Zo ziet deze week (4 tot en met 11 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop Beeld Getty Images
Zo ziet deze week (4 tot en met 11 oktober) eruit volgens jouw numeroscoopBeeld Getty Images

PREMIUMnumeroscoop

Zo ziet deze week (4 tot en met 11 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtGetty Images

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2022 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2022.   

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 januari, dan is de berekening als volgt:      

2+1+2+0+2+2 = 9 is je persoonlijke getal voor 2022      

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:      

2+4+1+1+2+0+2+2 = 14. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+4 = 5 je persoonlijke getal voor 2022.       

De getallen gelden het hele jaar 2022, en veranderen pas weer op 1 januari 2023.    

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 40 (4 tot en met 11 oktober):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Gaan voor wat je wilt. Daarvoor staat het 1-jaar en dat betekent dat je in veel opzichten een nieuwe start kunt maken. Je hoeft niet te wachten tot dingen in je schoot vallen, neem gerust initiatief en zaai jouw mooie zaadjes. Mogelijkheden vliegen je om de oren, werk en hobby’s maken enthousiast. Ook fijn: je mag het dit jaar helemaal zelfstandig doen.

Weekvoorspelling: Alles wat praktische actie nodig heeft, krijgt de wind mee deze week. Op het werk zit je hart misschien niet in wat je momenteel doet – je vindt het waarschijnlijk saai of je wilt meer. Toch kun je je expertise daar nu prima inzetten, al is het slechts op de automatische piloot. Werk je op kantoor, let er dan op dat er frisse lucht binnenkomt, anders is er kans op mist in je brein. Daglicht is deze dagen ook belangrijk voor dat wakkere gevoel, dus ga in je pauze naar buiten, of koop een daglichtlamp. De instinker van de week: jezelf vergelijken met anderen. Het lijkt dan net of er altijd wel iemand beter, verder, mooier, leuker of intelligenter is dan jij. Op die manier denken schiet niet op. Herinner jezelf aan je eigen unieke talenten. Waarom ben je hier? Wat is de rode draad in je leven? Welke klus klaar jij met sterretjes in je ogen? Doe daar meer van.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Samenwerken is jou dit jaar op het lijf geschreven. Geduld is daarbij een belangrijk codewoord, net als diplomatie. Blijf liever op de achtergrond en wacht tot moois tot bloei komt. Wat voor jou bedoeld is, komt vanzelf en zonder duw- en trekwerk naar je toe. Liefdesrelaties hebben de wind mee, er zit mooie groei in, mits je je emoties in balans houdt.

Weekvoorspelling: ‘Hé hallo, ik ben er ook nog!’ Je hebt misschien het gevoel alsof je tegen de muur praat wanneer je contact probeert te maken. Deze dagen krijg je misschien niet de aandacht waarnaar je zo verlangt. De weekenergie is praktisch en niet erg geschikt voor emotionele uitingen. Wil je toch iets doen om meer liefde te genereren? Geef dan aan jezelf. Doe dingen waarvan je oprecht geniet, ook al moet je er alleen voor op stap – wat lastig voor je is in dit jaar waarin je gericht bent op relaties. Bedenk daarom dat de belangrijkste relatie die met jezelf is. Ga dus na: hoe praat je tegen jezelf? Wat zeg je precies, en welke toon heeft het? Zou je ook zo tegen je beste vriendin praten? Heb geduld met jezelf als het nog niet naar je zin is of als je vindt dat je maar weinig vooruitgang boekt. Het feit dat je je gedachten en de daaruit voortvloeiende gevoelens opmerkt, maakt groei mogelijk.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Dit jaar staat in het teken van zelfexpressie en genieten van het leven. Je geniet van vriendschappen en hebt een actief sociaal leven. Op verantwoordelijkheden zit je niet per se te wachten. Liefde en romantiek bloeien, wacht met ringen of babyplannen op meer stabiliteit. Concentreer je op alles waarvan je ogen gaan twinkelen, vooral op het gebied van zelfontwikkeling en je creatieve talenten.

Weekvoorspelling: Laat je zeilen maar even zakken, er staat weinig wind deze week. Tijdens deze stille herfstdagen merk je misschien dat iets – een fase in je leven, een vriendschap, een project, een manier van denken – ten einde komt. Het kan je nu een beetje nostalgisch stemmen. Een liedje op de radio kan zomaar ogen op sap veroorzaken. Best kans dat je je daartegen verzet: jouw jaarenergie is tenslotte een van genieten en gezelligheid. Laat het maar gebeuren, want alles dat eindigt houdt ook de belofte in voor nieuwe mensen en situaties in je leven. Kan best zijn dat je helemaal niet in een gat valt. En dat zich meteen leuke nieuwe dingen en mensen aandienen, die je weer prikkelen om van alles samen te ondernemen. Wees daarin wel flexibel en sta open voor de ideeën van anderen. Let deze week ook op dat je geen impulsaankopen doet. Vooral het internet is nu verleidelijk. Je kunt iets kopen dat je niet van plan was, niet nodig hebt, of dat vies tegenvalt. Denk dus na voor je op ‘betaal’ klikt.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Een heel praktisch jaar waarin je organiseert en regelt. Je geniet van bouwen aan een stabiele toekomst – zowel op het werk als thuis. Je huis inrichten, je sportieve aspiraties oppakken, opruimen: bij jou is het nu betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid wat de klok slaat. Ongezellig? Valt reuze mee. Jouw beloning bestaat uit genieten van kleine dingen - en van je eigen prestaties.

Weekvoorspelling: Dit kan weleens een heel vruchtbaar weekje worden. De week-energie is in lijn met die van je jaar en dat maakt dat je iets kunt afmaken, of een stap vooruit kunt zetten. Het betreft misschien niet zozeer liefdesrelaties, al is het zeker niet uitgesloten dat je bijvoorbeeld praktische zaken omtrent je huwelijksdag regelt. Of die verhuizing, en vast begint in te pakken om te gaan samenwonen. Ondertussen is het goed om stil te staan bij die daadkracht. Welk gevoel roept het op? Je mag best trots op jezelf zijn. Kijk ondertussen uit voor vallende objecten: die koffer die de trap af dondert, die vaas die uit je handen klettert. En laat je niet van de wijs brengen door de emoties die daarbij vrijkomen: geef jezelf niet op je kop. Dit is ook een mooie week om serieuze gesprekken te hebben over geld, opleidingsplannen of reizen. Maak jezelf lekker, maar houd de centen nog even op zak.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Oude routines gooi je bij het oud vuil dit jaar. Jij ervaart een nieuw gevoel van vrijheid. Heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit, dan breek je dit jaar los. Of het nu een sleetse relatie is waarin geen groei meer zit, of werk dat niet meer bij je past: verandering is jouw ‘nieuwe normaal’. Pas daarbij op dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Anders maakt het duo stress & burn-out het je lastig.

Weekvoorspelling: Waar laat je jezelf leiden? En wanneer heb je wél zelf het stuur in handen? Best mogelijk dat je deze week ontdekt dat anderen jouw weg (te vaak) bepalen. Je komt er in ieder geval achter dat je mening en bijbehorende emoties heel gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden – of verkeerd uitgelegd. Weersta de neiging om er tegenin te gaan. Alles waaraan je duwt of trekt wordt alleen maar zwaarder, want het duwt en trekt terug. Uiteraard zeg je wel je mening als die wordt gevraagd, maar giet hem niet in beton en praat niet voor een ander. Kies voor de weg van de minste weerstand, wees als water dat langs harde objecten vloeit – en die uiteindelijk uitslijt. Emoties die nu als draken de kop kunnen opsteken, zijn schuld en schaamte. Bekijk ze maar eens goed, dan dooft het vuur dat ze lijken te spuwen. En weet: het is niemands schuld. Jouw acties en reacties zijn menselijk. Zoek vooral iemand op voor knuffels, ze beuren je op.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid en zaken van het hart, daarom draait het dit jaar. Je bent nu heel gericht op emotionele veiligheid en op sámen. Het gevaar is nu dat je je te veel opoffert voor een ander. Help anderen, maar zet eerst je eigen zuurstofmasker op, is het advies. Alles wat ‘mooi’ is trekt je, dus geef jezelf en je omgeving een fijne make-over. En geniet van de liefde en van romantiek. Huwelijksklokken kunnen luiden.

Weekvoorspelling: Mentaal ben je nu heel helder en gemotiveerd. De uitdaging zit ’m in concentratie. Laat je niet afleiden bij het doen van iets dat je af wilt hebben of wat na aan je hart ligt. Weersta je eigen neiging om tijdens gesprekken als een soort carrousel in rondjes te blijven doordraaien. Maak je punt en zwijg eerder, zaken kunnen nu gemakkelijk doodgepraat worden. Sluit jezelf af als je te maken hebt met commentaar van ongeïnformeerde mensen. Haal je schouders op en ga verder en vertel je plannen alleen tegen mensen die ze op waarde schatten. In de liefde is het goed om rustig aan te doen. Ben je aan het daten, maak het contact dan niet meteen fysiek. Ga eerst na of je genoeg interesses gemeen hebt en voel na of er wederzijdse aantrekkingskracht is. Stel je oordeel uit, de tussentijd is nu een verhelderende tijd.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Een prima jaar om jezelf beter te leren kennen. Kijk naar het verleden en bereid je voor op de toekomst. Je doet het dit jaar goed als je tijd voor jezelf neemt. Misschien zit er zelfs een sabbatical in? Reflecteer op wie je bent. Dit jaar kunnen mensen je heel verkeerd begrijpen en dat brengt innerlijke onrust. Alles dat je aardt is prima: wandelen brengt je uit je hoofd, yoga en meditatie geven aha-ervaringen.

Weekvoorspelling: Verzet is deze week je grootste vijand. Gebeurt er iets dat je niet aanstaat, voel je iets vervelends, hoor je nare dingen? Laat het aan je voorbijgaan. In dit jaar van naar binnen keren, is het gemakkelijk om je te laten triggeren door allerlei zaken die uiteindelijk kleinigheden blijken. Je geduld wordt getest: hoe volwassen ben je nu? Laat indrukken gaan die vanuit de buitenwereld op je afkomen. Deze week kun je dat heel praktisch oefenen. Maakt je buurman herrie? Wordt er hard getelefoneerd in de stiltecoupé? Laat je partner zich van zijn slechtste kant zien? Maak er een meditatie van. Oefen naar binnen kijken, in plaats van gebeurtenissen toe te laten. Wat voel je, en waar voel je dat in je lijf? Hoe druk de buitenwereld ook is, in je binnenste is altijd dat stille plekje te vinden. Wees deze week ook bereid om een compliment te ontvangen. Zeg dankjewel.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Zaadjes die jij in je 1-jaar hebt gezaaid, kunnen nu prachtig bloeien! Dit is een jaar van oogsten, maar het kost wel zweetdruppels. Zakelijk en financieel krijg je veel voor elkaar. Wees wel voorzichtig voordat je contracten tekent, lees de kleine lettertjes. Houd je verre van hebzucht en ellebogenwerk. Je maakt indruk met vakkennis en duurzame acties. Jij levert wat je belooft: ook in de liefde ben je nu een waardevolle partner.

Weekvoorspelling: Je kunt de praktische weekenergie nu inzetten tijdens klusjes die normaal gesproken veel tijd in beslag nemen. Ze vlotten lekker. Heb je het idee dat het leven je slechte kaarten geeft? Voel je je slachtoffer? Stel jezelf dan de vraag: heb je een dak boven je hoofd? Heb je genoeg te eten? Heb je lieve vrienden en familie? Tel je zegeningen. Op relatievlak borrelt er misschien iets onder de oppervlakte. Best kans dat jij en je lief verschillende ideeën hebben over de toekomst. Waar zijn de aanknopingspunten? Zie je die niet, dan kan dat spanning opleveren. Vermijd de verleiding om de ander om te praten. Of om jezelf te ‘verdoven’ met alcohol, te veel eten of shoppen. Ga in plaats daarvan gewoon bij elkaar zitten en kijk elkaar aan zonder iets te zeggen. Kijk wat er bovendrijft. Grote kans dat je elkaar weer vindt als het stof is neergedwarreld.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over afronding. Alles wat niet meer bij je past, verdwijnt. Relaties, denkpatronen, werk: het universum brengt andere inzichten. Je bent nu wijs als je niet halsoverkop in nieuwe affaires duikt. Losse eindjes vinden knopen. Prima jaar om je te verdiepen in spiritualiteit en om te focussen op iets artistieks. Je harde schijf wordt geüpdatet met nieuwe informatie en inspiratie.

Weekvoorspelling: Momenten van frustratie zijn deze week niet uitgesloten. Toch merk je waarschijnlijk dat je er beter mee kunt omgaan dan voorheen. In plaats van in de verdediging te schieten als iemand je niet begrijpt of tegen je in gaat, laat je alle uitleg varen. Het woordje ‘maar’ is verboden, vervang het door ‘en’ en je merkt dat er al meer rust komt. Je hoeft namelijk niet te kiezen, alles mag er zijn. Andermans mening. Jouw mening. Ze kunnen naast elkaar bestaan. Ook op de werkvloer wordt het compromis gauw gevonden. Samen zet je deze week kleine stapjes richting succes of verandering. In je relatie kan seksuele energie nu sterk zijn. Speel ermee. Flirt met elkaar, ook al ben je al honderd jaar samen. Loop je nog weleens hand in hand? Maak in de schemering een ommetje samen en geniet van de energie die tussen jullie heerst. Oude liefde roest niet.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden