Manon 35 Beeld Libelle
Manon 35Beeld Libelle

PREMIUM

Dagboek van Manon: “Kamperen met een baby is hard werken”

Manon schrijft in haar dagboek over haar moeder, gezin, vriendinnen en werk bij de plaatselijke krant. Met haar ex Joris kreeg ze Robbert en dochter Willeke, nu pubers. Ze heeft een relatie met de veel jongere Boy, de vader van baby Titia.

RedactieLibelle

Dinsdag 27 juli

Titia zit bij Boy op schoot in het pierenbadje. Ze kraait van plezier als er water over haar mollige dijtjes kletst. In het diepe doen Floris en Wils wie het langst onder water kan zwemmen en ik lig op een bedje te genieten van mijn boek en de zon. Vasthouden dit vakantiemoment, het is zo weer voorbij. Kamperen met een baby is hard werken. Zeker omdat Titia net tandjes krijgt, waardoor ze slecht slaapt en veel huilt. Dat is ook vervelend voor de andere campinggasten en dan gaan Boy of ik maar weer een stukje met haar in de wagen over het terrein wandelen. Gisteren werd hij zelfs door een man aangesproken: waarom hij midden in de nacht steeds voor hun tent heen en weer liep. Dan denk ik toch: zou dat ook zijn gebeurd als hij wit was geweest?

Hij komt naar me toe gelopen en hij geeft me Titia aan. “Ik ga even zwemmen.”

“Tuurlijk, schat.” Ik neem haar op schoot en kijk hem na als hij naar de duikplank loopt. Zijn ronde billen, de gespierde amen, zijn vrolijke dreads, wat is hij toch een fantastisch mooie man. Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Twee vriendinnen - toch zeker tien jaar jonger dan ik - lachen flirterig naar hem. Hij lijkt het niet in de gaten te hebben, klimt het trapje van de duikplank op en maakt de perfecte zweefduik. Vervolgens hijst hij zich aan de rand op, schudt het water uit zijn haar, loopt weer naar de duikplank en maakt dan een schitterende duik achterstevoren. Wils en Floris wachten hem op als hij uit het water komt, en even later zie ik hoe hij ze aan de rand van het zwembad aanwijzingen geeft. Ze oefenen een poosje allerlei duiken en dan ontstaat er een watergevecht: Wils en Floris tegen Boy. Heerlijk om te zien dat iedereen het zo goed met elkaar kan vinden.

Floris is me tot nu toe enorm meegevallen. Ik had verwacht dat hij een Nederlandse camping maar primitief en weinig glamourous zou vinden, maar hij lijkt er geen problemen mee te hebben om met een wc-rol onder zijn arm naar het toiletgebouw te lopen en doet niet moeilijk over een afwasje met de hand. Het moet een wereld van verschil zijn met de week die Wils en hij straks gaan doorbrengen in Antibes, op de boot van zijn vader Aad. Vlak voor we vertrokken, vertelde Joris me zo’n vreemd verhaal over deze Aad. Hij is huisjesmelker, die een schimmelig appartement aan onder andere Joris verhuurt. Al maanden zijn de huurders aan het klagen over het achterstallig onderhoud en afgelopen vrijdag, toen Joris Wils kwam ophalen, besloot hij Aad nu eens persoonlijk op deze kwestie aan te spreken. Na een pittige discussie, zo noemde Joris het, bood Aad hem een flink geldbedrag aan als hij het appartement wilde verlaten. Joris heeft dat geld aangenomen. Aan de ene kant vind ik het fijn voor hem, hij kan het goed gebruiken, maar aan de andere kant denk ik: waar moet hij nu wonen? En hoe zit het met de andere huurders? Gaat Aad nog wat aan die verwaarloosde appartementen doen? Ik heb er moeite mee dat die man een reëel probleem niet oplost en er gewoon een schep geld tegenaan gooit. Zou hij het ook zo aanpakken als hij een kwestie met een van zijn kinderen heeft?

Titia begint te huilen, op die doordringende manier waarmee ze aangeeft dat ze een fles moet, en waarschijnlijk ook een schone luier. Ik leg haar in de wagen en gebaar naar Boy dat ik terugga naar de caravan. Wat zou het heerlijk zijn als Boy en ik een paar vakantiemomenten voor onszelf zouden hebben. Een uurtje of wat met z’n tweeën naar het strand of zo. Daar moet toch iets op te vinden zijn?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden