PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (6 tot en met 12 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 27 (6 tot en met 12 juli):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Ligt het beleg te dun op je boterham? Hoewel covidrestricties tot het verleden behoren, kun je je deze week beperkt voelen in je doen en laten. Belangrijk is nu om je hoop, dromen en ambities te blijven koesteren. Misschien moet je ze hier en daar wat bijsnijden, of omvormen zodat ze beter bij de realiteit passen. Deze week maak je daarin een belangrijke omslag. Houd niet alleen je ogen en oren, maar ook je hart open bij het maken van keuzes. Best kans dat je daarbij financieel stappen zet, of dat jouw idee zich vertaalt naar een nieuwe baan of functie. De trilling van de week maak het in ieder geval makkelijk om obstakels uit de weg te ruimen. Ongeduld en het maken van (te) bijdehante opmerkingen kunnen een valkuil blijken. Besteed daarom niet te veel aandacht aan mensen die je irriteren, maar concentreer op positivo’s. Focus op het zetten van die stap extra. Het loont!

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Liefde, geld en verandering. Het zijn drie energieën die zich met elkaar vermengen deze week. Grote kans dat je een belangrijk, zich steeds herhalend patroon in je relaties (h)erkent. En dat kan je heel gevoelig maken; het huilen staat je waarschijnlijk vaak nader dan het lachen. Je bent waarschijnlijk ook geneigd om te piekeren, vooral ’s nachts kun je gesprekken nog eens dunnetjes overdoen en situaties in geuren en kleuren herbeleven. Herken je ook de neiging om te denken dat het gras elders groener is? Het is niets meer of minder dan vluchtgedrag. Met al die ups en downs in je mentale wereld is het nu zaak om te achterhalen wat je precies dwars zit. Onzekerheid? Angst voor de toekomst? Neem de tijd voor reflectie. Zet alle media uit en focus op je binnenwereld. Even rust nemen en kijken vanuit welke hoek de wind nu echt waait, is geen slecht idee. Beperk in ieder geval het aantal prikkels dat op je afkomt.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: De trilling geeft je actie en avontuur. Je wilt alles meemaken en wel nu. Wel is de energie overal en nergens, je bent snel afgeleid en rent misschien als een dolle van hot naar her. Weet je je te concentreren, dan kan het een heel vruchtbare week worden. Je kunt je energie dan op iets groots en/of belangrijks richten en dat ook voor elkaar krijgen. Beslissingen nemen gaat nu ook van hop-hop, je hebt het voorwerk al gedaan. Prima als je bezig bent met een speciaal project, of een verhuizing of iets dergelijks. Ben je aan het daten, dan is er grote kans dat je jezelf goed kunt ‘aanprijzen’. Je maakt indruk. Het is alsof de zon je van alle kanten beschijnt, waardoor zelfs minder leuke karaktertrekjes aantrekkelijker lijken. Zie je iemand niet zitten, dan maak je dat onomwonden duidelijk deze dagen. Let wel op dat je deuren niet te hard dichtslaat – het is niet nodig om mensen te beledigen.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Wachten op de juiste informatie, wachten op een uitslag, wachten tot een ander er klaar voor is. Het belooft een traag startend weekje te worden. De trilling geeft je in ieder geval tijd om wat langer stil te staan. Op welke momenten komt die wei vol met klavertjes vier in zicht voor jou? Wat geeft jou de grootste voldoening? Een idee dat al langer op de sudderstand stond – of een verloren geliefde – kan zich nu openbaren. Wat wil je ermee doen/beleven? Langer nadenken is nu een prima optie. In sociaal opzicht is het best een volle week. Je zit misschien in de helper-stand; een ouder of vriend kan jouw handen goed gebruiken. Je wilt het graag goed doen, maar andermans ‘goed’ is waarschijnlijk anders dan jouw ‘goed’. Denk erom: een zes is genoeg. Hol jezelf niet voorbij om die tien te halen. In de liefde geldt hetzelfde. Je zou jezelf niet in bochten moeten wringen om goedkeuring te krijgen.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Het is deze week verleidelijk om te doen of je de waarheid in pacht hebt. Voel je maar een sprankje aarzeling of twijfel, houd het dan liever bij ‘Ik weet het niet’. Anderen prikken jouw luchtballonnen nu zonder omwegen door, men heeft je door! Gelukkig wordt deze week alles vrij luchtig opgepakt, je komt er zonder kleerscheuren en met een lach vanaf. Waarschijnlijk is er zelfs een speciale reden om blij te zijn. Ga je op vakantie, is er een verjaardag, een festival of sportief evenement? Je zwaait nu graag met je bankpas. Je omgeving wordt daar ook blij van, vooral als je herinneringen koopt in plaats van spullen. De trilling nodigt uit om speels en creatief te zijn. Schrijven, schilderen, muziek maken… mits je je aandacht erbij kunt houden, gaat het van een leien dakje. De liefde zit in de lift; je hoeft niets speciaals te doen of te laten om te laten weten dat je om elkaar geeft.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Alsof je aldoor achter de feiten aanloopt, dat gevoel kan je bekruipen. Er wordt aan je getrokken, vooral vanuit het gezin, en je persoonlijke interesses staan even op een laag pitje. En of je dat prettig vindt… Ondertussen merk je misschien ook dat veel dingen aan het verbeteren zijn de laatste tijd. Tijdens dit stabiele 6-jaar ondersteunt de energie van de week je bij het nastreven van doelen. Je voeten op de vloer houden blijft belangrijk, vooral als je verliefd bent. Dat is lastig, maar blijf ook in ik-termen denken en niet alleen maar in wij. Je weet nu het nuttige met het aangename te verenigen. Het is dan ook een supertijd voor een bruiloft! Allerlei langetermijndoelen komen in zicht: gezinsuitbreiding (baby of huisdier) of samenwonen in een ander en/of groter huis. Het kan wat veel zijn, dus luister naar je lijf en neem op tijd gas terug. Relax, stem af op je ademhaling en drink genoeg water.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Heb je het gevoel alsof alles in slow motion verloopt? Kan kloppen, want het leven wil dat je de realiteit heel goed in je opneemt. Welke regels heb je te strak gesteld? Wat heeft je hart nodig om te helen? Hoe kun je ervoor zorgen dat je lippen weer opkrullen tot die spontane lach? Je ogen willen weer helder kijken? - niet vanuit een greppel, maar vanaf een berg. De energie van de week kan je een ongemakkelijk en onrustig gevoel geven. Alsof je ergens tussenin hangt en/of nog niet goed kunt omgaan met een nieuwe situatie. Relaties kunnen hoog pieken en diep dalen, of je maakt je zorgen of het allemaal nog wel de moeite waard is. Hallo Niemandsland. Ben je single, dan wil je dat nu waarschijnlijk graag blijven. Toch is er ook nieuwsgierigheid. Je wilt iets of iemand tot op de bodem uitpluizen. Leun achterover en weet: er kan van alles gebeuren, juist op het moment dat je het niet verwacht.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Check je spiegelbeeld even: het is net of je nu minder rimpels hebt dan vorige week. Je hebt waarschijnlijk het gevoel dat je wat meer controle over je leven hebt. En kunt zuchten van opluchting. Je krijgt informatie uit betrouwbare bron, volgt een workshop of leert via een andere weg iets nuttigs bij. Dat grote verantwoordelijkheidsgevoel helpt je nu ook enorm. Vooral als je iemand advies moet geven, een deadline moet halen of iemand moet verzorgen. Binnen je familie, vriendenkring of gezin ben je nu de spil waar alles om draait. Jij bent degene bij wie men aan de keukentafel ploft en de dag doorneemt. Jij bent degene die grossiert in wijze woorden. De rots in de branding. Als single heb je nu wat meer zin om te daten. Maar let op: laat je door niemand de huwelijkse voorwaarden voorschrijven. Jij bent zélf aan zet.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Gevoelig voor de eb en vloed van het leven, dat is de weekenergie. Ben je normaal gesproken een nieuws- of socialmediajunkie, dan heb je nu opeens wél zin in pauze. Luister naar je lichaam. Rommel wat in huis of in de tuin, lees, schrijf, maak avondwandelingetjes in de schemering. Start of verfijn een project. Je kunt op een ochtend wakker worden en ‘Eureka!’roepen; opeens zie je de oplossing voor iets dat je al langer bezighield. Hield iets relationeel/emotioneels je in de greep? Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een beetje afstand nemen van je partner helpt je nu juist om op langere termijn dichterbij te komen. Misschien wil je solo op vakantie en check je exotische locaties of bezoek je een spirituele retraite-week. Het is sowieso een goed moment om de teugels ook eens los te laten. Kijk gewoon eens wat er gebeurt als je uit de doe-modus stapt en gewoon mag zijn.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden