null Beeld

Zuiver, Vlieland

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn maken we een toer door het land. Deze week schuiven we aan bij chef-kok Robert Buurma van Zuiver op Vlieland.

Wat maakt Zuiver echt bijzonder?

“Gasten worden elke week verrast met een ander vijfgangenmenu geïnspireerd door het eiland en de omgeving. Afhankelijk van het seizoen zijn mijn favoriete ingrediënten: duindoornbes, vlierbloesem, zilte groenten, paddenstoelen en natuurlijk cranberry’s.”

Wat mogen gasten absoluut niet missen als ze iets komen eten?

“Omdat je van tevoren niet weet wat je krijgt, kun je geluk hebben met de befaamde Oma’s jus. Mijn oma maakte op de boerderij jus op traditionele wijze: vier dagen op het vuur en op de laatste dag schepte zij het vet eraf. Normaal werd al het vet verwijderd, maar mijn oma liet altijd een beetje zitten. Dat vond opa lekkerder bij de aardappelen; ja, van eigen land.”

  • Productie: Stephanie Pander. I love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Beleef Nijstad, Getty Images, Narline, Shutterstock, Skydive Hoogeveen
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden