PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (3 tot en met 9 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 31 (3 tot en met 9 augustus 2021):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: In dit 1-jaar sta je open voor veranderingen. Je staat waarschijnlijk vaak voor grote en kleine keuzes en die kunnen je deze week parten spelen. Ben je met je neus in een reorganisatie gevallen, spelen er relationele problemen of (ver)huis- of financiële perikelen, reken deze week dan rustig op wat twijfelmomenten. Voel op ieder kruispunt even na: waarheen trekt het leven me als een magneet? Wie of wat laat ik liever mijn rug zien? Best kans dat je het achtbaangevoel krijgt; het ene moment down, het andere on top of the world. Het hoort bij deze trilling die je ook veel sociale activiteiten en contacten meegeeft. Op relatievlak zijn er, of je nu single bent of samen, haken en ogen. Misschien heb je toch twijfels over die nieuwe man/vrouw in je leven. Of weet je niet zeker of je (nog) wel wilt samenwonen of getrouwd wilt zijn. Grote beslissingen stel je liever uit tot het najaar, dan dwarrelen met de blaadjes ook diepere inzichten in je. Focus ondertussen op het gevoel dat alle opties open zijn.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Vooral als een oude situatie of routine – relationeel of op werkgebied – net is weggevallen, kan jou dit deze week een verdwaald gevoel opleveren. Wat nu? Het oude vertrouwde is weg, het nieuwe moet nog beginnen – of is net begonnen. De sfeer is er een van wennen. Hoe traag en frustrerend het soms ook voelt, blijf geduldig. Binnen relaties wil je waarschijnlijk graag sneller vooruit. Je beseft nu dat terugkijken niets oplevert. Best kans dat je iets hebt ontdekt over jezelf dat je kracht geeft. Lastigs rationaliseren past misschien bij je oude ‘jij’, deze dagen kunnen kwartjes op emotioneel terrein vallen. Je weet nu dat je ook nare emoties eerst doorleefd moet hebben voordat ze jou voorgoed loslaten. Dan ontstaat een rustige sfeer van zelfvertrouwen. Van optimisme ook, zelfs als je nog niet helemaal zeker weet waar je heen wilt. Probeer de stroom nu niet vooruit te duwen, ga er maar vanuit dat alles een reden heeft. Ook als je die reden nog is omgeven door mistbanken.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: In de verbindende jaarsfeer van de 3 voelen relaties en vriendschappen heel knus aan. De trilling schenkt je deze week kalmte. Ook als er zorgen zijn, zoek en vind jij dagelijks je rustmomentjes. Het leven zit in de slow motion. Niet alles hoeft serieus. Niet alles hoeft iets op te leveren. Best kans dat je vakantie viert en jezelf toestaat om lekker lui en verstrooid te zijn. Ben je wel aan het werk, dan kunnen die afzegging of dat uitstel een zegen zijn. Nóg meer tijd om van het moment te genieten: lekker eten, een BBQ, een feestje. Ook die verlovingsring kan je hand zomaar opfleuren. Het is ook een mooi moment om ingeslapen situaties in de slaapkamer op te vijzelen. Je hebt zin in lustigs, ook al is dat – als je aan het daten bent – niet aldoor heel serieus bedoeld. De sfeer is speels, en dat werkt deze dagen het beste als je dat samen met iemand, of binnen een groep, beleefd. Je bent de gangmaker, en wel eentje die niet al te strak met de regels omgaat. Geniet!

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Jouw praktische 4-jaar-sfeer krijgt een gezellig tintje deze week. Je bent in voor licht & luchtigs en hopelijk heb je tijd om vrij te zijn. Neem die sfeer tot je, je kunt er later op teren. Krijg je deze week kritiek, of vaker dan je lief is een ‘nee’ te horen, dan kun je daar gepikeerd op reageren. Bedenk dan of de afzender iemand is wiens mening je waardeert en of het opbouwend gebracht wordt. Kijk waar het leermoment zit, en zie je dat niet? Leg commentaar naast je neer. Je kunt het altijd later oppakken, en er op jouw eigen manier iets mee doen. Of niet. Met de trilling van deze week veer je gemakkelijk terug, als een elastiekje. Pas wel op voor afleidingen deze week, vooral in het verkeer. Ga op tijd van huis zodat je niet hoeft te haasten. In de werksfeer duurt het nu misschien lang voordat je ‘groen licht’ krijgt. Weet dat wachten in je voordeel kan werken. In deze creatieve sfeer bedenk je in de tussentijd misschien een veel betere oplossing.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Als een pingpongbal. Zo kun je je voelen bij de trilling van deze week. Of je nu moet werken of niet, je buffelt graag door met iets. Waarbij je je steeds afvraagt of dit het wel is. En of het al die moeite wel waard is. Kortom: er zijn wat tegenstrijdige energieën werkzaam. Houd daarom focus op het gewenste eindresultaat. Houd ondertussen de lol erin, ook als je moet overwerken of als iets niet direct lukt. In de relatiesfeer ben je misschien aan het verbouwen of verhuizen. Best mogelijk dat er vervangingen nodig zijn in de huishoudelijk sfeer: wasmachine, nieuw matras, de autobanden. Het lijken misschien grote uitgaven, maar bedenk ook wat ze doen voor je veiligheid en gezondheid. Dat is veel waard! Investeer daarom liever iets meer en ga niet voor de goedkopere, kortetermijnoplossing.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Jouw weekthema: verantwoordelijkheid en eerlijkheid. Je staat op het punt om daar stappen in te maken. Weet wat je waard bent en denk lange termijn. Vriendelijk zijn tegen iedereen, of het nu de schoonmaakster is of je leidinggevende of een overheidsfiguur, verdient zich altijd terug. Kleine, attente daden leveren groot plezier op bij een ander. Wel belangrijk: compromitteer nooit op jouw eigen gemoedsrust en gezondheid. Daarover valt gewoon niet te discussiëren. De week kan je ook stilstaan bij het feit dat verandering niet te stoppen is. Geen helder beeld hebben van wat er dan komt, kan heel eng zijn. Vraag anderen eens hoe zij omgaan met verandering en onzekerheid? De (hoeveelheid) informatie die je krijgt, kan je in eerste instantie nog meer verwarren. Gooi het maar in jouw persoonlijke snelkookpan en slaap er wat nachtjes over. Dan komt er uiteindelijk iets tevoorschijn waar je iets praktisch mee kunt.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: De trilling geeft een tegenstrijdige sfeer waarin je het ene moment samen wilt zijn, en het andere liever alleen. Romantiek of het gezinsleven kan daaronder lijden of chaotisch verlopen. Anderen verlangen misschien uitleg van je, terwijl je helemaal niet in de stemming bent om erover te praten. Ook vragen van financiële aard, een uitslag van een gezondheidstest of reisplan kunnen haken en ogen hebben. Neem daarom de tijd om te plannen. Laat niets aan het toeval over en zorg dat je bij alles een Plan B in de aanslag hebt. Klinkt als: veel werk? Klopt! Op tijd naar bed gaan is daarom wel een goed idee. Je dromen zijn ook veelzeggend, best kans dat je na een onrustige nacht een Eureka-ervaring hebt om op door te borduren. Je leert deze week ook omgaan met zaken die buiten je controlesfeer vallen: het weer en andere mensen. Is er irritatie? Bedenk dan steeds dat je een ander niet kunt veranderen, alleen je eigen manier van ermee omgaan.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Een time out nemen is nu enorm belangrijk. Je hebt hard gewerkt en zowel leuke als minder leuke zaken moeten verwerkt worden. Misschien ben je nog bezig met de laatste loodjes en het vastknopen van losse eindjes. Op het werk en thuis is het waarschijnlijk stiller dan anders. Geniet van langzaam. Van die luie lunchsfeer op het terras. Voel de nazomerzon op je huid. Laad je eraan op. Het is nu gemakkelijker om tijd te vinden voor planning, studie of een hobby die anders te tijdrovend is. Ben je aan het daten, dan twijfel je waarschijnlijk over iemand. Past diegene bij je, of laat je het liever? Vertrouw volledig op je gevoelens: heb je zin om iemand te zien? Krijg je er energie van, of kost het je juist kracht? Bedenk ook dat solotijd bepaald niet eenzaam hoeft te zijn. Ben je wel gelukkig in de liefde? Dan kunnen ideeën over overzeese (her)trouwpartijen op verlaten witte strandjes nu heel aantrekkelijk zijn. Smullen!

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Een nieuwe fase in je leven klopt weer aan je deur. Ben je klaar voor ontvangst? De weeksfeer maakt dat je gaat voor tastbare bewijzen. ‘Show me the money!’ ‘What’s in it for me?’ Best kans dat je een prachtige deal sluit, iets voor minder koopt of die droombaan - of een prijs of award – op je naam schrijft. Je overtuigingskracht maakt indruk! Je bereid je gedegen voor en anderen nemen een voorbeeld aan je daadkracht. Ben je single, dan date je deze dagen waarschijnlijk iemand met geld. Of je denkt na over je pensioen – en wat daar al dan niet voor nodig is. De control freak in je laat ook van zich horen. Doet de ander iets dat je niet aanstaat, dan laat je van je horen. Denk erom dat je niet in oeverloze spelletjes ‘armpje drukken’ terecht komt. Zeg je zegje en ga voor het compromis. Dat de regels daarbij niet in beton gegoten worden, vind je helemaal niet erg.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden