Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Zo ziet deze week (4 tot en met 10 mei) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numeroscoop

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet; alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 18 (4 tot en met 10 mei):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De trilling van de week in combinatie met je jaarcijfer maakt dat je in huiselijke en privékring wijd open staat voor nieuwe avonturen. Best kans dat je dierbaren af en toe hun wenkbrauwen optrekken: ‘Goh, niks voor jou!’ Dat heeft zowel plus- als minpunten. Je verrast menigeen met bezigheden of beslissingen die eerder niet eens in je op kwamen. Heb je net een nieuwe geliefde, dan ben je nu klaar om serieuze stappen te zetten. Samenwonen, verloven, trouwen: leuk, leuk, leuk. Ben je al langer met je partner, dan komt de vonk in alle hevigheid terug. Of, je komt erachter dat je definitief beter functioneert zonder hem/haar. Het is ook een week van de haperende huishoudelijke hulpjes. Neem de uitdaging aan en fix zelf die lekkende kraan of haperende wasmachine. Laat de Nieuwe JIJ de juiste route maar bepalen. Die ligt open voor meer onafhankelijkheid.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Peinzen, navoelen, verwerken… het is een week waarin je met jezelf bezig bent. Waarschijnlijk verberg je je gevoelens voor anderen om geen conflicten te veroorzaken. Geef jezelf niet op je kop als je je wat ontmoedigd of depri voelt. Geef al je vragen aan de trilling (je onbewuste zelf) en de oplossing komt naar je toe, op het juiste moment en op de juiste manier. Ben je single, dan ben je misschien bezig om een voorbije relatie te verwerken. Je realiseert je misschien dat dingen niet zomaar gebeuren. Slecht is alleen maar de keerzijde van Goed, ze horen bij elkaar zoals zwart en wit. Krijg je geen bevredigende antwoorden, ga dan na of je wel de juiste vragen stelt. Wat wil je precies? Leef je met je gezin of partner, vraag dan om wat privacy. Je hebt rust nodig. Misschien begin je wel een detox-weekje. Of kom je eindelijk toe aan het lezen van dat boek, of die (geleide) meditatie.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Waarschijnlijk voel je je heel optimistisch deze week. Onderschat niet wat er in het afgelopen jaar allemaal op je af is gekomen. Het verwerken, oplossen en opnieuw beginnen zal flink wat van je eisen of geeisd hebben. Je kunt je nu optrekken aan je ambities, want die komen momenteel sterk naar voren. Best kans dat je vroeg opstaat en tak-tak-tak je schema’s afwerkt. Collega’s en/of huisgenoten kunnen blij met je zijn. Ondertussen kun je verzeild raken in een (zakelijke) discussie waarbij je op je tong moet bijten. Sommige mensen proberen de feiten te verdraaien. Blijf kalm en sta achter jezelf en zeg je zegje. Zelfs als het niet lekker afloopt, weet je in ieder geval dat je je best hebt gedaan. Ongemerkt geven dit soort gebeurtenissen je richting. Je weet beter dan ooit wat je wel en wat je niet wilt. En: waar je kansen om te groeien precies liggen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Zit je in een ongemakkelijke spagaat? Het komt omdat je aan het veranderen bent en waarschijnlijk nog teveel vasthoudt aan je oude aanpak. Weet dat het oké is om van gedachten te veranderen. En weet dat gevoelens niet statisch zijn. Het enige dat zeker is, is dat alles continu verandert. Eerlijk zijn tegenover jezelf moet nu je belangrijkste drijfveer zijn. En dat betekent: erkennen dat het oude niet meer bij je past. Bij dat proces kunnen best wat angstige gevoelens en twijfels om de hoek kijken. Kijk ze maar recht in de ogen! En? Zijn ze echt zo eng? Valt mee toch? De vibratie van deze week nodigt je niet alleen uit om praktisch met je uitdagingen om te gaan, maar ook om dat op een vriendelijke manier te doen. Voor jezelf en voor anderen. Zijn er conflicten met je geliefde(n), probeer je hoofd koel te houden. Vermijd welles-nietes discussies en weet dat het niemands schuld is. Je mantra voor deze week: veranderen is fijn.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Je situatie lijkt deze week waarschijnlijk op die van de hoopvolle acteur die naar Hollywood vertrekt om rijkdom en roem te scoren. Om daar in de bediening terecht te komen. De vraag is: wil je de beste acteur worden, of de beste serveerster? Blijf trouw aan jezelf en focus op dat wat je wilt manifesteren in je leven: een leukere baan, een fijner huis, een lieve partner? Wat moet je ervoor doen en laten? Schrijf de ideale versie op, bijvoorbeeld: een baan waarin jouw unieke vaardigheden worden gewaardeerd. Wees zo specifiek mogelijk, zie het voor je in alle kleuren van de regenboog. En voel alvast hoe je je gaat voelen als het waarheid wordt. Krijg je al kippenvel van opwinding? Gaan je ogen schitteren bij het idee? Goed zo! Heb je een partner of is er iemand in je omgeving die je daarbij kan aanmoedigen? Spreek af dat de ander commentaar voor zich houdt en deel je diepste verlangens. Jezelf erover horen praten maakt dingen ‘echt’.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Onderstreep de liefde, je intieme relaties en huiselijke kwesties maar met fluorescerende stift deze week. Komt er tijdens een discussie of gebeurtenis rook uit je oren? Voel die boosheid maar even borrelen. Maar laat het niet te lang na-borrelen! Kunnen deze gevoelens niet binnen een paar minuten uit je stromen, vraag je dan af waaraan ze in je binnenste blijven haken. Best kans dat er een oud patroon is getriggerd. Ja, je hebt andermans medewerking nodig. Dat geeft je misschien een afhankelijk gevoel. Toch ben je deze week ook in een positie om iets dat je graag wilt, voor elkaar te krijgen. Het ontbreekt je niet aan overtuigingskracht. Iets moet nu vaart krijgen, of misschien moet jijzelf een inhaalslag maken omdat je achterligt? Probeer in ieder geval een effectievere manier te vinden om te communiceren. Stel meer vragen. En luister tussen de regels door.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Je ziet de zon achter de wolken schijnen deze week. Vooral als je zonnige mensen, situaties, hobby’s, boeken, films toelaat. Het leven heeft veel mooie kanten, leg er de nadruk op. Ook als je er een traantje van weemoed, spijt of verdriet van moet wegpinken. Je zit nu in een fase waarin er een plan ontstaat. Het kruispunt is misschien nog mistig, maar langzaam weet je welke kant je op wilt. Haast je niet. En voel je druk om wel beslissingen te nemen? Check dan of die niet voortkomen uit de gewoonte om anderen te willen pleasen – of om tegendraads te zijn. Deze week komt er waarschijnlijk ook een uitnodiging langs die je aangenaam verrast. Neem hem aan, ook als je er een beetje tegenop ziet. Het is goed om – na een langere tijd van meer op jezelf zijn – in gezelschap te zijn van mensen die je vrolijk stemmen. Doe eens gek, het staat je goed!

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Een mooie week om een contract te ondertekenen, of om meer verantwoording op je te nemen. Heb je gevraagd om opslag of toeslag, dan word je misschien wat langer aan het lijntje gehouden. Wees nog even geduldig. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging op werkgebied, schroom dan niet om een klus op je te nemen waarvoor je eigenlijk te hoog bent opgeleid. Je leert iets dat je op een later moment weer kunt gebruiken. De liefde draait deze dagen ook om geld: misschien twijfel je om te trouwen als je partner geen of minder werk heeft? In ieder geval krijg je te maken met lastige vragen die om introspectie roepen. Leg je er maar bij neer dat je geen Moeder Theresa bent. Je eigen behoeftes voor laten gaan is lang niet altijd oneerlijk. Sterker nog: met die houding kun je anderen uitdagen om net die stap extra te zetten waardoor ze ook kunnen schitteren.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Een weekje van speelsheid en het gevoel van een nieuw begin. De vibratie van deze week geeft oplossingen op allerlei gebied. Waarschijnlijk ben je letterlijk en figuurlijk in beweging. Zakelijk en privé kunnen allerlei situaties ontstaan waaruit blijkt dat je leven niet in cement is gegoten. Verrassingen zijn niet uitgesloten, maar zeg geen ‘ja’ op situaties die niet helder zijn. Stel uit tot je er een beter of sterker gevoel over hebt. Flirtmomenten zijn er ook deze dagen. Of je nu een partner hebt of niet, je plaagt de mensen die je graag mag graag een beetje en/of speelt de verleidster. Ben je single, dan heb je misschien multiple dates. Het is nu prima om je een beetje vlinderig te gedragen, je bent niet voor een gat te vangen. Geen week in ieder geval voor vaste klussen, vaste contracten of vaste plannen. Jij bent goed op weg om je eigen leven meer kleur te geven.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden