null Beeld

Onmacht van Yvonne Doorduyn is deze maand Libelle Bookazine, een thriller die zich afspeelt op het Binnenhof. Welke boeken en auteurs hebben haar gevormd?

null Beeld

“Mijn inspiratie voor dit boek kwam toen ik bij de nonnen in Vugh een taalcursus volgde en zei dat ik een boek wilde schrijven. ‘Dan geef ik je de opdracht om een eerste hoofdstuk te schrijven’, zei de docent. Ik ben niet meer opgehouden.”

null Beeld

“Zin in lezen kreeg ik weer door De Da Vinci code van Dan Brown. Jarenlang las ik vooral over politiek en biografieën omdat ik vond dat lezen nuttig moest zijn. Daardoor verloor ik het plezier in lezen. Dan Brown is de meester van de cliffhanger; ik wilde alleen maar doorlezen.” (€ 19,95 Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

“Een schrijver met wie ik veel gemeen heb is Saskia Noort. We schrijven allebei boeken die razendsnel lezen en spannend zijn zonder bloederige taferelen. Haar thriller Huidpijn over een tv-presentatrice met een gebroken hart inspireerde me om zelf een boek te gaan schrijven.” (€ 12,99 Ambo|Anthos)

null Beeld

“Het boek dat iedereen moet lezen is Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik ken zo veel mensen die zich over de kop werken, vooral van mijn generatie. Ik heb veel gehad aan de tips, bijvoorbeeld dat je niet altijd ‘aan’ hoeft te staan. Als ik ging hardlopen, luisterde ik naar een podcast. Nu ik niet continu informatie opslurp, heb ik meer rust.” (€ 21,99 Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

“Het boek dat me door een moeilijke tijd hielp is Het stenen bruidsbed van Harry Mulisch. Ik zat op een middelbare school waar ik geen aansluiting vond. Het boek stond op mijn leeslijst, maar ik had het niet gelezen en juist hierover kreeg ik vragen… Gelukkig had ik een prima uittreksel waardoor ik toch slaagde en kon gaan studeren. Vanaf dat moment maakte ik veel vrienden en begon mijn leven weer.” (€ 15,- De Bezige Bij)

null Beeld

“Mijn favoriete zin ‘Ik houd van je tot de maan en terug’, uit Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney dat ik vaak aan mijn kinderen heb voorgelezen.” (€ 14,99 Lemniscaat)

null Beeld

“Het laatste boek dat ik las is Bloedsteen van Bernice Berkleef. Ze won er de Gouden Strop mee. Het is een spannend boek waarin op een luchtige manier behoorlijk zware thematiek is verwerkt.” (€ 17,50 The House of Books)

null Beeld

“Een autobiografie die me emotioneerde was Moederziel van Sophie Zeestraten. Sophie is vijf als haar moeder het gezin verlaat. Op haar veertigste krijgt ze een burn-out, die ze herleidt naar het trauma uit haar jeugd. Het verhaal raakte me, misschien omdat ik zelf moeder ben van kinderen in die leeftijd. Maar het laat ook zien hoe veerkrachtig mensen zijn.” (€ 20,- Ambo|Anthos)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden