null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (7 tot en met 13 september) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Redactie

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 36 (7 tot en met 13 september 2021):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Ondanks zorgen over de toekomst wil je niets liever dan vóóruit. Gebruik eventuele angst om gefocust en realistisch te blijven. De week kan namelijk wat onvoorspelbare haarspeldbochten brengen. Daar cruise je het gemakkelijkst doorheen als je je snelheid aanpast. Laat je niet opjagen. Regelmatige pitstops – bloemen plukken in de berm – weerhouden je van te haastig genomen beslissingen. Je grenzen zijn nu heel rekbaar. Een carrièreswitch is zomaar mogelijk deze week, net als andere radicale beslissingen. Jij wilt graag leiden en in de kijker staan: ‘Hier ben ik!’ Je toon is krachtig, ook binnen je relatie(s). De broek aan hebben is leuk, maar daardoor kan wel gemakkelijk een machtsstrijd ontstaan. Het is dan zaak om helder uit te drukken wat je wilt, zonder over de ander heen te walsen. Tip: het is de toon die de muziek maakt!

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Geduld en diplomatie: van dit duo mag je deze week lessen ontvangen. Ben je onzeker over een situatie, dan vertelt je intuïtie je nu waarschijnlijk dat je even pas op de plaats moet maken. Er is een betere tijd en betere info op komst. Zit je duimen te draaien, houd jezelf bezig met een hobby, of (saai) achterstallig werk; formuliertjes of reviews invullen. Relationeel zit je waarschijnlijk in een nieuwe fase. Een misverstand kan je wat uit balans brengen, vooral als je er niet over kunt ventileren. Ook herinneringen kunnen je emotioneel raken, deze dagen. Moet er nog iets opgehelderd worden? Je schuldig voelen brengt je nergens. Richt je daarom op liefde, vooral die voor jezelf: je hebt gedaan wat je toen kon. Nu kun je andere en bétere keuzes maken.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Serieus gestemd ben je deze week waarschijnlijk niet. Alles mag met een lach, je hebt voor iedereen een leuk woordje klaar. Kinderen, huisdieren en huisgenoten zijn blij met je. Je bent het zonnetje in huis. Prima week voor feestjes: dansen en muziek geven je – hoe oud je ook bent – een jeugdige uitstraling. Het is nu zaak om triggers niet te negeren. Maakt iets je boos, verdrietig of is er teleurstelling? Durf ook die negatieve gevoelens te voelen. Trek je vervolgens terug op een veilige plaats, met ‘veilige’ mensen, om ze in alle privacy te uiten. Lekker even huilen onder de douche, of in het bos tijdens het joggen. En je voelt je daarna weer licht, klaar om op te laden en de tango te hervatten. Ben je aan het daten? Deze dagen ga je waarschijnlijk voor dat humoristische type. Wat heb je nog meer gemeen?

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Wil je deze week iets bereiken, dan zijn een paar stappen cruciaal. De eerste is visualisatie. Positieve gedachten maken mooie plaatjes in je hoofd. De tweede is het realistisch onderzoeken van je mogelijkheden. Hoe ver kom ik met mijn talenten, hoe ver reiken mijn financiële mogelijkheden? Iets (of iemand) waarvan je dacht dat die cruciaal was voor je gevoel van geluk, kan nu minder belangrijk zijn. De derde stap heet doorzetten. Maak hiervoor een stappenplan en streep af. Ook op romantisch vlak neig je naar de planning-modus. Je ziet allerlei scenario’s voor je en houdt ze tegen het licht. Trouwen, of juist niet? Samenwonen? Kennismaken met de ouders? De valkuil is dat je de liefde nu te veel in je hoofd beleefd. Je houdt je hart open door het niet af te schermen. Laat je juist raken door kleine gebaren, ook als ze tranen trekken. Dat berichtje, die kus, dat klaargemaakte kopje thee. Daar zit liefde in!

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Je zegt precies wat je denkt. Oude koeien uit de sloot halen is zelden een vruchtbare bezigheid, nu al helemaal niet. De week heeft een heel dynamisch tintje. Deuren gaan voor je open. Zaken die vastzaten, krijgen wat olie. Routines veranderen, of je bent op reis. De week kan ook een verbroken belofte brengen, of jou van gedachten doen veranderen over iemand anders. Shake-out! Jij gaat voor vrijheid en het avontuur. Terwijl je daar eigenlijk óók een beetje bang voor bent. Het is nu zaak om de tuinslang van de adder te kunnen onderscheiden. Wat is echt gevaar, en waar stap je zonder te struikelen overheen? Veel innerlijke gevechten zijn het resultaat van oude programmeringen. Kijk eens wat jou als kind werd voorgehouden. Klopt het nog? Best kans dat je iets dat jou niet meer dient bij het grofvuil zet.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Het loslaten van controle. Dat is deze week je thema en het gaat je prima af, mits je kalm blijft. Krijg je een tsunami van gevoelens over je heen, van jezelf of van een ander? Ga ervoor zitten en ontwar jouw eigen aandeel. Wat de ander doet, is aan degene zelf. Je bent nu waarschijnlijk heel kieskeurig met wie je omgaat. Best kans dat je met een grote boog om iemand heen loopt, met wie je nog iets uit te zoeken hebt. Dat is oké, voor nu. Richt je liever op je thuissituatie, en je geliefde(n). En probeer ze niet te beïnvloeden of manipuleren. Kijk gewoon eens hoe het gaat als je je niet te veel bemoeit met ieders doen en laten. Vooral kinderen kunnen je dan behoorlijk verrassen. Op het werk is er kans op extra’s. Extra verantwoordelijkheden of uitdagingen. Zorg daarbij goed voor jezelf, neem niet te veel hooi op je vork. En let extra op je gezondheid, werk zo nodig vanuit huis.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Met die jaardosis intuïtie merk je deze week waarschijnlijk dat je je het gelukkigst voelt als je naar je innerlijke stem luistert. Wat is goed voor jouw ontwikkeling? Los van anderen, zelfs de mensen van wie je houdt? Deze vragen kunnen spelen. Vertrouw erop dat de juiste weg zich aan je openbaart. Je liefde voor de natuur brengt je deze dagen misschien naar een mooie, onbekende plek. Prima om er te pauzeren en te mijmeren. Heb je het gevoel dat de tijd verstrijkt zonder dat er veel gebeurt? Weet dat er onderhuids van alles borrelt en bruist. Best kans dat je een verborgen probleem ontdekt. Of dat een (familie)geheim aan het licht komt. Relatietechnisch kan er wat teleurstelling zijn. Je wilt misschien vaker alleen zijn dan je partner kan waarderen. Of je kunt gewoon niet zoveel belangstelling voor de ander opbrengen. Dit soort prioriteiten stellen is nu prima. Geniet van je eigen gezelschap.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Ben je bang om anderen teleur te stellen, of om teleurgesteld te worden? Het is goed om deze dagen eens uit te zoeken waar dat schuldgevoel – want dat zit er vaak achter – vandaan komt. Is het terecht? Of iets dat je is aangepraat? Pas ondertussen op dat je niet te snel conclusies trekt. Over jezelf en anderen oordelen geeft altijd een rotgevoel. Je gedachten kunnen nu zomaar met je aan de haal gaan. De waarheid is: het gaat veel beter met je dan je zelf denkt! Ga ervan uit dat iedereen zijn of haar best doet, net als jij. Inspanningen uit het verleden dragen vruchten die je nu kunt plukken. Je baas en/of collega’s lopen met je weg. En moet je omgaan met een autoriteit? Stel je open en eerlijk op en houd je aan de regels. Vertel ook over je ambities, want die heb je nu wel degelijk. Leg de focus op in je kracht blijven. In de natuur zijn helpt, neem die duik in dat koele meer of de zee.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Kijk je liever de andere kant op als er iets ‘vervelends’ gebeurt deze week? Dan zal het verleden zich alleen maar herhalen. Geef jezelf de gelegenheid om een situatie af te sluiten. Of om juist compleet te accepteren dat iets gebeurt zonder dat je er enige controle over hebt. Best kans dat je hiervoor even in die emotionele achtbaan moet stappen. Omgaan met onzekerheden kan, zeker waar het je liefdesleven aangaat, aan de orde van de dag zijn. Toch voel je je onder al dat gevoelsgeweld waarschijnlijk best optimistisch. Verliefd worden is nu zeker niet uitgesloten. En zelfs als je een relatie beëindigt kan het aanvoelen als ‘het moest zo zijn’. De week rolt gemakkelijker als je ook aan de ander denkt. Let er wel op dat je niet geeft wat je zelf niet hebt. En dat je geen beloftes doet waaraan je je niet kunt of wilt houden. Focus op vriendelijke, gulle gebaren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden