Manon 34 Beeld Libelle
Manon 34Beeld Libelle

PREMIUM

Dagboek van Manon: “Wat denk je? Positief natuurlijk”

Manon schrijft in haar dagboek over haar moeder, gezin, vriendinnen en werk bij de plaatselijke krant. Met haar ex Joris kreeg ze Robbert en dochter Willeke, nu pubers. Ze heeft een relatie met de veel jongere Boy, de vader van baby Titia.

RedactieLibelle

Woensdag

Ik heb met Eefje afgesproken op het terras waar Robbert werkt. Als ik met Titia in de wagen kom aangelopen, zie ik haar aan een tafeltje enthousiast naar me zwaaien. Het eerste wat ze doet is een blik in de wagen werpen. “Elke keer dat ik Titia zie, lijkt ze wel groter geworden”, zegt ze.

“Dat is ook zo”, antwoord ik. “Volgens het consultatiebureau zit ze precies op de curve.”

Robbert, gekleed in een keurig zelf gestreken wit overhemd met zwart schort, komt naar ons toe met twee menukaarten in zijn hand. “Wat mag ik voor jullie inschenken? En willen de dames ook wat eten?”

“Doe mij maar een Sauvignon met ijs”, zegt Eefje.

“Mij ook”, zeg ik, ook al is het woensdag en nog lang geen vijf uur.

Nog geen vijf minuten later staan er twee bedauwde glazen voor ons. We kletsen over het aantal besmettingen, rode landen en maatregelen, terwijl mijn ogen steeds afdwalen naar Robbert. Ik ben zo trots op hem. Kijk eens hoe vriendelijk en charmant hij tegen de gasten is, hoe handig hij met een dienblad rondloopt en hoe snel hij een bestelling opneemt. Als ik zijn baas was, zou ik hem onmiddellijk opslag geven.

“Zin in je vakantie?”, vraagt ze.

“Jawel…” zeg ik voorzichtig. “Maar met een baby op een camping bivakkeren is ook veel gedoe.”

Ze knikt. “Ik weet nog dat we Michael meenamen naar Mallorca, toen hij een jaar of twee was. Liep hij lekker in zijn blote kontje met zijn gieter in het pierenbad. Op een gegeven moment dreven er allemaal bruine stukjes om hem heen. Had hij in het zwembad gepoept.”

“En bedankt”, zeg ik. “Dat herinnert me eraan dat ik wegwerpzwembroekjes moet meenemen. Hoe heeft Michael het eigenlijk op Chersonissos?”

Ze buigt naar me toe en zegt zacht: “Gisteren belde hij dat hij hét heeft. Lichte klachten, een snotneus, beetje hoesten, je kent het wel, en toen heeft hij een zelftest gekocht. Positief natuurlijk.”

Met grote ogen kijk ik haar aan. “En zit hij nu in isolatie op zijn hotelkamer?”

“Nee, dat is niet te doen. Hij deelt die kamer met drie vrienden. Hij zegt dat hij nergens meer naar binnengaat en zo veel mogelijk afstand houdt.”

“Zijn vrienden zullen het ook wel hebben.”

“Waarschijnlijk wel.” Ze neemt een grote slok wijn. “Overmorgen komen ze naar huis en dan gaan ze hier in quarantaine.” Blijkbaar heeft ze mijn blik gezien, want ze zegt snel: “Ik ben het er ook niet mee eens, maar wat moeten ze dan? Ze kunnen moeilijk tien dagen langer in Griekenland blijven. Wie gaat dat betalen? En wat denk je dat de hoteleigenaar doet als ze zeggen dat ze corona hebben. Die man ziet zijn bussiness helemaal in elkaar klappen.”

Mijn gedachten dwalen af naar die aardige Griekse ober, die ons vorig jaar de lekkerste vegetarische moussaka ooit serveerde. Ik hoop maar dat hij gevaccineerd is, net als alle andere Grieken die het geld van de toeristen keihard nodig hebben. “Ik zou willen dat het nu eens klaar was met die epidemie”, zeg ik.

Ze knikt. “Anders ik wel. Wil jij nog een wijntje?”

“Doe maar. En ook een portie bitterballen.”

Een uur later wandel ik een tikje tipsy, maar bijzonder vrolijk terug naar huis.

Maandag

De caravan is mooi en best groot. Voor een caravan dan, want met twee volwassen mensen en een baby voelt het al snel erg vol. Wils en Floris hebben hun tentje een metertje of vijf verderop opgezet. Dichtbij genoeg om steeds iets te komen snaaien, ver weg genoeg om privacy te hebben. Het zwembad heeft een pierenbad en een duikplank, en je loopt zo van de camping naar het strand. Eigenlijk is alles helemaal perfect. Het enige dat nog ontbreekt is mijn vakantiegevoel, maar dat komt de komende dagen vast goed.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden