null Beeld

Van Petra Vollinga verscheen onlangs de road novel Wat zou Dolly doen? Welke boeken en auteurs hebben haar eigenlijk als schrijfster gevormd?

null Beeld

“Mijn inspiratie voor Wat zou Dolly doen?, over drie Dolly Parton-fans die tijdens een reis ontdekken wat ze willen in het leven, is Dolly Parton. Als arm meisje vertrok ze naar Nashville en keerde terug als succesvolle countryzangeres.” (€ 17,95 Boekerij)

null Beeld

“Een schrijver die veel indruk op me maakte, was Joost Zwagerman. Ik heb hem horen voorlezen uit zijn roman Gimmick! en was diep onder de indruk van de vaart van het verhaal. Hij was nog geen dertig toen hij het schreef!” (€ 20,99 De Arbeiderspers)

null Beeld

“Het boek dat iedereen moet lezen is De vijf talen van de liefde van Gary Chapman. Hij legt uit dat iedereen op zijn eigen manier laat zien dat hij van de ander houdt. Het scheelt veel frustratie als je elkaars taal verstaat.”
(€ 16,99 Ark Media)

null Beeld

“Een boek dat me emotioneerde is Een klein leven van Hanya Yanagihara, ik leefde zo mee met Jude. De vreselijke dingen die hij in zijn jeugd had meegemaakt tekenden hem voor altijd.” (€ 20,- Nieuw Amsterdam)

null Beeld

“Een mooi reisboek vond ik Solitaire van Ton van der Lee. Het is een waargebeurd verhaal over een Nederlandse man die zijn baan opzegt om in de woestijn van Namibië een koffietentje te beginnen.” (€ 21,99 Prometheus)

null Beeld

“Mijn favoriete zin komt uit Tao van Poeh van Benjamin Hoff: ‘Welke dag is het?’ ‘Het is vandaag’, piepte Knorretje. ‘Mijn favoriete dag’, zei Poeh. Taoisme beteken: niet vechten, maar accepteren.” (€ 19,95 Donker)

null Beeld

“Het laatste boek dat ik las was Zuurstofschuld van Toine Heijmans. Hij moet veel onderzoek hebben gedaan naar bergbeklimmen. Ik wil ook altijd dat alles in mijn boeken klopt. Zonde als een fout de lezer uit het verhaal haalt.” (€ 22,50 Pluim)

null Beeld

“Een boek dat me persoonlijk raakte is Zondagsleven van Judith Visser. Ze beschrijft hoe ingewikkeld leven en liefde zijn als je autistisch bent. Mijn vriend heeft asperger en ik herkende veel in dit boek.” (€ 15,- HarperCollins)

  • Illustraties: Maria-Lies
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden