PREMIUM
Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!
Zo maak je een avocadoroos
- Kies een grote avocado die niet te zacht en niet te hard is.
- Halveer de avocado met een scherp mes en verwijder de pit, pel de schil eraf, laat de vrucht intact en smeer in met citroensap.
- Snijd dunne plakjes verticaal van de avocado.
- Duw ze voorzichtig uit elkaar, maar zorg ervoor dat ze verbonden blijven.
- Rol voorzichtig de sliert op, tot er een roos ontstaat.
3x natuur in glazuur
- Schaal in koolvorm € 22,- (Bordallo Pinheiro via debijenkorf.nl)
- Schaal in bloemvorm € 49,- (Arket)
- Theepot waterlelieblad € 50,- (Anthropologie)
Koningsmaal
Vanaf 19 mei opent De Maaltuin een pop-up restaurant op Paleis Soestdijk. Wandel door de paleistuin en geniet daarna van een vijfgangendiner, compleet met wijn en live muziek. € 84,95 p.p. (demaaltuin.nl)
Vergeten groente
Leuk om zelf te kweken: kardoen. De plant heeft wat weg van artisjok, naast de bladstelen kun je ook de bloemen eten. Rasp het rauw door een salade of kook in stukjes in citroenwater. Kardoenzaadjes € 1,45 (tuinadvies.nl)
Vuurvreter
Een pizzaoven, barbecue en buitenhaard ineen. Door de verhitting wordt het roestige uiterlijk alleen maar mooier. Buitenoven Gerard € 329,- (lanterfant.eu)
Gezonde spinazie-frittata
• 1 ei + 2 eiwitten
• peper en zout
• flinke hand babyspinazie
• 2 tomaten
• 45 g verkruimelde feta
• 1 el olijfolie
Klop ei en eiwitten tot een glad mengsel. Roer er 1 el water door, voeg peper en zout toe. Doe de spinazie in een vergiet, overgiet met kokend water, spoel onder koud water en knijp uit. Snijd de tomaten in stukjes, verkruimel de feta. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de spinazie toe, overgiet met het eimengsel. Laat dit enigszins stollen en voeg dan de tomaat en feta toe. Wacht tot het geheel is gestold.
Productie: Diana Scheel | Fotografie: Getty Images, Shutterstock, Stocksy