null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo zorg je ervoor dat kipfilet sappig en mals blijft bij het bakken

Een stukje kipfilet is heel lekker in verschillende gerechten, maar is een minder succes als de kipfilet droger dan droog is na het bakken. Met een paar trucjes bak je kip heel mals.

Er zijn een paar stappen die je kunt volgen voor heerlijk malse kip. Stap 1: haal de kip ruim voor het koken alvast uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt de kip vervolgens voor het bakken droog deppen met keukenpapier.

Zuur ingrediënt

Een marinade met een zuur ingrediënt als citroen, azijn of yoghurt zorgt er ook voor dat de kip mals blijft. Het zuur zorgt ervoor dat eiwitten afbreken en het vlees mals blijft.

Hete pan

Om te zorgen dat de kip mals blijft bij het bakken, is het belangrijk om de pan eerst goed heet te laten worden. Voeg als de pan heet is olie of bakboter toe. Laat dit ook goed warm worden voor je de kip toevoegt. Hierdoor krijgt het vlees een krokant korstje waardoor de sappen in de kipfilet niet verloren gaan. Begin op hoog vuur voor het krokante korstje en verlaag dan de temperatuur om de kip in circa 8 minuten gaar te bakken.

Kip laten rusten

Laat de kipfilet tenslotte even rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Daardoor kan het vlees ontspannen en verdelen de sappen zich over de hele kipfilet. Het resultaat: geen droge kip, maar heerlijk malse kipfilet.

Nog meer tips: Als je kip op déze manier bereidt, wordt het vlees heerlijk mals:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden