Dagboek van Manon: “Zou Willem weten dat Wils naar hem smacht?” Beeld Libelle
Dagboek van Manon: “Zou Willem weten dat Wils naar hem smacht?”Beeld Libelle

PREMIUMDagboek #14

Dagboek van Manon: “Zou Willem weten dat Wils naar hem smacht?”

Manon denkt terug aan haar eerste liefde, nadat ze onder het bed van Willeke een gedichtenschriftje heeft gevonden.

Maartje FleurLibelle

Woensdag

Natuurlijk snuffel ik niet op Wils kamer. Ik ben gewoon vuile was aan het verzamelen als mijn oog valt op een schriftje onder haar bed. Op de kaft staan een paar hartjes. Ik pak het op en blader erdoorheen. Mijn dochter wijdt zich aan de poëzie. Gedichten! En ze zijn allemaal bestemd voor ene W. Ik lees:

Daar in zachtste zachtheid

daar in de diepste diepte

daar in het oneindige heelal

daar waar de sterren ontstaan

daar wacht mijn hart op jou

Dit verklaart wel waarom mijn dochter de laatste tijd zo afwezig is: ze is smoorverliefd. Op wie dan? Wie is die W. en waarom moet hij geheim blijven? Zou het een vriendje zijn van een van haar vriendinnen? Alhoewel ze de laatste tijd vooral met Benny omgaat, en hen heeft geen relatie. Geen idee trouwens waar hen op valt. Dat lijkt me ook heel ingewikkeld als je non-binair bent.

Snel leg ik het schrift weg. Ik loop met de was naar de badkamer en prop die in de machine. Ondertussen denk ik aan W. en ik vraag me af of hij weet dat Wils naar hem smacht. Zouden ze al gezoend hebben? Ineens herinner ik me weer hoe het was om voor de eerste keer verliefd te zijn. Tom heette hij, en hij zat bij mij in de klas. Geweldig vond ik hem. Hij had rossig haar, goudkleurige sproeten en hij durfde alles. Met een groepje kinderen gingen we op expeditie naar de eendenkooi, we maakten hutten in het bos, deden verstoppertje als het al donker was. Als hij naar me keek, werd ik een beetje misselijk, zo verliefd was ik. Wat zou er van hem zijn geworden?

Als Titia haar middagslaapje doet, zoek ik hem op internet op. Een paar keer klikken en ik kijk weer in de prachtige blauwe ogen van Tom. Op zijn Insta deelt hij foto’s van een kat, van een festival, van hemzelf met een bloemenketting om zijn hals en een vrouw met een vriendelijk gezicht aan zijn zij. Zijn vriendin? Volgens zijn LinkedIn doet hij iets manager-achtigs bij een verzekeringskantoor. Grappig, ik weet nog dat hij zei dat hij later geheim agent wilde worden. Zal ik hem een berichtje sturen? Even denk ik aan Boy, maar hij zou dit echt niet vervelend vinden. Vervolgens tik ik:

Hi Tom! Hoe is het met je? Ik herinnerde me ineens weer onze basisschooltijd en dat we zo veel leuke en spannende dingen deden. Ik schrijf over zwemmen in het donker, over het klassenfeest waarbij de meester dronken werd, en over de keer dat we iemand schaduwden. Achteraf was het gewoon een man met een hond, maar wij waren ervan overtuigd dat we een spion bij de kladden hadden. Wat een tijden waren dat. Ik hoop dat alles goed met je gaat. Groetjes! Manon. Ik twijfel nog even of ik het bericht zal verzenden, maar wat kan het voor kwaad en ik klik op enter.

Zaterdag

Niets van Tom gehoord en daar voel ik me behoorlijk rot over. Hij is waarschijnlijk vergeten wie ik ben, of herinnert zich sowieso niets van de basisschool. Of hij heeft me ook gegoogeld en dacht: ik ga echt niet op het berichtje van die vrouw antwoorden. Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden, maar ik voel me afgewezen.

’s Avonds kijken Boy en ik een film die me maar matig kan boeien. Er is een ramp gaande in een parallel universum, die opgelost moet worden door een tweeling met paarse ogen, zoiets. Verveeld pak ik mijn telefoon en dan zie ik dat ik een bericht heb. Van Tom! Mijn adem versnelt als ik lees: Natuurlijk weet ik dat nog!

Meer lezen van Manon? Dat kan hier!

Manon is de dochter van Anne-Wil. In haar dagboek schrijft ze over haar moeder, gezin, haar vriendinnen en haar werk bij de plaatselijke krant. Met haar ex Joris kreeg ze Robbert en dochter Willeke, nu pubers. Ze heeft een relatie met de veel jongere Boy, de vader van baby Titia.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden