Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Kijkers vol lof over laatste aflevering '100 dagen voor de klas'

Donderdagavond kwam er een einde aan de 6-delige serie 100 dagen voor de klas. Kijkers genoten van de laatste aflevering en praten op internet vol lof over het onderwijs en presentatoren Tim den Besten en Nicolaas Veul.

In het televisieprogramma ontdekken ‘stagiairs’ Tim en Nicolaas hoe het is om leraar te zijn op een middelbare school. 100 dagen lopen ze stage op een scholengemeenschap in Lelystad. Tim geeft Nederlands op het vmbo en Nicolaas gaat als docent geschiedenis en maatschappijleer op het havo/vwo en vmbo aan de slag.

Advertentie

Blij dat het voorbij is

Dát gaat ze lang niet altijd makkelijk af. Want hoe houd je orde in de klas? Hoe ga je om met social media, of met pesterijen? In deze laatste aflevering evalueren de heren hoe het ze in die 100 dagen is vergaan. Vooral Tim heeft het zwaar en vindt het moeilijk om elke dag weer met frisse energie de klas binnen te stappen.

“Ik begin stilletjes terug te verlangen naar m’n baantje in Hilversum”, bekent hij in de docentenkamer. Na die 100 dagen is hij dan ook maar wat blij dat het voorbij is.

Geboren docent

Nicolaas ziet zichzelf daarentegen wél voor de klas staan. “Ik vond het echt leuk, en die jongeren wakkeren toch iets van passie in mij aan. Het heeft me geraakt”, concludeert een emotionele Nicolaas. Ook het persoonlijke cadeautje dat hij van 1 van de leerlingen krijgt, raakt hem.

‘Zijn’ leerlingen zien nog wel een carrière als docent voor de documentairemaker in het verschiet. Bijna alle handen gaan de lucht in als hij aan de klas vraagt of hij een geschikte docent zou zijn. “Alsof hij al jaren voor de klas staat” en “Ik ga hem echt missen”, klinkt het uit de monden van de leerlingen.

De mannen gaan het avontuur hoe dan ook nooit vergeten. En hun bewondering voor het vak van docent is alleen maar gegroeid. Die bewondering klinkt ook door bij de kijkers op Twitter:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: VPRO

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien