PREMIUM

Zo ziet deze week (25 t/m 31 januari) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2022 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2022.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 januari, dan is de berekening als volgt:

2+1+2+0+2+2 = 9 is je persoonlijke getal voor 2022

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+2 = 14. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+4 = 5 je persoonlijke getal voor 2022.

De getallen gelden het hele jaar 2022, en veranderen pas weer op 1 januari 2023.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 4 ( 25 t/m 31 januari):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Gaan voor wat je wilt! Daarvoor staat het 1-jaar en dat betekent dat je in veel opzichten een nieuwe start kunt maken. Je hoeft niet te wachten tot dingen in je schoot vallen, neem gerust initiatief en zaai jouw mooie zaadjes. Mogelijkheden vliegen om je oren, werk en hobby’s maken enthousiast. Ook fijn: je mag het dit jaar helemaal zelfstandig doen!

Weekvoorspelling: Iets shockerends of alarmerends schudt jou wakker deze week. Zie het gerust als een broodnodig aha-moment; een eyeopener die je zowel op de korte als langere termijn goeds brengt. Best mogelijk dat jij, of iemand uit je directe omgeving, betrokken raakt bij een ongeluk of ziekte, ontslag of faillissement. Je manier van denken over het leven, over geld, macht, vrijheid en wat eerlijk is, gaat erdoor op de schop. Hoe ga je ermee om? Zorg goed voor jezelf, zodat je ook de energie kunt opbrengen om er voor anderen te zijn. Doe dus als in een vliegtuig: zet eerst je eigen zuurstofmasker op. Dat betekent: gun je lichaam en geest voldoende rust. Eet en drink gezond en regelmatig. Blijf weg van oppeppers als (te veel) koffie, zoetigheid, alcohol of andere stimulerende middelen. Praat ondertussen met die buitenstaander, iemand die niets met de situatie te maken heeft en die je zinnen kan verzetten. Als diegene ook jouw momenten van zelfreflectie ondersteunt, zit je goed.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Samenwerken is jou dit jaar op het lijf geschreven. Geduld is daarbij een belangrijk codewoord, net als diplomatie. Blijf liever op de achtergrond en wacht tot moois tot bloei komt. Wat voor jou bedoeld is, komt vanzelf en zonder duw- en trekwerk naar je toe. Liefdesrelaties hebben de wind mee, er zit mooie groei in. Mits je je emoties in balans houdt!

Weekvoorspelling: De trilling geeft je deze week de kans om het grote plaatje te zien. Bekijk daarvoor wel je eigen gekke, dogmatische, overbodige patronen en gewoontes eens goed. Wat doe je nog steeds, maar heeft geen functie meer? Wat doe je op de automatische piloot, maar kan vervangen worden door iets wat beter bij je past? Als je daarvoor een veer wilt laten, zul je merken dat er heel kleurrijke voor teruggroeien! Best mogelijk dat iets, zoals in de homeopathie, eerst ‘erger’ wordt voordat het beter wordt. Het devies is dan: geduld. Perfect hoeft het niet te zijn, geef dat balletje gewoon een zacht zetje. Ben je aan het daten, dan heb je deze week een goed gevoel over iemand. De connectie lijkt echt en oprecht. Je hoeft nog geen vervolgstappen te zetten, marineer er maar even in. Heb je een partner, dan denk je aan dat ‘grote plan’. Stel vragen, het is een mooie week om beter geïnformeerd te raken.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Dit jaar staat in het teken van zelfexpressie en genieten van het leven. Je geniet van vriendschappen en hebt een actief sociaal leven. Verantwoordelijkheden: je zit er niet per se op te wachten. Liefde en romantiek bloeien, wacht met ringen of babyplannen op meer stabiliteit. Concentreer je op alles waarvan je ogen gaan twinkelen, vooral op het gebied van zelfontwikkeling en je creatieve talenten.

Weekvoorspelling: Buiten adem? Neem tijd om uit te hijgen en bij te tanken. Even zitten met een kop thee en uit het raam mijmeren: daarmee wordt de harde schijf in je hoofd vanzelf opnieuw geformatteerd. Doemdenken verdwijnt naar de achtergrond, optimisme kan je overspoelen als een warme golf. Voel je je ondertussen toch wat in de war? Houd dan vast aan korte termijn to-dolijstjes die je dagelijks afwerkt. Rust komt daarmee sneller, net als dat voldane gevoel. Vakantieplannen moeten deze dagen misschien (weer) de vriezer in. Best kans dat je er nu op het werk harder tegenaan moet. Steek dat denkbeeldige kaarsje aan in je innerlijk, je hervindt je gevoel voor humor. We leven in een gekke tijd. Lachen brengt de sprankeling die je door rotmomenten heen helpt. Vertrouw dat gevoel van hoop. Dat laat je zien dat verandering van spijs doet eten.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Een heel praktisch jaar waarin je organiseert en regelt. Je geniet van bouwen aan een stabiele toekomst – zowel op het werk als thuis. Je huis inrichten, je sportieve aspiraties oppakken, opruimen: bij jou is het nu betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid wat de klok slaat. Ongezellig? Valt reuze mee. Jouw beloning bestaat uit genieten van kleine dingen - en van je eigen prestaties.

Weekvoorspelling: Zal ik wel, zal ik niet? Best kans dat je deze week meerdere keren van gedachten verandert. Iets nieuws gloort aan de horizon, maar je ziet het gewoon nog niet helder voor je. Iets ‘ouds’ kan nog afronding nodig hebben. Je zit nu precies op het snijvlak tussen twee periodes. Als relatieperikelen opspelen, houd dan in je achterhoofd dat jouw jaarenergie je maant om nu sterke fundamenten te leggen op allerlei vlakken: financieel, emotioneel, in je (emotionele) gezondheid. Bouw daaraan en laat je niet haasten. Luister naar dat stille stemmetje van je geweten en laat je erdoor leiden. Hoor nieuwe ideeën van je omgeving aan, overweeg voors en tegens. Heb je het gevoel dat je te hard gaat, of wordt gepusht: trap op de rem. En ga verder op een manier die bij je past, en waardoor je eerlijk (tegen jezelf) kunt zijn over wat je wel en wat je niet wilt.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Oude routines gooi je bij het oud vuil dit jaar. Jij ervaart een nieuw gevoel van vrijheid. Heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit dan breek je dit jaar los. Of het nu een sleetse relatie is waarin geen groei meer zit, of werk dat niet meer bij je past: verandering is jouw ‘nieuwe normaal’. Pas daarbij wel op dat je niet teveel hooi op je vork neemt. Anders maakt het duo stress & burn-out het je lastig.

Weekvoorspelling: Hoor je iets waarvan je van je stoel valt? Stel je oordeel uit. Iets is misschien niet wat het lijkt. Vorm je mening op basis van je eigen ervaringen, niet op praatjes en roddels. Het is een week waarin je kunt ontdekken hoe jouw aanwezigheid en woorden andere mensen kunnen beïnvloeden. Luister goed naar de feedback die je krijgt – verbaal of non-verbaal. Hoe je deze gebruikt is aan jou – doe het om iets beter te maken, om te helen, te helpen. Of om iets gewoon te ‘laten zijn’. Maak nergens een drama van, laat kleinigheidjes van je rug afrollen als druppels water onder de douche. Een last minute beslissing kan nu best goed uitpakken. Zo niet, dan besluit je wellicht om iets uit te stellen. Het komt door de invloed van de weeksfeer van volgende week, waarin er – hoewel je het misschien drukker krijgt – meer rust over je komt. Geniet nu in ieder geval van het feit dat je het leven begint te zien met een meer volwassen blik.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid en zaken van het hart. Daarom draait het dit jaar. Je bent nu heel gericht op emotionele veiligheid en op sámen. Het gevaar is nu dat je je te veel opoffert voor een ander. Help anderen, maar zet eerst je eigen zuurstofmasker op, is het advies. Alles wat ‘mooi’ is trekt je, dus geef jezelf en je omgeving een fijne make-over. En: geniet van de liefde en van romantiek. Huwelijksklokken kunnen luiden!

Weekvoorspelling: Kiezen gaat beter als je zowel naar je hoofd als je hart luistert. Denk én voel. De week geeft jou een nieuwe speelplaats. En een spel waarbij je erachter komt wanneer je samen moet werken en wanneer je juist solo in actie moet komen. Zoek je werk, of woonruimte, dan verbeteren je kansen deze dagen. Je komt verantwoordelijk over. De week leert je ook lessen over onafhankelijkheid en over het serieus nemen van je verplichtingen. Waar een wil is, blijkt altijd een weg, ook al is het een olifantenpaadje. Je partner baalt misschien een beetje dat je zoveel tijd aan andere dingen besteedt, en niet aan hem/haar. De balans lijkt zoek. Dat lieve, intieme gebaar doen wonderen; maak duidelijk dat je gevoelens er nog zijn. Maakt het gedrag of de opmerking van anderen (vreemden) je onrustig? Eerste indrukken kloppen nu als een bus. Reageer niet, in ieder geval niet op de manier die men verwacht.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Een prima jaar om jezelf beter te leren kennen. Kijk naar het verleden en bereid je voor op de toekomst. Je doet het dit jaar goed als je tijd voor jezelf neemt. Misschien zit er zelfs een sabbatical in? Reflecteer op wie je bent. Dit jaar kunnen mensen jou heel verkeerd begrijpen en dat brengt innerlijke onrust. Alles dat je aardt is prima: wandelen brengt je uit je hoofd, yoga en meditatie geven aha-ervaringen.

Weekvoorspelling: De weeksfeer geeft je de kracht van Geduld, Goede planning en Genieten. Dat drafje mag nu een rustige pas worden, zelfs als die op de plaats is. Je krijgt de ruimte om 360 graden om je heen te kijken, en je te verbazen over waar je nu staat. Wow, wat is er veel gebeurd de laatste tijd! En wat heb je veel geleerd. Die realistische blik en weloverwogen respons horen daarbij. Het leven valt niet te plannen, maar je kunt wel zo flexibel mogelijk inspelen op veranderingen. Waarschijnlijk rond je deze dagen iets af en de laatste loodjes kunnen zwaar wegen. Ondertussen roept die stapel boeken je. Niks flutromannetjes, het zijn de zelfhulpboeken die trekken. Al ben je je er waarschijnlijk wel van bewust dat ze je slechts de theorie uit de doeken doen. Voor de praktijk ga je erop uit. Veel zin in grote groepen mensen heb je nu niet, zoek het liever in een-op-een contact, al wandelend in de natuur komen inzichten sneller.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Zaadjes die jij in je 1-jaar hebt gezaaid, kunnen nu prachtig bloeien! Dit is een jaar van oogsten, maar het kost wel zweetdruppels. Zakelijk en financieel krijg je veel voor elkaar. Wees wel voorzichtig voordat je contracten tekent, lees de kleine lettertjes. Houd je verre van hebzucht en ellebogenwerk. Je maakt indruk met vakkennis en duurzame acties. Jij levert wat je beloofd: ook in de liefde ben je nu een waardevolle partner.

Weekvoorspelling: Je kunt er deze dagen achter komen dat je een bepaalde expertise mist. En voelt je misschien als Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’ Dat is de juiste instelling, al kan het absoluut geen kwaad om je vaardigheden aan te scherpen met een cursus, workshop of zelfs die opleiding. Vul je CV aan met dat sluimerende talent. Let tijdens gesprekken op wanneer je onzeker wordt en je gedachten troebel. Denk dan aan dat compliment dat je ooit kreeg. Ook als je meer het ik-blijf-liever-op-de-achtergrond-type bent, sta je in de belangstelling. Een deur waarvan je het bestaan niet wist, kan zomaar voor je opengaan. Zie je uit naar een date, laat het ‘toeval’ dan zijn gang gaan. Je ontmoet nu passende types als je wandelt met je hond, staat te stretchen na die training of zelfs op straat. Ontspan, je komt sowieso krachtig over.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over afronding. Alles wat niet meer bij je past, verdwijnt. Relaties, denkpatronen, werk: het universum brengt andere inzichten. Je bent nu wijs als je niet halsoverkop in nieuwe affaires duikt. Losse eindjes vinden knopen. Prima jaar om je te verdiepen in spiritualiteit en om te focussen op artistieks. Je harde schijf wordt geüpdatet met nieuwe informatie en inspiratie.

Weekvoorspelling: Deze week kun je in alle rust een starthouding aannemen. Je hebt het ideaal dat goed bij je past waarschijnlijk helder voor ogen: dáár wil je naartoe. Schud alles wat daar niet bij hoort, langzaam van je af. Je hoeft daar eigenlijk niets voor te doen: je blijft dat kopje ook niet vasthouden als je koffie op is, toch? Ben je nog zoekende naar dat nieuwe ‘iets’ of die nieuwe ‘iemand’? Of dat nu een partner, een nieuwe baan, dat betaalbare huis of dat grotere gevoel van eigenwaarde is: doe geen moeite. Alles wat voor je bestemd is, komt moeiteloos naar je toe. Geloof erin. Vertrouw erop. Je krijgt deze week waarschijnlijk ook zin om je looks te updaten, of om serieus aan het sporten – of wandelen – te slaan. Maak daarvoor een schema voor zes weken en houd je eraan alsof je leven ervan afhangt. Vraag mensen mee, als supporter of als partner in crime. Na die tijd zit het goede verankerd in je systeem.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden