spullen die zoekraken of een spoedje richting tandarts. Voelt dat stressvol, laat je dan niet verleiden om zekerheid te zoeken bij verzekeraars of andere instellingen die jou veiligheid beloven. Richt je daarentegen op zelfdiscipline. Je hebt meer invloed dan je denkt.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Zoveel te doen, er is nog zoveel te doen… De tijd lijkt deze dagen wel als zand door je vingers te glippen. Je aandacht is waarschijnlijk vooral op de korte termijn gericht. Waardoor je constant wendt en keert. Dat onbestendige gevoel kun je vermijden door vaker naar de lange termijn te kijken. Vraag je bij alles wat je doet af: is dit over een paar weken, maanden, jaren nog steeds belangrijk? Richt je op de grote lijnen, niet zozeer op details. Streef ernaar om het leven simpeler te maken, niet gecompliceerder. Weet wanneer je rust moet nemen. In de liefde kan een opmerking totaal verkeerd vallen. Lange tenen, korte lontjes. Bekijk ook dit soort situaties door de lens van het grote plaatje. Iedereen zegt of doet weleens iets onhandigs, meestal komt het voort uit onwetendheid. Zeg rustig hoe jij over iets denkt, en laat het erbij. Dan kan de ander zelf weten of, en wat hij/zij met de informatie doet.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Romantiek zit zeker in de pijplijn. De vraag is alleen: maak je er tijd voor? Er valt veel af te handelen deze week, en meer nog omdat je misschien aanloopt tegen misverstanden. Heb je instructies verkeerd begrepen, of iets op een verkeerde datum in je agenda gezet? Zorg je voor een zieke, dan kunnen zorgen je uit de slaap houden. Aan het eind van de week blijkt dat iets best goed is afgelopen. Een filosofische houding aannemen helpt ook: soms kun je iets met de beste wil van de wereld niet voorkomen of verbeteren. En moet je meedrijven op de stroom. Onderzoek wel hoe je iets dat je al langer frustreert totaal anders kunt aanpakken, draai de boot om. Het is net magie. Zodra jij verandert, ziet de wereld er ook meteen anders uit. Gesprekken met je partner en/of die goede vriend(in) geven je week een licht tintje. Maak samen een wandeling, dan vloeien gevoelens gemakkelijker samen met woorden.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Vermijd andermans stress. Die college die altijd over haar gezondheid klaagt. Die buurvrouw die met je wil roddelen. Je dochter die maar blijft wikken en wegen. Soms heb je daar een luisterend oor voor, of zin om mee te denken. Deze week niet. Je ontspant je graag en alles wat daaraan bijdraagt, ontvang je met open armen. Koester wat je hebt en laat gedachten over wat je niet hebt links liggen. Dit gaat ook op voor mensen. Kies vrienden wijs, je weet bij wie je dat vertrouwde ‘thuisgevoel’ krijgt. Voel je je een beetje eenzaam, verwen jezelf. Versimpel je schema en doe alleen wat echt noodzakelijk is. Merk de neiging op om je gedachten serieus te nemen: zie ze vaker als wolken. Ze drijven vanzelf voorbij als je er niet bij blijft hangen. Vakantie vieren kan nu prettig zijn, net als een pauze van de media. Heb je even geen idee waar je leven heen gaat? Wanhoop niet, maar richt je op vertrouwen. Alles is zoals het moet zijn. Soms is even niets doen gewoon de beste optie.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Maakt je hoofd weer eens ruzie met je hart? Door je hart te (h)erkennen als beste raadgever en je hoofd als butler voor de uitvoering raak je sneller in de flow. Richt je bij alle onzekerheden op de vraag: welke boodschap zit hieronder? Voorbeeldje: is er onenigheid met je geliefde over geld? Weet dan dat geld niet het onderwerp is. Kijk waar het echt over gaat. Wil jij of de ander meer persoonlijke vrijheid? Voel je je beknot? Hoe kun je dit zelf oplossen, zonder dat de ander iets hoeft te doen of laten? De weeksfeer is bepaald niet sentimenteel en dat maakt het doorhakken van emotionele knopen gemakkelijk. Was je aan het daten, dan besluit je wellicht om het singledom weer even op te poetsen. Begraaf verdrietige gevoelens niet, maar uit ze alleen in de privésfeer. Hard werk uit het verleden werpt nu vruchten af. Best kans dat je deze week complimenten krijgt voor iets, of dat ander goed nieuws – dat jij mede mogelijk hebt gemaakt – je een fijne gloed geeft.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden