null Beeld

Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!

null Beeld

Ovengedroogde tomaatjes

Verwarm de oven voor op 120 °C. Snijd 1 à 2 kg kerstomaatjes door en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrooi royaal met grof zeezout en takjes tijm en zet 2 uur in de oven. Check na 1,5 uur of het niet te hard gaat, ze moeten drogen, maar wel sappig blijven. Laat ze 30 min. afkoelen en doe met takjes tijm of rozemarijn en 4 teentjes knoflook in een steriele pot. Vul bij met olijfolie tot de tomaatjes onder staan. Zo zijn ze enkele weken houdbaar in de koekast.

null Beeld

3x opgeschort

  1. Roze met streep € 39,- (Ferm Living)
  2. Ruitje € 28,- (Oyoy)
  3. Tweekleurig € 32,- (Anthropologie)
null Beeld

Bak me dan!

Een boek vol lekkere, duidelijke recepten van chef-kok en YouTube-ster Claire Saffitz. Van eenvoudige honing-roggecake tot spectaculaire croquembouche, van brioche tot hartige baksels.
Banketbakker € 35,- (Good Cook)

null Beeld

Groene melk

Deze romige, lichtzoete melk is gemaakt van gele spliterwten, vol eiwitten en calcium, maar met minder suiker en verzadigd vet. En goed voor het milieu, want om erwten te verbouwen is minder water nodig dan voor zuivel of amandelmelk.
Sproud barista € 2,69 (localroast.nl)

null Beeld

Stop de vriesbrand

Verpak eten om in te vriezen altijd afgekoeld en luchtdicht. Blijven er watermoleculen op zitten, dan veranderen die in ijskristallen die water aan het voedsel onttrekken. Het is dan nog prima eetbaar, maar minder smaakvol.

null Beeld

Kruidenboter met gedroogde tomaatjes

• 125 g roomboter
• 1 teentje knoflook
• 2 el gedroogde tomaatjes
• 5 g basilicum

Maal knoflook, tomaatjes en basilicum in de keukenmachine of met de staafmixer tot een egale massa. Voeg daarna blokje voor blokje de roomboter toe en maal tussendoor telkens tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met zwarte peper en serveer met stokbrood.

  • Fotografie: Getty Images, Shutterstock
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden