null Beeld

PREMIUM

Dagboek van Manon: “Ik zag voor me hoe zijn blik over Wils borsten zou glijden”

Maartje Fleur

De vader van Willeke’s oppaskindje staat ineens bij Manon voor de deur. Hij beweert dat Willeke verliefd op hem is. Dan komt Willeke zelf binnen...

Dinsdag

Wils praat niet meer met me. Als we aan het ontbijt zitten en ze de hagelslag wil hebben, dan vraagt ze dat aan Boy. Ze zegt me geen gedag als ze thuiskomt, ze is of bij Joris, of bij een klasgenootje of ze zit op haar kamer. Ik heb al tig keer sorry gezegd en duizend excuses gemaakt, maar dat maakt niet uit. Om de een of andere reden heeft ze het idee dat het allemaal mijn schuld is, van haar en Willem, de vader van haar oppaskindje.

Vorige week appte hij of-ie wat met me kon bespreken. Meestal heb ik contact met zijn vrouw Simone, een leuke vrouw met een intimiderend goede smaak. Ik had geen idee wat Willem wilde, mijn gedachten gingen van het lenen van onze grasmaaier tot huwelijksproblemen. Dus zei ik dat hij rond een uur of vier langs kon langskomen. Aan de keukentafel serveerde Titia hem thee uit haar poppenservies, ik gaf hem een biertje en we praatten wat over vakantieplannen. “Waar wilde je me nou over spreken?” vroeg ik op een gegeven moment. Hij werd rood tot in zijn haarwortels en zei dat hij absoluut geen aanleiding had gegeven. Verbaasd vroeg ik: “Waarvoor dan?”

“Je dochter denkt dat ik verliefd op haar ben.” Toen viel het kwartje: Willem is natuurlijk de W waarover ze gedichten schrijft. Onmiddellijk werd ik pissig, want Willeke is een mooie meid en geen fantaste. Het zal niet de eerste keer zijn dat een vader met het hart van de oppas speelt. Ineens zag ik voor me hoe hij aandachtig naar haar schoolavonturen luisterde, terwijl hij zijn blik steeds over haar borsten liet glijden. Gadverdamme. “En hoe komt ze daar dan bij?” vroeg ik met kille stem.

Hij pulkte aan zijn duim. “Ik heb geen idee. Ze is een leuke meid, slim ook, en grappig en heel lief voor Olivia. We hebben een paar keer zitten praten, gewoon gezellig, en ik denk dat ze dat verkeerd heeft opgevat. Ze heeft me een brief geschreven waarin ze zegt dat ze op me wil wachten tot ze oud genoeg is om een relatie te beginnen. Ze denkt dat ik haar tekens heb gegeven en ik van alles voor haar voel, maar ik zweer met mijn hand op mijn hart dat ik haar niet wil verleiden. Ze is een puber! Daar kan ik toch helemaal niks mee, en bovendien hou ik van mijn vrouw.”

Ik maakte een geluid waaruit hij kon opmaken dat ik er geen woord van geloofde. Daarop keek hij me met een trouwe-hondenblik aan. “Ik word beschuldigd van iets wat ik niet heb gedaan! Weet je wel hoe vervelend dat is? Ik hoop ook dat je er niet met Simone over praat. We hebben de laatste tijd wat problemen, niets bijzonders, gewoon allebei te druk, maar dit zou het er niet beter op maken.” Hij keek naar zijn voeten waardoor ik vol zicht had op zijn dunnende kruin. Wat moet mijn dochter van zo’n oude vent? Ik vond het te walgelijk voor woorden.

Op dat moment zwaaide de keukendeur open en kwam Wils binnen, met blozende wangen van het fietsen. “Wat doe jij nou hier?” vroeg ze. Ik hoorde de trilling in haar stem, zag hoe ze haar haar naar achteren flipte en besefte dat Willem gelijk had: ze was smoorverliefd op hem. “We hebben het erover dat het niet zo handig is als je nog langer op Olivia past”, zei ik.

“Ik vond het een heel mooie brief”, zei hij, “maar ik denk dat je me niet goed hebt begrepen.” Ongelovig keek ze hem aan. Toen vulden haar ogen zich met tranen en rende ze naar haar kamer.

Meer lezen van Manon? Dat kan hier!

Manon is de dochter van Anne-Wil. In haar dagboek schrijft ze over haar moeder, gezin, haar vriendinnen en haar werk bij de plaatselijke krant. Met haar ex Joris kreeg ze Robbert en dochter Willeke, nu pubers. Ze heeft een relatie met de veel jongere Boy, de vader van baby Titia.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden