null Beeld

Zonder zorgen: slank sorbetijs dat je móet proeven

Omdat we nog in bikini moeten: ongelooflijk lekker, vers en gezond aardbeiensorbetijs, met maar een 'klein beetje' poedersuiker.

Vera Klandermans

Van vrijwel elke rijpe vrucht kun je op deze manier sorbetijs maken. Je kunt ook verschillende vruchten combineren. Wij maken hem met aardbeien.

Nodig voor sorbetijs, 6-10 ijsjes

  • 600 g rijpe aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • 150-175 g poedersuiker

Lekker: gebruik framboos in plaats van aardbei

Zo maak je het

Pureer de aardbeien met citroensap, poedersuiker en 1,5 dl water in een keukenmachine. Draai hiervan in circa 30 min. ijs in een ijsmachine of laat het mengsel in circa 6 uur bevriezen in een diepvriesdoos. Bij invriezen: schep het mengsel elk uur om.

Bereiding: circa 15 min. Bevriezen: 30 min tot 6 uur. Kcal: 100 kcal. p.st.

Maak de sorbet ook eens anders

  • Vervang het citroensap door limoensap.
  • Vervang een klein deel van de suiker door honing
  • Voeg één theelepel gembersiroop toe of 3-4 heel fijngesneden bolletjes stemgember
  • Roer er enkele fijngesneden blaadjes munt of verveine door

Zin in nog meer ijs? Maak dan zelf waterijsjes!

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Jan Luijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden