null Beeld

Zóveel calorieën verbrand je als je een heel rondje in de Ikea loopt

Als je wat spullen gaat kopen in de Ikea dan ben je eigenlijk heel gezond bezig. Want met dat rondje door die heerlijke winkel lopen verbrand je ongemerkt bést wat calorieën.

Tessa Heinhuis

En dat is natuurlijk mooi meegenomen, zo tijdens het winkelen.

Lopen maar

Een rondje door de Ikea is gemiddeld per winkel zo tussen de 1 of 1,5 kilometer. Als je een gewicht hebt van rond de 60 kilo en je wandelt op gemiddelde snelheid, dan verbrand je per kilometer zo'n 60 calorieën. Loop je wat sneller door de zaak dan verbrand je al gauw per kilometer lopen zo'n 70 calorieën. Maar ja, je gaat dat pad ook hier en daar weleens af om spullen van dichtbij te bekijken. Voor je het weet zit je dus op 150 calorieën die je verbrandt als je door de Ikea wandelt.

Tel daar ook nog even het lopen naar de parkeerplaats en het sjouwen met nieuwe meubels bij op... En je kunt het bíjna sporten noemen. Moet je het natuurlijk niet 'verpesten' door aan het einde van je rondje Ikea een hotdog of softijsje te eten. In een softijsje van de Ikea zitten 120 calorieën en in één hotdog zo 195 calorieën. Zonde, als je net zoveel hebt gelopen!

Het pad door de Ikea heeft ook een officiële naam. Het pad heet de ‘Long Natural Path’ of de ‘Long Natural Way’. Het is expres zo bedoeld dat mensen juist hier lopen, zodat ze zoveel mogelijk spulletjes zien. Je kunt uiteraard wel afsnijden. Maar wat slim is van de Zweedse keten, is dat ze die mogelijkheden om een kortere routes te nemen steeds aanpassen en veranderen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Want. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden