PREMIUM

Zo ziet jouw week (18 t/m 24 januari) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2022 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2022.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 januari, dan is de berekening als volgt:

2+1+2+0+2+2 = 9 is je persoonlijke getal voor 2022

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+2 = 14. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+4 = 5 je persoonlijke getal voor 2022.

De getallen gelden het hele jaar 2022, en veranderen pas weer op 1 januari 2023.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 3, van 18 t/m 24 januari 2022:

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Die afwachtmodus heeft z’n voordelen: je kunt in alle rust opties doornemen voordat je (grote) beslissingen neemt. Zijn de mogelijkheden eindeloos, dan kan keuzestress deze week de kop opsteken. De kunst is nu om ook die onrust van een afstandje te bekijken. Lach maar om jezelf als je van het kastje naar de muur rent, niet kunt stilzitten en met je pen zit te tikken tijdens die vergadering. Kleine taken die je had uitgesteld, zijn nu een welkome afleiding; die kerstversieringen kunnen nu wel richting zolder. Ondertussen laat je plaatjes uit het verleden en jouw ideale toekomstbeeld de revue passeren. Organiseer je leven rondom dat laatste: waarvan wil je meer in je leven? Wat geeft jou die energieboost? Je hebt misschien ook een niet te doven behoefte om te knabbelen, dus als je lijn je lief is, haal je alleen gezonde tussendoortjes in huis. En ben je niet helemaal fit? Oma’s groentesoep werkt nog steeds prima.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Pieker je nog steeds over iets dat vorige week, of die week daarvoor, werd gezegd? Ga eens na wat nu echt je probleem is. Best kans dat je iets kleins groot hebt gemaakt, of dat je de ander te serieus hebt genomen. Dit is een heel creatieve week, en dat komt ook in je gedachten tot uiting. Geef jij ze niet genoeg richting, dan vinden ze wel allerlei kronkelweggetjes die je kriebelig maken. Tijd om die creatieve sappen te gieten in iets dat je persoonlijke bevrediging geeft. En nee, dan bedoelen we niet dat je het internet afstruint naar koopjes. Meer aandacht besteden aan kinderen en huisdieren is super, en ook voor alle mogelijke vormen van gezinsuitbreiding is deze week heel vruchtbaar. Ben je aan het daten, dan kan die andere persoon opeens heel verrassend uit de hoek komen. Of je er blij mee moet zijn valt te bezien, maar hou scherpe woorden binnenboord. Ga liever na wat er precies omgaat in die ander – en het effect daarvan op jezelf.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Grappige discussies en wilde ideeën houden je bezig. De trilling zorgt er wel voor dat je voor rede vatbaar blijft. Ook geeft de weekenergie je de kans om een ‘aanval’ met flair te ontwijken. Is iemand uit op je baan, of die klus, of... je partner: zorg dat men weet dat jij de betere partij bent. Ook al wordt er aan je stoelpoten gezaagd: wees vrolijk en blijf (bij) jezelf. In praktische zin brengt de week wat gedoe met apparaten. Je mobiel die niet doet wat je wilt, de wasmachine die weigert te centrifugeren, je elektrische fiets die opeens alleen nog standje zwaar kent... Je hebt er misschien wat professionele hulp bij nodig. Deadlines, en helaas ook financiële druk, kunnen je uit de slaap houden: gaat dat wel goed? Het goede nieuws is dat je er creatief van wordt. Vooral die positieve houding doet nu wonderen, dus blijf lachen, ook als je menigeen wel achter het behang kunt plakken.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Blue monday is voorbij, maar jij hebt misschien nog een beetje naweeën? Je wilt je met iets nuttigs bezighouden en op dit moment lijkt het ‘oude’ misschien niet meer nuttig genoeg. Dat kan je deze week rusteloos maken; je gedachten gaan heen en weer tussen verschillende oplossingen. Vergeet nu vooral je daadkracht niet. Kies! Ook als je de toekomst wat eng vindt; je weet tenslotte niet wat er gaat komen. Waag gerust die sprong in het diepe. Ook al ben je genoodzaakt om te watertrappelen in plaats van te crawlen: je bent tenminste in beweging. Pas je ideeën zo goed mogelijk aan de realiteit aan, dan zie je dat veel haalbaar is. Mits je maar wat beter organiseert. Dus: werk aan de winkel. Op relatievlak kabbelt het wellicht wat meer dan je lief is. Vertel waarmee je bezig bent en jouw enthousiasme werkt op andermans lust-spieren. Geniet!

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Er ligt waarschijnlijk een hele berg op je bord. De neiging bestaat om er een groot deel vanaf te schrapen. De week staat in het teken van relaties en je rent waarschijnlijk van de ene afspraak naar de andere. Afspraken met vrienden of de kapper, die nieuwe collega inwerken, gesprek met die makelaar... Het kan je duizelen. De trilling adviseert nu om het belangrijke van het futiele te onderscheiden. Houdt iemand je te lang aan de praat, of ben je zelf geneigd om lekker door te kletsen over trivia? Herinner jezelf eraan dat je aandacht elders nodig is. En ook dat je niet voor ieder detail verantwoording hoeft af te leggen. Zwijg vaker. Het is misschien niet zo gezellig, maar duik eens dieper in die verzekeringspapieren of die akte. Wat zeggen kleine lettertjes? Stel er vervolgens vragen over, zodat je beter geïnformeerd raakt. Hint: dat loont op langere termijn!

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Het grote verantwoordelijkheidsgevoel dat bij je jaarsfeer hoort, komt deze week goed tot z’n recht. Best kans dat je je niet helemaal lekker voelt en meer tijd thuis doorbrengt. Dat maakt tijd vrij om jezelf aandacht te geven. Zet jezelf op nummer 1! Begrijp je niet waarom je steeds weer tegen dat ene ‘probleem’ aanloopt? Duik eens in je verleden en kijk waar jouw trigger vandaan kan komen. Neem het vervolgens mee in je huidige bestaan. Klopt het dat je er nu anders tegenaan kunt kijken, puur omdat je volwassen bent? Een misverstand kan deze week ook worden opgelost. Blijf openstaan voor andermans zienswijze en kijk naar wat je gemeen hebt. Wat de uitkomst ook is, je hebt waarschijnlijk het idee dat je een mooie les hebt geleerd. Ook je dromen kunnen je veel vertellen, dus hou pen en papier in de aanslag op je nachtkastje. Alles wat je je nu kunt voorstellen, kan zomaar werkelijkheid worden.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Prioriteiten veranderen. Dat maakt deze week interessant omdat je misschien tot een conclusie komt die voorheen ver-van-je-bed-show bleef. Best kans dat je iets waarvan je voorheen alleen maar kon dromen, nu waarmaakt. Sabbatical? Verhuizen? Langere tijd in het buitenland wonen? Ander werk? Ondanks zorgen die daarmee samenhangen, zie jij deze week felgekleurde lichtjes aan het eind van allerlei tunnels. Zelfs als er niets speciaals gebeurt, borrelt er toch motivatie om je plannen, projecten of doodgewone klusjes netjes af te handelen. Heb je te maken met klanten en/of chefs: blijf zakelijk en zelfverzekerd en besprenkel jezelf met wat humor. Ook al moet dat laatste uit je tenen komen. Kijken naar mooie dingen helpt: de natuur is je dienstbaar. Of kijk grappige TikToks voor die broodnodige schaterlach die je de dag – en week doorhelpt.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Kijk eens terug op de afgelopen acht jaar. Wat heb je allemaal gedaan en gelaten om te staan waar je nu staat? De trilling helpt je deze week om een versnelling op te schakelen. Wielen komen, al dan niet piepend en krakend, in beweging. Je realiseert je misschien steeds vaker dat die eindbestemming heel leuk is, maar dat het de reis is die indruk maakt. En die je doet groeien. Nu is het niet de bedoeling dat je over-dramatisch gaat doen, want die neiging bestaat deze dagen ook. Voel je innerlijk geborrel en heb je zin om een ander op z’n neus te slaan? Pareer het dan liever met sportieve acties. Een lesje kickboksen wil helpen, net als die hardlooproute die je in een net iets sneller tempo doet dan normaal. Blaas dus vooral stoom af. En beloon jezelf met een lekkere douche of ontspannen bad. Je voelt je lijf dan weer tintelen van levenslust. Onthoud ondertussen: je geest werkt als een parachute. Je hebt er niets aan als die niet open staat.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Ontmoetingen met familieleden en/of vrienden geven een heel blij gevoel. Je hebt het idee dat je – eindelijk, eindelijk – verder komt. Liefde en vriendschap floreren, je voelt je waarschijnlijk heel energiek en optimistisch. Een idee dat je bijna had opgegeven, komt weer langs. Heb je er nu wel tijd of inspiratie voor? Zin in? Actie ondernemen is niet direct nodig, maar de trilling adviseert wel om er iets over op te schrijven zodat het in je achterhoofd blijft rondzingen – als een favoriete hit die je altijd weer vrolijk stemt. Wees ondertussen je eigen beste vriend. Praat tegen jezelf zoals je dat tegen een geliefde of geliefd huisdier doet. Je bent uniek. Het goede voornemen dat je nu succesvol in de praktijk kunt brengen is: stop met beïnvloedbaar zijn. Wees niet bang wat anderen misschien van je denken. Ze zijn veel minder vaak met jou bezig dan jij denkt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden