Marktplaats Misères Beeld Libelle
Marktplaats MisèresBeeld Libelle

Déze Marktplaats Misères werden het meest gelezen in 2022

Iedere week deelt een lezeres haar ellendigste Marktplaats-ervaring. Déze verhalen werden het afgelopen jaar het meest door jullie gelezen.

Tara StokdijkLibelle

1. Irene (44): “Ze kwam met het hele gezin en plunderde mijn koelkast”

Irene vroeg € 30 voor een kinderfietsje op Marktplaats. Toen een vrouw vroeg of het fietsje ook gratis weg mocht en vertelde dat ze in de bijstand zat, ging Irene overstag. Ze moest alleen wel even slikken toen de vrouw voor de deur stond met vier kinderen én een baby in de kinderwagen. “Voor ik het wist, stond het hele gezin in mijn woonkamer. De twee jongetjes kregen al gauw de trampoline in de achtertuin in de gaten, en renden er gillend op af. De moeder zei er niks van. Zij vulde ondertussen vijf flesjes met water in de keuken.” Lees hier verder.

2. Marjan (50): “Hij haalde de gratis fiets op, maakte er foto’s van voor ons huis en verkocht ’m voor € 100”

Na de aanschaf van een elektrische fiets besloot Marjan haar oude damesfiets gratis weg te geven via Marktplaats. Wie iets gratis weggeeft, verwacht natuurlijk niet dat het product voor veel geld doorverkocht wordt. Marjan hoopte op een dankbare nieuwe eigenaar. Maar helaas gebeurde dat eerste: “Nadat ik de voordeur dichttrok, maakte hij foto’s van de fiets voor onze woning.” Lees hier verder.

3. Lydia (48): “Mijn tienerdochter (16) had een deal gesloten met een voetenfetisjist”

Het is de nachtmerrie van iedere moeder en het overkwam Lydia. Haar dochter wilde sneakers verkopen en probeerde dat op haar aanraden via Marktplaats. Ze sloot een deal met een vrouw, maar wat ze niet wist, was dat het eigenlijk om een man ging die zich voordeed als vrouw. Een voetenfetisjist! “In de woonkamer trof ik een man van ongeveer mijn leeftijd en mijn dochter, die net haar sneakers uittrok. Ik zag de man schrikken van mijn aanwezigheid.” Lees hier verder.

4. Rosanne (42): “Toen ik voor zijn deur stond, mét busje en hulp, mocht ik de tafel ineens niet kopen”

Rosanne kwam op Marktplaats een prachtige eettafel tegen en sloot een deal met de verkoper. Ze regelde een busje om de tafel te vervoeren én iemand die haar wilde helpen met sjouwen. Eenmaal bij de verkoper, wilde hij de tafel toch niet meegeven. “Alleen als ik de stoelen erbij nam voor € 100 extra, mocht ik de tafel kopen. Maar dat zei hij pas toen ik al voor de deur stond!” En ze had net nieuwe eetkamerstoelen! Lees hier verder.

5. Melissa (37): “Mijn ex verkocht mijn spullen omdat hij boos op me was”

Een break-up is nooit leuk, maar Melissa vond al gauw een nieuwe liefde. Dat nam haar ex haar niet in dank af. Sterker nog: hij verkocht spullen van haar die nog in zijn woning lagen op Marktplaats. “Hij appte: ‘Ik heb al je spullen verkocht.’ Een golf van paniek stroomde door mijn lichaam. Wat had ik bij hem laten liggen? Wat was er weg?” Lees hier verder.

Marktplaats Misères: ook zoiets meegemaakt?

Heb jij ook zo’n verhaal? Vertel ons over jouw Marktplaats Misère door onderstaand formulier in te vullen en wie weet verschijnt het verhaal binnenkort op Libelle.nl. We vragen je om het verhaal zo uitgebreid mogelijk te vertellen. Het mag uiteraard anoniem.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden