PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (8 tot en met 14 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 23 (8 tot en met 14 juni):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Go with the flow! Je hoort dit advies te pas en te onpas. Voor jou is het deze week heel relevant. Merk je dat je ergens bovenop wilt zitten? Dat je er ’s avonds in bed nog over maalt? Het is begrijpelijk dat je dingen wilt regelen. Maar angst dat iets niet gaat zoals je wenst, houdt je juist tegen. Dus: zwem met de stroom mee. Bemoei je niet met alles. Je ziet dan dat veel ‘zomaar’ op z’n pootjes terecht komt. En op manieren waar jij waarschijnlijk helemaal niet aan had gedacht! Met meer rust in je lijf kan er een melancholieke sfeer ontstaan. Misschien voelt ’t een beetje eenzaam, of wil je juist graag alleen zijn. Gebruik je tijd om te reflecteren op wat er allemaal is gebeurd de laatste tijd. Dat is veel! Goed nieuws komt in de vorm van een ‘toevallige’ ontmoeting, een onverwacht belletje of mail. Weerhoud jezelf om meteen in de actie-modus te schieten. En moet je iemand overtuigen om ergens aan ‘mee te doen’? Laat maar!

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Zakelijke relaties staan in het zonnetje. Misschien ga je voor het eerst weer naar kantoor of gezellig borrelen met collega’s. Of begin je aan een nieuwe, uitdagende klus. Je trekt veel naar je toe, maar je merkt waarschijnlijk ook dat het vlotter gaat als je wat werk uit handen geeft. Je krijgt beter inzicht in je rol binnen een groep, team of binnen je gezin. Misschien ontdek je wel leidinggevende kwaliteiten. Het draait nu om sociale intelligentie. In dit 2-jaar ben je relatie-georiënteerd en dat maakt deze zonnige week bij uitstek geschikt voor romantische aangelegenheden. Misschien plan je een huwelijksreis of besteed je (veel) geld aan het bouwen van een ‘liefdesnestje’. De valkuilen van de week zijn: teveel praten en je gelijk willen halen. Je wilt jezelf neerzetten als iemand die ‘het weet’. Bedenk dat je waarschijnlijk meer leert als je je oor vaker te luister legt en de belangen van de groep of je gezin als geheel op nummer 1 zet.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Een proces komt ten einde deze week. Waarschijnlijk weet je nu beter welke kant je op wilt en wat je daarvoor moet doen en laten. Dat je jezelf niet moet wegcijferen voor een ander, dringt ook tot je door. Het geeft een heel vrij en vrolijk gevoel en je bent optimistisch over de toekomst. Was er iets waaraan je moest ‘trekken’, deze week komt er als vanzelf beweging in. Sterker nog: er gebeurt zoveel dat het je kan duizelen. Ook een gevoel van verlies kan opkomen. Ben je net weer single, dan kun je het gevoel hebben dat je in een gat valt. Je laat iets of iemand achter je en ook al is er opluchting, het gaat toch over afscheid nemen. Sta stil bij je gevoelens. Ervaar ze in je lijf. Maar blijf er niet in hangen. Jij bent niet je gevoelens, je hébt ze alleen. Het weekend brengt lol, mits je jezelf niet met anderen vergelijkt. En geen geld over de balk smijt.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: De week geeft inzicht in waar je onvoorbereid op of onervaren in bent – en waar je nog wat te leren hebt. Zie in dat je hierdoor niet ‘minder’ bent dan een ander, maar dat je ervaring waarschijnlijk op een ander terrein ligt. Best mogelijk dat je nu (alsnog) de kans krijgt om vaardigheden aan te leren die je verder helpen. Zie het als een pitstop, je mag even bijtanken in de zee van kennis. Ook zelfvertrouwen groeit, je kunt jezelf nu laden met wijsheid. En die defensieve houding die je voorheen aannam laten gaan. Het schild en zwaard mag worden opgeborgen. Dit is zo’n periode waarop je later kunt terugkijken en denken: toen heb ik de zaadjes in de grond gestopt. De liefde kan je verrassen deze week, verliefd worden is goed mogelijk. Je bent toe aan wat meer structuur en vastigheid. Vermijd het om aan alles en iedereen te twijfelen. Doe wat goed voelt.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: In vrijheid leven en anderen hetzelfde gunnen. Dat is jouw thema van de week. Best mogelijk dat je er een beetje kriegel van wordt – vooral als je een ander de eigen tijd en ruimte moet gunnen. Gedeelde verantwoordelijkheden kunnen je laten inzien dat de basis goed is. De trilling geeft je ook een heel levendig gevoel. Je verandert misschien een lang ingesleten patroon of gewoonte dat/die allang uitgewerkt is. Gaat naar een nieuw restaurant en/of ontmoet nieuwe mensen. Ideeën over verhuizen of het vinden van ander werk dat beter bij je past borrelen op. Of misschien moet je juist toegeven of beredeneren waarom je thuis juist lekker voelt, en dat je job prima bij je past. Een nieuwe vriendschap kan nu meer voor je betekenen. Let er wel op dat je niet je hele levensverhaal in vijf minuten probeert te proppen. Ben je getrouwd, dan is het misschien tijd om bij te praten. Weer even de neuzen dezelfde kant op. En vooral: respect opbrengen als de ander het anders ziet.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Je sociale leven lijkt het circuit van Zandvoort wel. Het gaat hard en de bochten zijn spannend. Feestjes in allerlei vormen komen langs. En zelfs tijdens het sporten staat je vriendschappelijke radar aan. Het maakt de sfeer wat rusteloos en je hoort misschien veel roddels. Denk erom dat je altijd maar één kant van het verhaal hoort, dus neem ze niet te serieus. Doe ook geen duiten in het zakje: dat maakt een-dimensionele verhalen alleen maar groter. In ieder geval krijgt het gevoel dat je blij bent om te leven ruim baan. De trilling maakt dat je geniet van rozengeur, en er misschien zelfs een paar krijgt. Vakantie staat op je radar. En in je relatie kunnen issues rondom kinderen opspelen. Tieners kunnen je zorgen baren en een zwangerschap kan onrustig verlopen. Merk alles rustig op. En glimlach vaker.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Dubbele gevoelens, je leert ze goed kennen deze dagen. Misschien had je allerlei plannen waarmee je aan de slag wilde. Nu zet je ze in de koelkast. Misschien zag je iemand zitten. En dan opeens weer niet. De trilling maakt dat je wilt bouwen, maar je blijft de bouwtekening aanpassen. Ook zorgen over je financiën kunnen een rol spelen. Misschien moet een apparaat vervangen worden: je computer, mobiel of auto kan opspelen. Je hebt misschien een andere baan of bijbaan nodig. Of je moet je uitgavepatroon aanpassen. Ook relaties kunnen nu lastig zijn. Kun je een time-out nemen, doe dat dan vooral. Waak er nu voor om te doemdenken. Je zit misschien even in een dip, maar na regen komt zonneschijn. En de regen wast ook zorgen weg. Nabij of in het water zijn is nu heilzaam. Zoek de zee, een meertje of hammam op. Als je weer opduikt, zie je alles helderder.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Dit belooft een van de beste weken van jouw jaar te worden! Het draait allemaal om het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het permanent veranderen van een nare gewoonte of manier van denken. Feedback is misschien lastig om te horen, maar het helpt je om productieve veranderingen door te voeren. Wees eerlijk over wat je wilt en wat je niet wilt. En wat mogelijk is, en wat niet. Realiseer je dat je al je gereedschap al bij je hebt en laat niemand je vertellen dat dit niet zo is. Je hoeft niet meer kennis te vergaren. Je ziet nu heel helder met wie en waarmee je dóór wilt. Richt je aandacht als een laserstraal en laat je niet afleiden. Frustraties kunnen bovendrijven en je wapen hiertegen is in eerste instantie: genoeg slaap. En in tweede: humor. Maak er ruimte voor en tel je zegeningen. Life is good!

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Waar een deur dicht valt, daar opent aan de andere kant een raam. Voelde het leven hier en daar wat wankel, dan begint zelfs dat wiebelige nu te wennen. Verplichtingen en eisen die de buitenwereld aan je stellen kunnen de nodige druk geven. Maar je ziet ook dat veel goed gaat. Deze week gaat over verbinding en leermomenten. Misschien word je ergens ingewerkt, of kun jij een ander iets bijbrengen. Of ontmoet je je schoonouders voor het eerst – of weer – na de lockdown. Iedereen is erdoor veranderd en heeft geleerd. Zelfs als het leven niet perfect is, kun je het nu beter waarderen. Pas ervoor op te loyaal te willen zijn aan iets of iemand dat zijn beste tijd gehad heeft. Houd daarbij je diepste principes voor ogen: wat is waar voor JOU? Leef ernaar en je trekt vanzelf de mensen aan die bij je passen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden