PREMIUM

Zo ziet deze week (9 tot en met 15 november) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 45 (9 tot en met 15 november):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Kleine frustraties pareer je deze week met een dot inlevingsvermogen. Het bewijs ligt er. Je hebt jezelf beter leren begrijpen. Ook al is het buiten grauw, binnenin jou schijnt de zon regelmatig deze dagen. Verwacht dus gerust een flow in je (werk)routines, complimenten, tijd voor ontspanning en leuke gesprekken. Er is optimisme, waardoor je veel aan kunt. Misschien zie je voor het eerst in maanden door de bomen het bos weer. Of het blijvend is? Ups en downs horen erbij, in ieder geval geloof je nu meer in jezelf dan voorheen. Iets waarop je wachtte of hoopte: een uitslag, nieuws over werk of gezondheid kan doorkomen. Het brengt je misschien niet wat je had verwacht. Best kans dat er nog losse eindjes zijn die je eerst beter moet vastknopen. In de liefde speelt iemand misschien hard to get of is gewoon wat chagrijnig. Blijf bij jezelf, zoek er niets achter.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wil het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Acceptatie is je sleutelwoord deze dagen. Bekijk dus vooral aan welke omstandigheden je wel, en aan welke je niets kunt doen. Het doen en laten van anderen, en het weer zijn lastig te beïnvloeden. Jouw eigen gedrag is dat wel. Bevalt je iets niet? Verander je eigen opstelling. De grootste antwoorden zitten deze dagen in details. Denk niet teveel, maar voel. Hoe reageert je lijf op iets dat gezegd wordt, of iets wat gebeurt? Krijg je een knoop in je maag? Hoofdpijn van iemands woorden? Keelpijn door teveel geklets? Laat dit je inspiratiebron zijn. Je lijf geeft feilloos richting aan, dus grote kans dat daar iets bruikbaars bij zit. Zo niet, dan is pas op de plaats – even niets zeggen of doen en uitstel vragen – ook een goede optie. Ben je iets aan het plannen en vlot het niet? Ga niet duwen en trekken. Luister, leer en rek mee als een elastiekje.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Waarin leun jij op anderen? En op welke manier leunen anderen op jou? Het is een week waarin duidelijk wordt wat je voor elkaar kunt betekenen. En hoe we allemaal ergens wel afhankelijk zijn van elkaar. Geen meel, geen vervoerder, geen winkelier? Geen brood. Zie je niet zo snel wat iemand voor je is? Kijk dan naar het grotere plaatje. Zoom uit, ga erboven hangen als in een helikopter. Wees niet zo bezorgd over wat anderen misschien van je denken. Doe je niet kleiner voor dan je bent uit angst dat je er niet meer bij hoort. Je hoort er sowieso bij, want je leeft! Vermijd ook haastig gegeven antwoorden, of te felle reacties. Ben je toch in die instinker getrapt? Vergeef jezelf – en de ander. De soep wordt deze dagen niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. In de liefde geeft het zelfs ruimte voor lieve goedmakertjes. Ben je aan het daten, dan leer je elkaar – door aanvaringen – snel beter kennen. Haak je af, of…?

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Grote kans op wegversperringen en omleidingen deze week. Herken je ze van vroeger? Je krijgt nu de kans om er anders mee om te gaan. Dat gaat het beste als je niet zozeer focust op wat anderen denken en voelen, maar wat jijzelf denkt en (daardoor) voelt. Buig negatieve gedachten om. Schijn je zaklampje op het leuks, dan merk je jezelf als het ware verzachten. En is er ook weer ruimte voor het nemen van omweggetjes rondom alles wat problematisch lijkt. Heel waarschijnlijk dat je dan denkt: het kon erger! Oefen ook met het zinnetje: ‘Daar kom ik later even op terug’. Richt je op prioriteiten en doe liefst een ding tegelijk. Dat bekent ook: de telefoon vaker op de vliegtuigstand zetten. Beantwoord telefoontjes en berichtjes pas als je wat meer rust in je lijf voelt. Dan is de kwaliteit van je aandacht ook beter.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: De combi van jouw jaartrilling en die van de week maakt gekke, intrigerende of verrassende incidenten mogelijk. Zelfs gewone activiteiten krijgen zo’n randje. Misschien komt een collega met nieuws, is er via sociale media iets verspreid waar je bij wilt zijn of krijg je te maken met ‘strenge’ mensen in de vorm van boa’s. Ook bazen kunnen wat gespannen zijn deze dagen. Het is nu een goed idee om alles wat met water te maken heeft, te laten nakijken. Laat de loodgieter eindelijk komen voor die kleine lekkage of lekkende kraan, of geef je dakpannen een check-up. Meer rust nemen is ook een prima idee. Ga vroeg naar bed met een boek, droom over vakantieplannen, of leer een vreemde taal. Ook detox-kuurtjes zijn een aanrader. Zowel fysieke als emotionele ballast kan nu gemakkelijk losgelaten worden.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Een krachtige week waarin je sterk gemotiveerd bent om iets voor elkaar te krijgen! Doelen worden bereikt of komen dichterbij. Een project kan, ondanks of misschien wel dankzij, de huidige maatregelen heel succesvol verlopen. Je smaak is duur deze week, dus denk twee keer na voordat je grote aankopen doet. Waarschijnlijk kan het goedkoper. Aandacht is er ook voor je woonsituatie. Je wilt je ‘thuis’ voelen en je komt erachter dat dit vaak niet eens extra investeringen vergt. Dat oude kastje een fris verfje geven en wat nieuwe kussensloopjes om de oude maken het verschil. Verantwoording is ook een thema nu. Vraag om hulp als je die nodig hebt, maar vraag wel bij de juiste persoon. Of beter nog: doe het zelf! Je krijgt meer zelfvertrouwen als je op jezelf kunt bouwen. Voel je je verantwoordelijk voor iets dat je verantwoordelijkheid niet is? Dan is dit een kans om meer bewegingsvrijheid te creëren. Nee zeggen hoort erbij, en vindt iemand je dan niet meer aardig: let it be!

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Is het grauw en grijs buiten? Doe als de zonnebloem deze week: draai richting de zon. Hij schijnt altijd, al is het achter de wolken. Gevoelens kun je rustig intens noemen deze dagen. Doe je uiterste best om ze niet op anderen te projecteren. Zie mensen die je irriteren of angstig maken maar als triggers van jouw onderliggende onverwerkte zaken. En wees er dankbaar om: wat niet meer bij je past kan nu voorgoed mee met de vuilniswagen. In ieder geval word je je meer bewust van je gevoeligheden. Verlichting is ook een codewoord. Lampen die te fel of juist niet fel genoeg schijnen verdienen een dimmer. En waarschijnlijk geniet je enorm van kaarslicht of de vlammen in de open haard. De sfeer nodigt uit om een stapje terug te doen. Om niet te oordelen of veroordelen, maar om te luisteren en te leren.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Blijf ademen! Waarschijnlijk heb je net iets afgesloten en maak je ergens een nieuw begin mee. Het advies: blijf eerlijk en pretentieloos. Al je acties en inspanningen liggen nu onder een vergrootglas. Dus zet je beste beentje voor. Dat vergt best wat afstemming. Het ene moment en bij de ene persoon kun je open zijn. Het andere moment moet je juist bij jezelf naar binnen: wil ik dit wel? En hoe dan? In de liefde en bij het daten heb je momenteel veel zelfvertrouwen. Je gloeit en dat trekt ook eendagsvliegen aan. Het is nu de kunst om het kaf van het koren te scheiden. Ben je al langer in een relatie, dan kunnen gemeenschappelijke plannen opeens niet meer zo gemeenschappelijk zijn. Ga je samen een andere kant op, of doe je liever ieder je eigen ding? Het is niet per se een week om uit elkaar te gaan. Maar wel om goudeerlijk te zijn over welke kant je zélf graag op wilt.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Hebben de meningen en houdingen van anderen je teveel beïnvloed? Zijn er banden die knellen? Dit is een prima week om na te gaan hoe vrij je je binnen relaties kunt uiten en bewegen. Je eigen mening vormen is daarbij een belangrijke. Het allermooiste is het als die niet zozeer uit het denken voortkomt, maar uit het voelen. Word je blij als je iemand ziet, of wanneer je iets doet? Of lekt er juist energie weg? Je komt misschien ook in contact met iemand die je langere tijd niet hebt gezien. Romantiek is momenteel lastig, dus weersta de verleiding om weer in oude patronen terecht te komen. Je stemmingen kunnen deze dagen lijken op een kermisattractie: hoge pieken en diepe dalen. Best kans dat je wat meer in beweging moet komen om de feel good-hormonen wat meer in balans te brengen. Vermijd op het werk het overvolle vorkje. Daar valt toch maar alles af, dus kies liever voor het opnemen van een baaluurtje.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden