- Beeld -
-Beeld -

PREMIUM

Maartje en de meisjes - deel 96: “Bepaalt je liefdesleven wie je bent?”

Tijdens een tochtje door het bos vertelt Nine dat papa boos is en neemt Maartje zich voor om Jochem nog even te bellen. Wanneer Mats dolenthousiast vertelt dat hij de volgende dag gaat logeren, en Nine dat ook wil, ziet Maartje ineens mogelijkheden. Ze vraagt Miranda mee naar de film.

Redactie-

Jochem drukt me meteen weg als ik bel. Het raakt me. Zou hij nu boos op mij zijn?

Ben op pad appt hij. Kan ik je maandag bellen?

Natuurlijk. Het is mijn weekend, dus hij zet de bloemetjes buiten. Met Lies. Ik moet nog steeds aan die gedachte wennen. Wat zouden ze doen samen? Helemaal loveydovey over straat kroelen? Diner bij kaarslicht? Seks in haar bed? Stop Maartje. Stop deze gedachtenstroom.

Iets na tweeën breng ik Nine naar Suus. Mats wil zelf naar zijn vriendje fietsen. Een schone onderbroek kreeg ik nog net in zijn tas geduwd. Fred, zijn knuffelaap, blijft voor het eerst achter op zijn bed. Grote stappen grote jongen.

Suus heeft thee en koekjes en Nine glundert ervan. “Lekker met de meiden,” glimt ze, terwijl ze een tweede lange vinger in haar mond steekt. Omdat tante betje helemaal niet van plan is om de grote mensen alleen te laten, houden Suus en ik het gesprek slechts bij de hoofdzaken. Een uur later sta ik weer buiten.

“Dag schat, veel plezier,” zoent ze me gedag. “We bellen gauw voor de rest.”

Een paar uur later zit ik met Miranda op het terras. Zij aan een tripple, ik aan een gin tonic. Zij in zo’n waterdichte wandeljas, ik in mijn leren bikerjack. We zijn zo verschillend, en toch voel ik me verrassend goed op mijn gemak bij haar.

“Leuk dat je me uitnodigt voor Anne+,” knipoogt ze onder de heater. “Heb je de serie ook gezien?”

En of. Ik heb het afgelopen jaar alles wat ik kon vinden qua LHBTIQ+ op de beeldbuis gebinget.

“Ben jij meer een Anne of een Saar?”

“Anne. Absoluut. Chaotisch, zoekend, lief,” glimlach ik.

“Maar Anne is wel overtuigd lesbisch toch? Saar was dat nooit, tot ze verliefd werd op Anne,” analyseert Miranda.

“Bepaalt je liefdesleven dan wie je bent?” vraag ik.

Ze zoent me. Zomaar op een vol terras.

In de bios kruip ik dicht tegen haar aan. Hangend over de armleuning, gelukkig kent het filmhuis geen ingebouwde mandjes voor je cola en je popcorn in de stoelen. Anne+ is fantastisch. De scènes, de sfeer en dat ik daar zit met haar. Miranda kijkt aandachtig naar het scherm, haar hand in de mijne. Ze streelt mijn duim met de hare. Wanneer de meisjes in de film zoenen, zet ze extra aan. Blote tepels, liefdevol likken, alles zien we. De opwinding bliksemt door mijn lijf. Wanneer Lou in het verhaal een strap-on pakt, kijk ik met grote ogen. Miranda knijpt steeds harder in mijn hand. Zou zij? En zou ik dan?

Misschien vraag ik het straks wel.

“Nog een biertje?” vraag ik als we hand in hand de zaal uitlopen.

“Zeker,” knikt Miranda, “Maar niet hier. Kom mee naar mij.”

We lopen naar onze fietsen en stoppen onderweg twee keer om te zoenen.

“Kom Maartje,” fluistert ze in m’n oor. “Kom.”

We fietsen hand in hand, wat ik eigenlijk veel te eng vind, want sturen kunnen in elkaar haken en vallen is echt niet sexy. Maar deze keer gaat romantisch boven praktisch.

Jaren dertig huis, granitovloer, roze regenlaarsjes. Blijkbaar heeft ze de verwarming aangelaten. Met twee bier en zonder schoenen zakken we op haar bank. Ze zet een playlist van Portishead op en begint me vol te zoenen. Groots en gulzig, terwijl haar vingers juist heel teder van mijn ogen naar mijn hals glijden.

“Werd jij ook zo…”

“Geil in de bios?” vult ze aan. “Voel maar” zegt ze, terwijl ze mijn hand tussen haar benen duwt. Die spijkerbroek moet uit. Nu. Ik wil haar likken. Ik wil haar proeven. Ik wil haar intens laten genieten. Met Judith vond ik likken nog een station te ver, nu gaat het vanzelf. Bij deze vrouw ben ik een gever. En nu geef ik me helemaal over. En zij ook.

“Wat vond je nou zo geil in die film,” vraag ik als ik anderhalf uur later in haar armen lig. Het dekentje van de bank rust op onze blote borsten.

“Dat die vrouwen niet denken, maar gewoon doen,” antwoord Miranda. “Net zoals jij.”

Ik kus haar.

“Je bent de leukste,” zegt ze zacht.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden