Zo ziet deze week (29 juni tot en met 5 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 26 (29 juni tot en met 5 juli):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Vooruit met de geit: vanaf donderdag zit je voor 100% in standje start. De week kan je triggeren om een betekenisvolle actie of beslissing te nemen. Of je krijgt een voorproefje van iets dat je leven helder gaat kleuren. Je kunt salarisverhoging of een promotie krijgen, je krijgt bericht dat je geslaagd bent voor je opleiding of een ander soort prijs valt je ten deel: je zit in de winnaars-vibratie. Wel is het nu extra belangrijk dat je je agenda – ondanks vakantie – niet volledig wegmoffelt. Je kunt namelijk geconfronteerd worden met iets dat je steeds maar uitstelt en dat nu gedaan moet worden. In relaties kan geld een issue zijn. Check de feiten als iets niet goed voelt, of als je twijfelt aan het nut. Ook is het een goede week om verschillende ‘waarheden’ eens onder de microscoop te leggen. Zelfs als je gelooft dat jouw verhaal het enige juiste is, kan openstaan voor dat van anderen je blik op een positieve manier verruimen.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Het einde van een fase is in zicht, waarschijnlijk gaat dat samen met goed nieuws. Je deelt het graag met anderen, dus over feestelijks heb je niets te klagen. Wel dringt de toekomst zich aan je op. Best kans dat je je afvraagt hoe je nu verder moet. Of dat je even in een gat valt. Toch blijven geluksklavertjes in jouw tuin groeien, mits je niet te trots bent om hulp te vragen. Daaronder valt ook: uitleg vragen als je iemands bedoeling niet snapt. Stel vragen als: hoe bedoel je dat? Leg eens uit? En: Hoe zie jij dat? De antwoorden kunnen je verrassen, zelfs zodanig dat iemand die je goed dacht te kennen opeens een vreemde lijkt. Wel leuk om iemand op die manier te (her)ontdekken! Ben je aan het daten, dan is het zaak om iemand een tweede kans te geven. Misschien was je een beetje te streng? In vaste relaties kun jij of de ander zich ondergewaardeerd voelen. Maak meer tijd voor elkaar en kijk naar wat een ander doet, en niet naar wat hij/zij achterwege laat.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Jouw rusteloze jaarenergie vermengt zich met die van een nieuw begin. Je staat in de startblokken en wilt alles aanpakken. Ben je aan het werk, verwacht dan een verandering van routine of een speciaal verzoeknummer. Misschien moet je voor iemand invallen binnen een andere functie? Je hebt er zin in, vat de koe bij de hoorns en toont leiderschap. Lanceringen van nieuwe producten of (les)programma’s verlopen succesvol. Is er een probleem, dan los je het creatief op. Let wel op dat je niet in de buitenkant-val trapt. Hoor je iets over iemand, of ziet iemand er raar uit? Vraag naar het hoe en waarom. Laat je hart zacht zijn zodat men zich sneller bij je ‘thuis’ voelt. Best kans dat je schoonheid ziet in iets of iemand die je eerst lelijk vond. Een spontane trip of een (kort) reisje maakt veel in je los. Waar je hart naar uit gaat, wordt nu snel in materie omgezet.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Veranderingen zijn op komst, maar met de trilling van de week zal het eerder een boemel- dan een sneltrein zijn. Voordat je kunt overstappen, moeten er wat details geklaard worden. Allerlei hoe- en waarom-vragen wachten op antwoorden. Misschien zijn er tijdrovende zaken en/of reparaties noodzakelijk. De auto moet een beurt voordat je op vakantie kunt. De laptop moet opgeschoond voordat je verder kunt op het werk. Die handtekening ontbreekt nog onder dat contract. Je hoeft je er niet druk over te maken, maar het kan je wel een zwaar gevoel geven: alsof je vastgelijmd zit in de wachtkamer. Relaties, vriendschappen of dates staan wel in de verhoging deze week. Best kans dat je opeens weer inziet waarom je verliefd werd, dat je zwanger raakt of de liefde van je leven tegenkomt. Geniet, en zie het maar als een lesje in geduld.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het hele jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Het wordt deze week drukker, interessanter en leuker. De energie slaat halverwege de week om naar een zeer speelse variant. Die is heel geschikt om de show te stelen, creatief te zijn, te dagdromen of te reizen. Als je moet werken ben je – tenzij je in de creatieve sector werkt – waarschijnlijk niet erg productief. Routines zijn saai. Eigenlijk is het dus een prima tijd voor vakantie en dan het liefst actieve: Parijs verkennen per e-bike, op safari in Afrika of (leren) surfen op de Rode Zee. Ben je aan het daten, dan staat je agenda waarschijnlijk vol met afspraakjes – en niet allemaal met dezelfde persoon. Gesprekken zijn, ook met een vaste partner, zeer levendig en je ziet in iedereen wel iets positiefs. De trilling geeft je ook het gevoel dat er van alles mogelijk is – heerlijk als de afgelopen lockdown zwaar voor je was. Wees wel gewaarschuwd: geld vliegt nu je zak uit, dus zwaai alleen met die creditcard voor de hoognodige dingen.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Relatiebootjes komen in zwaar weer terecht. Vooral als je toegeeft aan koppige energie is er deining. Door de jaarenergie sta je snel en vrijwillig klaar met raad en daad, nu wordt het daadwerkelijk van je verlangd. Dat voelt helaas wat minder ‘vrij’. Verplichtingen gaan je beter af als je negatief ingestelden geen kans geeft. Haak snel af bij gesprekken die een klagerige sfeer hebben, die je energie uitputten. Doe gewoon wat je moet doen. Wees ondertussen niet verbaasd als iets dat je als een uitgemaakte zaak beschouwde opeens niet doorgaat. Bekijk het positief; het geeft je meer (bedenk)tijd. Tijd ook voor reparaties, tijd om onkruid te wieden in je tuin en tijd om thuis te rommelen. En meer tijd om te proeven van de avontuurlijke sfeer die de week ook met zich meebrengt. Waarschijnlijk durf je op romantisch vlak meer risico’s te nemen. Je krijgt altijd meer spijt van iets dat je niet hebt gedaan, dan van iets dat je wel deed.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Verrassingen blazen een vleug vrijheid en frisse lucht je kant op. In dit 7-jaar ben je meer gericht op het intuïtieve en spirituele, deze week komt daar de vibratie van afwisseling bij. De toekomst ziet er misschien onzeker uit, het schudt je in ieder geval wakker en je onderzoekt waarschijnlijk allerlei mogelijke scenario’s. Laat nieuwsgierigheid je leidraad zijn. Je hebt meer opties dan je voor mogelijk hield. Zit je (te) diep in een persoonlijk probleem? Bemoeienis en de eisen van anderen kunnen nu zwaar wegen. Pak ze een voor een aan, maar check voordat je begint wel eerst of iets wel jouw zaak is. Sommige mensen maken van hun eigen verantwoordelijkheden graag jouw probleem. Wees hier alert op: wat heb je ermee te maken? Ben je aan het daten, dan ben je nu minder serieus. Je houdt van een bepaalde mate van vrijheid en die zou je niet moeten verliezen binnen een vaste relatie.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: De vibratie van deze week legt de focus op intieme relaties. Best kans dat je extra tijd moet inruimen om voor een familielid te (mantel)zorgen of voor extra oppashulp. De vakantiesfeer is waarschijnlijk ver te zoeken. Bovendien is het lastig om je te concentreren; er gaan zowel deuren dicht als open, waardoor je je aandacht moet verdelen. Ook vaste partners vragen aandacht. Misschien speelt er een financiële kwestie waarvoor niet direct een oplossing voorhanden is. Jouw nuchtere, heldere blik wordt gevraagd, gewaardeerd en kan een groot verschil maken. Vanuit een oud plan kan dan een nieuw doel ontstaan en daaraan gaat overleg vooraf. Alle instrumenten en spelers op elkaar laten afstemmen kost tijd en energie, maar dan heb je ook een leuke toekomst-tune om op voort te improviseren.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Wat is jouw taak in dit leven? Waarom ben je hier? Grote levensvragen kunnen zich, vooral halverwege de week, aan je opdringen. Voor de beantwoording ervan zoek je graag de rust en stilte op. Zit je net op je vakantiebestemming, zoek dan in de vroege ochtenduren het strand of een andere verlaten plek op. Dagdroom, mediteer, schrijf in je dagboek en wees je bewust van de natuurgeluiden om je heen. Aha-ervaringen komen dan snel, ook in contact met een (onbekende) wijze oudere. Zet geen vrolijk masker op als je niet vrolijk bent, accepteer alle gevoelens die langskomen. De naar binnen gerichte energie van deze week past goed bij dit emotionele jaar van afscheid nemen en acceptatie. Pas wel op dat je niet gaat zwelgen in spijt. Je kunt het verleden niet veranderen. Je kunt alleen alert zijn zodat je niet weer in dezelfde valkuil stapt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden