Mart Visser tas met korting, klik hier

Memoires van een Maîtresse – Deel 9: “Waar ben ik in godsnaam mee bezig?”

De Kapitein zit al twee weken op zee en laat bar weinig van zich horen. Balen, maar Sabine heeft op het moment wel wat anders aan haar hoofd.

Ik zit op kantoor, maar het wil niet. Al twee dagen zwoeg ik op één illustratie. Collega Ilse kwam net al vragen of het wel gaat. Zogenaamd betrokken, maar eigenlijk wil ze gewoon het ontwerp naar de klant sturen natuurlijk. Ik zei maar dat ik mijn eerdere schetsen had weggegooid en opnieuw was begonnen. De werkelijkheid is dat er nog geen streep op papier staat.

Vanmorgen moest Thijs bij de huisarts komen en hij heeft nog niks laten weten. Ik heb niks verteld over mijn onderzoek, ik kreeg het mijn strot niet uit. Misschien gaat het wel om heel iets anders, toch? Als het morgen echt herpes blijkt, dan moet ik wel. Wat zeg ik dan? Hoe kan ik –

Trrr. Trrr. Trrr. Een onbekend nummer. Ik neem niet op. Een uur later nog een keer.

“Goedemiddag, u spreekt met Dr. Wortelboer. Ik bel u over de SOA-test.”

Een dag te vroeg! Ik duik zo snel als ik kan het kopieerhok in. “Het is géén herpes, mevrouw Berends. U heeft netelroos, op een wel heel bijzondere plek. En het goede nieuws is dat het vanzelf weer overgaat.”

“Netelroos?” fluister ik. “Hoe kom ik daar nu dan aan?” “Het kan een reactie zijn op antibiotica, maar zo te zien heeft u die niet gebruikt. Een allergische reactie misschien. Maar zeg eens eerlijk, mevrouw Berends, heeft u veel stress? Dat kan ook een trigger zijn.”

“Is het besmettelijk?” Voor het gemak negeer ik de stressvraag even. Ik heb een relatie met twee mannen, een gezin en ook nog een baan die om aandacht vraagt. Natuurlijk heb ik stress. “Nee hoor,” stelt Dr. Wortelboer me gerust. “Netelroos is een soort allergische reactie en dus niet besmettelijk. Past u goed op uzelf, mevrouw Berends?”

Tussen de stapels A4’tjes en muffige apparaten komen de tranen. Van opluchting, maar ook van de schrik. Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Dan zwaait met een klap de deur open. “Wat is er toch, Sabine?” vraagt Ilse. “Ik weet niet wie je zit te bellen, maar dat ontwerp moet echt voor 16.00 uur de deur uit. Gaat dat lukken of moet ik er iemand anders opzetten?”

Met mijn koptelefoon op ga ik weer zitten. Tranen gedroogd, harde muziek op. Ik stuur nog gauw een appje naar de Kapitein: “We moeten praten.”

Wil je het weten hoe het verder gaat? Lees vanaf vrijdag 28 april 2017 deel 10 van Memoires van een Maîtresse op Libelle.nl.

Eerdere delen teruglezen? Ga naar de overzichtspagina Memoires van een Maîtresse.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Neem de verantwoordelijkheid over het seksleven dat jij graag wilt: Guusje geeft 3 tips!

LEES OOK:

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

WIN! Stijladvies & Marie Jo lingerie t.w.v. € 125,-

Een mooie outfit begint bij de juiste lingerie. Dat horen we vaak, maar toch schiet de aanschaf van een nieuwe setje er vaak bij in. Zonde! Want met een mooie bh onder je kleding, voel je je al snel een stuk zelfverzekerder. 

Libelle samen met Marie Jo

Dat de juiste lingerie je outfit helemaal af maakt, weet het make-over team van Fashionchick als geen ander. Elke week helpen zij een vrouw het mooiste in haarzelf naar boven te halen. Ook Mayra, die kleding vooral als nuttig beschouwde, onderging een prachtige transformatie. Inclusief een kleurrijke lingerieset die een vleugje lente toevoegt aan haar nieuwe look.

Stijladvies en een mooi setje

Geïnspireerd geraakt en helemaal zin om jezelf te trakteren op een nieuw setje? Daar kan lingeriemerk Marie Jo je goed bij helpen! Zij geven nu namelijk persoonlijk stijladvies en een lingeriesetje ter waarde van € 125,- weg! Vul snel het formulier in om kans te maken op deze mooie prijs.

WIN! DOE MEE EN MAAK KANS OP STIJLADVIES EN EEN MARIE JO LINGERIESETJE T.W.V. € 125,-

De actie loopt t/m 31 mei.

Marie Jo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo voorkom je schurende dijen met deze hitte

Schurende dijen hebben weinig te maken met je kledingmaat, maar zijn wel heel vervelend. Nu het rokjesseizoen geopend is, is het hoog tijd voor tips om daar wat aan te doen. 

Ben je trouwens benieuwd wat voor jouw figuur de ideale roklengte is? Mart Visser geeft hoogstpersoonlijk antwoord in de video. 

De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je gaat zweten. Dat in combinatie met de wrijving van dijen veroorzaakt dat schurende, branderige gevoel. Dat kan je zomerse humeur goed verpesten. Gelukkig is er wel wat aan te doen.

Babypoeder
Dermatologen hebben 2 tips. Het ene kamp zegt: zorg ervoor dat de boel droog blijft. Zweet voorkom je door babypoeder op je dijen te strooien. Het poeder absorbeert het zweet, waardoor je een stuk minder snel last krijgt van die schurende plekken. Controleer wel even of je huid goed op babypoeder reageert.

Vaseline
Het andere kamp zegt juist: hou de boel vet. Smeer de huid in met vaseline of een zalf die ook wordt gebruikt tegen luieruitslag bij baby’s. Er bestaan ook anti-wrijvingscrèmes die sporters gebruiken op gevoelige plekken.

Het is even ontdekken welke methode het best werkt voor jou, maar dan hoef je in ieder geval niet meer ingewikkeld te doen met broekjes onder je rok of jurk.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit zijn de mooiste fietsroutes van Drenthe

Trek jij er zomers ook zo graag op uit op de fiets? Met drie nationale parken, schilderachtige dorpjes en afwisselende natuurgebieden is de provincie Drenthe perfect geschikt voor fietsliefhebbers. Dit zijn de mooiste routes waar genoeg te zien valt! 

Libelle samen met ANWB

Schotse Hooglanders spotten

Heb jij ze al eens in het echt gespot, Schotse Hooglanders? Met hun grote hoorns en roodbruine haardos zijn de dieren imposant en aandoenlijk tegelijk. Op deze twee fietsroutes kom je ze met een beetje geluk tegen:

Beilerdingspelroute (44 km): met wel zeven natuurgebieden is er op deze retour een enorme variatie aan flora en fauna te zien. Stap onderweg ook eens af om een van de vele vogelsoorten te spotten.

Sleenerzandroute (35 km): fiets door een naald- en loofbomenbos en langs het Oranjekanaal. Breng onderweg een bezoek aan Museumdorp Orvelte, een nostalgisch boerendorp waar mensen écht wonen en werken.

Hunebedden bewonderen

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden. Wist je dat dit de oudste monumenten van Nederland zijn? Op deze route kun je de eeuwenoude grafmonumenten bewonderen:

Havelterbergroute (54 km): even doortrappen, want deze route kent twee ‘bergen’. De Havelterberg en de Bisschopsberg. Bovenop de Havelterberg heb je een mooi uitzicht op de omgeving en op de hunebedden.

Schaapjes tellen

Door heel Nederland kun je schapen tegenkomen. Maar de opvallende Drentse heideschapen (herkenbaar aan hun lange wollige staart) voorkomen dat het heideveld op deze route dichtgroeit met bomen en struiken:

Holtveenroute (36 km): een van de mooiste veengebieden is het Holtveen, een natte strook waar veel vogels broeden. Het gebied sluit aan op de Kraloër Heide, die samen met de Dwingelose Heide het grootste heideveld van Nederland vormt.

Hier vind je nog meer mooie fietsroutes in Drenthe en de rest van Nederland.

Tip! 

De ANWB Fietspas maakt je tochtje extra leuk. Je profiteert namelijk van de volgende voordelen: 

  • 10% korting op verschillende fietsarrangementen.
  • Met je pas ben je welkom bij meer dan 1.800 ANWB Gastvrij punten. Ook krijg je korting bij honderden horeca- en logiesadressen: ANWB Gastvrij Plus punten
  • Een gratis ANWB knooppuntenkaart
  • Je krijgt gratis de magazines Fietsen en E-bike thuisgestuurd
  • In maart en november kun je je (elektrische) fiets kosteloos laten checken
  • Handig: bij pech krijg je hulp van de Wegenwacht Fiets Service
  • En je ontvangt juridisch advies als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval

 ANWB Fietspas

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8 maanden oud meisje overlijdt in stikhete auto nadat vader haar vergeet

Een verschrikkelijk verhaal uit het Ierse Tipperary: een 8 maanden oude baby overleed daar gisteren in een stikhete auto nadat haar vader haar vergat.

Het meisje werd ’s middags aangetroffen in de hete auto nadat ze daar al zo’n 5 uur zou hebben gelegen. De vader van het kindje zou haar naar de opvang brengen, maar vergat dat doordat hij afgeleid werd door een telefoontje. Hij parkeerde zijn auto bij zijn werk en liet het meisje in de auto achter.

Ziekenhuis
Het was een warme dag in Ierland en de temperatuur liep dan ook al snel op in de auto. ’s Middags realiseerde de vader pas dat hij zijn dochtertje was vergeten, maar toen was het al te laat. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon daar niet meer gered worden.

Ongeval
Het meisje, Chloe, was het enige kind van het stel. De politie gaat uit van een ongeval en doet geen verder onderzoek.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien