Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Dit is wat zweet echt doet met je huid

In de zomer ontkom je er niet aan: zweet. Dat zweten heeft wel een functie, maar ook nadelen – en dan hebben we het niet alleen over de geur. 

Zweten zorgt ervoor dat de huid afkoelt, maakt poriën schoon en kan zelfs bacteriën elimineren. Maar dat betekent niet dat je de zweet lekker z’n gang moeten laten gaan. Douchen na een zweterige dag of work-out is essentieel. Wanneer je dat niet doet, hoopt het zweet zich op en ontstaan er problemen.

Advertentie

Irriteren
Het grootste probleem is dat de huid kan gaan irriteren. Daarnaast kunnen de zweetklieren verstopt raken, waardoor je last krijgt van een onaangename, bijna prikkende warmte.

Broeihaard
Zweet an sich bevat trouwens geen bacteriën. Pas wanneer je niet douchet ontstaat er een broeihaard – en daarmee nare geurtjes. In de zomermaanden nog iets vaker onder de douche stappen, is dus geen overbodige luxe.

LEES OOK:

Ondanks de warme toch graag make-up dragen? Deze look is zweetproof:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Goed Gevoel. Beeld: iStock

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien