Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (27 juli tot en met 2 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 30 (27 juli tot en met 2 augustus):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De trilling schenkt je deze week een helder hoofd en dito blik. Grote kans dat het eindelijk duidelijk wordt waarom iets in het verleden is gebeurd. Eindelijk komt er ruimte voor acceptatie en dat geef rust. Oude manieren van denken verdwijnen naar de achtergrond. Misschien denk je af en toe nog dat je alle antwoorden hebt. Nu blijkt dat anderen ook met goede invalshoeken komen. Wees bereid om alle kanten van de diamant te zien: mooi! Ben je net verliefd, dan kom je in de verleiding om eigenschappen of gewoontes die je niet aanstaan onder het tapijt te vegen. Niet handig. Wees bereid om plannen te herzien, vooral als het over een huwelijk of samenwonen gaat. Wél is het een goede periode om stilletjes af te tasten: ben je echt happy met die ander? Of is de gedachte aan single zijn gewoon afschrikwekkend? Verzet je niet tegen ‘negatieve’ gevoelens. Laat het leven gewoon z’n gang gaan, dan ontstaat ook ruimte voor dat gevoel van ‘dit moest gewoon zo zijn’.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: In dit 2-jaar staan relaties centraal voor je. Deze week houden ze je zeker bezig. Wil je nog wel met je partner verder? Spreek je allebei irritaties en kleine onenigheidjes uit, dan kan de lucht gezuiverd worden. Tijdelijk. Want onder die mini-ruzies kan een groter onderwerp zitten dat vraagt om opheldering. Praat met elkaar en focus op wat echt belangrijk is. Ben je getrouwd en heeft je geliefde stress, dan moet je zelf misschien een tandje bijzetten. Doet hij/zij hetzelfde voor jou? Op persoonlijk vlak is het een goede tijd om zelfsabotage aan te pakken. Merk gedachten op waarmee je jezelf naar beneden haalt: ‘Ben ik weer iets vergeten…’, ‘Ik ben zo dom…’, ‘Wat zit mijn haar stom…’. Vergelijk jezelf niet met anderen, je bent uniek. Heb je het gevoel dat je vastzit of ongemotiveerd bent, vraag jezelf af of je wel de juist vragen stelt. Concentreer op wat je aan het doen bent. Alles wat je half doet, zal nu door de mand vallen. Dat is goed voor de langere termijn. De focus ligt dan op wat je wél, en wat je helemáál wilt/doet.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Glimlach maar, want dit kan best eens een van de beste weken van het jaar worden. Je voelt je waarschijnlijk betrokken, ondersteund en ontspannen. De wereld om je heen is vriendelijk. Je ziet wat wél werkt in plaats van wat niet goed gaat. Je ziet dat dingen die problematisch lijken kansen zijn om je ‘vrijer’ te voelen. In de zin dat je niet alles onder controle hoeft te hebben. Je merkt misschien ook dat voelen wat je voelt, ook als het gaat om verdriet, woede of pijn, deuren opent naar iets in je dat nog geknuffeld moet worden. Zie het maar als een uitnodiging om oude pijn voorgoed te helen. Knuffel vooral ook als er geen partner in de buurt is. Omarm je beste vriend(in) eens wat langer en stevig, sla een arm om de schouder van je oude buurvrouw, bedank iemand met een aai over de arm. Huidcontact doet goed. (Mits jullie je daar allebei goed bij voelen in deze tijd, natuurlijk). Valkuil van de week: vooruitlopen op iets dat in jouw ogen te langzaam gaat. Of aannames maken over anderen. Vragen stellen werkt, je krijgt nu antwoorden.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Dat bouwwerk van kleine irritaties kan nu zomaar instorten. Best kans dat je een dezer dagen ontploft van woede, je geduld verliest of letterlijk met iets of iemand botst. Zoek nu vooral confrontatie met jezelf. Waar heb jij steken laten vallen? Waar was jij oneerlijk? Waar wilde jij je gelijk halen? Zie onder ogen dat je niet perfect bent. Pas vervolgens op met beschuldigingen. Jezelf beschuldigen doet net zoveel pijn als een ander beschuldigen. Niemand heeft schuld. De sleutel? Draai je overtuigingen om zodat je ziet wat aan de andere kant van de deur zit. Zoek contact met een wijs iemand die je zachtjes kan porren als je jezelf zielig vindt. Je omgeving veranderen is nu ook een mooi hulpmiddel naar meer gemoedsrust. Kun je het niet letterlijk doen door op reis te gaan, verander dan je woonkamer. Zet je keukentafel er eens in, kies een fris nieuw kleed of behang die saaie hoek. En versimpel.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Ga niet af op eerste indrukken deze week. Situaties veranderen snel en wat je ziet is misschien niet wat je krijgt. Voelt het alsof je iets al eerder hebt meegemaakt? Déjà-vus kunnen een teken zijn dat je iets over het hoofd hebt gezien. Waar zat het leermoment? Kun je het niet ontdekken, ontspan er dan in. Alles wat je leven in de toekomst simpeler gaat maken, krijgt in ieder geval een dikke ‘go’. Onverwachte oplossingen liggen binnen handbereik. Verder is het een week van sport, spel en buiten zijn. Je zit misschien in een trein of bus, zweeft in de lucht of zoeft over snelwegen. Je bruist van zin en proeft graag van alles wat het leven te bieden heeft. Er zijn veel redenen om gelukkig te zijn, en die zie je nu – ondanks restricties – duidelijk. Ben je aan het werk, dan is het nu goed je te richten op hoe jij en/of je bedrijf voor de klant of buitenwereld aanvoelt. Straalt de vriendelijkheid uit? Krijgt je klant een welkom gevoel? Met een snufje meer inlevingsgevoel sta je sterker.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Je gevoelens en emoties binnen houden kan een lastige zijn deze week. Laat ze er dan ook uit! Vertellen hoe je je voelt kan een lastige situatie beëindigen. Ruzie kan een zegen in vermomming blijken. Is iets jouw verantwoordelijkheid? Neem er dan ook verantwoordelijkheid voor. Hint: je gevoelens zijn jouw verantwoordelijkheid. Is de lucht eenmaal geklaard, dan ontstaat direct een vriendelijkere, kalmere sfeer. Best kans dat je omgeving helemaal niet in de gaten heeft/had hoe jij je voelt. Ga er niet vanuit dat mensen gedachten kunnen lezen. Of dat ze altijd met jou bezig zijn. Zelfs geliefden leven soms helemaal in een andere bubbel. De liefde en plannen maken gaat nu goed samen: zowel positief als negatief. De trilling geeft ruimte aan zowel huwelijken als aan scheidingen. Heb je het gevoel ‘vast’ te zitten, oefen dan je geduldspier. Volgende week krijg je meer vrijheid. Wees ondertussen filosofisch als het tegenzit. Ga er maar vanuit dat alles op het juiste moment gebeurt. De timing van de trilling is altijd feilloos.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Verandering van omgeving, gewoonte of houding is noodzakelijk. Varieer, doe iets anders dan anders. In dit filosofische 7-jaar vraag je je misschien af waarom de mensheid steeds weer dezelfde fouten maakt. Het komt omdat we oeroude patronen en gedrag steeds herhalen. We willen vrede en persoonlijke voldoening, maar zien niet hoe we dat zelf tegenwerken. Begin dus bij jezelf en bekijk alles wat je irriteert, boos maakt of verdrietig stemt eens nader. Kloppen je overtuigingen nog, of moet je ze bijstellen? In de omgang met anderen heet je valkuil ‘jezelf wegcijferen’. Helpen is prima, maar je hoeft niet iedereen te pleasen. Zeg dus op tijd dat je weer iets voor jezelf gaat doen. Laat je geen schuldgevoel aanpraten; er liggen wat energievreters op de loer. Iets uit je jeugd kan bovendrijven, een herinnering kan een sterk gevoel opwekken. Sta erbij stil en geniet van het feit dat je al ver bent gekomen.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Heb je hard gewerkt de afgelopen maanden? Grote kans dat je je persoonlijke leven op een laag pitje hebt gezet. Het is nu tijd om de nadruk weer op jouzelf te leggen. Neem, ook als je aan het werk bent, een pauze. Je hoeft niet altijd 100% te geven, 70% is ook prima. Voel en denk wat langer na over zaken die serieuze consequenties hebben, zoals medische, financiële of juridische. Volgende week komt er meer duidelijkheid en kan onverwachte informatie je helemaal van gedachten doen veranderen. Relaties staan wat onder druk deze dagen. Je wikt en weegt. Laat die praktische insteek deze week varen. Geef je intuïtie vaker ruimte, dan is er minder getwijfel en kun je recht op je doel af. Hoe? Mediteren, een gevoelsdagboek bijhouden en iets doen waarvan je de tijd vergeet helpt om je pad mistvrij te blazen.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Flitsen uit de toekomst kunnen zomaar in je hoofd ploppen. Je bent nu ultrafijn afgestemd op je intuïtie en ziet vaker het grote plaatje. Het kan lijken alsof je ontwaakt uit een diepe slaap. Heb je gewacht op helderheid omtrent iets of iemand, dan krijg je deze week een ja of nee. Misschien kijk je nu hoofdschuddend naar je leven: je kunt lachen en huilen tegelijk. Die houding van verwondering staat je goed! Wil je er meer van? Neem dan vaker de tijd om even rustig te zitten. Voor je uit staren of je simpelweg ‘vervelen’ is heel nuttig. Net als het idee dat je gebeurtenissen niet (met je hoofd) hoeft te verklaren of begrijpen. De trilling geeft je tijd voor waardering en dankbaarheid. Waardering voor jezelf, voor de mensen om je heen, en dankbaarheid voor dat dak boven je hoofd en eten in de koelkast. Sta ook stil bij het feit hoe die dankbaarheid je leven beïnvloed. Het geeft niet alleen een heel goed humeur!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden