Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Máxima

Op 30 maart 2001 maakt Nederland voor het eerst officieel kennis met Máxima Zorreguieta. Koningin Máxima (ja, met accent op de A) wordt op 17 mei 1971 geboren in Buenos Aires. Ze groeit op in Argentinië, samen met twee broers, één zus en drie halfzussen. Máxima is de oudste. Over de vader van Máxima ontstaat in Nederland vrijwel direct ophef. Hij was secretaris van Landbouw onder de Argentijnse dictator van Landbouw, die allerlei gruwelijkheden op zijn kerfstok zou hebben. Máxima’s vader, Jorge Zorreguieta, ontkent hier op welke manier dan ook mee te maken te hebben.

Verloving & prinsesjes

Op de bewuste datum, 30 maart 2001, maakt koningin Beatrix bekend dat Máxima en Willem-Alexander zich hebben verloofd. Op 2 februari 2002 stappen ze in Amsterdam in het huwelijksbootje. Máxima ruilt de achternaam Zorreguieta in voor ‘Hare Koninklijke Hoogheid Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Mevrouw van Amsberg‘.

Een jaar later wordt de Prinses van Oranje geboren; op 7 december 2003 komt Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria ter wereld. Ze wordt vaak alleen met de naam Amalia aangesproken. Amalia is de troonopvolger van koning Willem-Alexander. Twee jaar later krijgt het koningspaar nog een tweede dochter. Prinses Alexia, voluit Alexia Juliana Marcela Laurentien, wordt geboren op 26 juni 2005. Ariane Wilhelmina Máxima Ines is de laatste spruit van het stel. Zij ziet het licht op 10 april 2007. Van alle prinsesjes lijkt zij het meest op haar moeder.

Hoeveel verdient Máxima eigenlijk?

Als Prinses der Nederlanden verdient Máxima per jaar ongeveer 958.000 euro. Dit komt neer op een maandsalaris van 79.800 euro. Dat is overigens een stuk minder dan haar man, koning Willem-Alexander, verdient. Hij krijgt elk jaar zo’n 5,5 miljoen euro voor zijn diensten.

Modekoningin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima behoren tot de best geklede mensen ter wereld. Máxima staat bekend om haar outfits van modehuis Natan en ontwerper Jan Taminiau. Naast deze designerstukken wordt ze ook geregeld in meer betaalbare kleding gespot. Vooral de Zara lijkt favoriet.

Ook de kinderen van het koningspaar lijken de smaak van hun moeder wel te kunnen waarderen. Amalia, die al bijna net zo lang is als haar moeder, maakt dan ook graag gebruik van haar moeders kledingkast.

En dan nog dit

Zo kun jij je ook kleden als koningin Máxima
https://www.libelle.nl/mode-beauty/stijl-maxima-10-betaalbare-outfits

Zo ziet Máxima eruit met heel kort haar
https://www.libelle.nl/mode-beauty/koningin-maxima-kort-haar/
Dit was Máxima’s meest hilarische moment tijdens vijf jaar koningsschap
Ook koningin Máxima volgt de modetrends

Zo zag je het haar van Máxima nog nooit

https://www.libelle.nl/mensen/haar-maxima-nooit

Video