null Beeld

PREMIUM

Onlangs verscheen De Camino, de nieuwste thriller van Anya Niewierra. Welke boeken en auteurs hebben de schrijfster zelf eigenlijk gevormd?

maartje fleur
null Beeld

“Mijn inspiratie voor De Camino ontstond toen ik een keer hardliep in de Franse Auvergne. Ik kwam pelgrims tegen en werd geraakt door hun vredige uitstraling.”

L34_ARTIKEL_Libelle leest_Mijn leven in boeken Beeld L34_ARTIKEL_Libelle leest_Mijn leven in boeken
L34_ARTIKEL_Libelle leest_Mijn leven in boekenBeeld L34_ARTIKEL_Libelle leest_Mijn leven in boeken

“De eerste thriller die ik las was Angélique, markiezin der engelen van Anne en Serge Golon. De boeken waren officieel geen thrillers, maar er werden genoeg mensen in vermoord.” (€ 19,95 Reed Business)

null Beeld

“De schrijver met wie ik het meest gemeen heb is Benoîte Groult. Zij was feministisch en heel maatschappelijk betrokken en dat ben ik op mijn manier ook. Zout op mijn huid gaat over de liefde tussen een intellectuele Française en een Bretonse visser. Het zit vol humor.” (€ 20,- Meulenhoff)

null Beeld

“Het boek dat iedereen moet lezen is Een vrouw in Berlijn, een openhartig en anoniem dagboek van een jonge Duitse vrouw in Berlijn tijdens de inval van de Russen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ik vind er steeds nieuwe wijsheden in.” (€ 12,99 Cossee)

null Beeld

“Het boek dat me door moeilijke tijden helpt is Innerlijke kracht van Anselm Grün, een monnik die de helende kracht van de natuur beschrijft en hoe je anders tegen situaties kunt aankijken. Ik lees erin als ik tot rust wil komen.” (€ 13,25 Ten Have)

null Beeld

“Een boek dat me erg emotioneerde was Slaughterhouse van David Rieff, over de oorlog in Joegoslavië. Het leerde me hoe makkelijk een oorlog kan ontstaan als een populistische narcist aan de macht komt.” (€ 22,99 Simon & Schuster)

null Beeld

“Het laatste boek dat ik las was Doorlopen en stilstaan, zoeken naar het goede leven van filosoof Henk Smeijsters. Ik herkende veel in dit boek, en luister nu vaker naar klassieke muziek.” (€ 29,95 ISVW Uitgevers)

null Beeld

Het bloemenmeisje van Anya Niewierra, het nieuwe Libelle Bookazine, ligt nu in de winkel voor € 3,99

  • Fotografie: ANP. Illustraties: Maria-Lies

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden