Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

7 x waarom sommige mensen bevriend blijven met hun ex

De een zweert erbij, de ander moet er niet aan denken. Er kunnen verschillende redenen zijn dat je bevriend blijft met je ex. Psycholoog Justin K Mogilski van de Oakland University onderzocht deze redenen en zette ze op een rijtje.

Mogilski’s experiment zag er als volgt uit: hij vroeg een groep van 348 vrijwilligers om zoveel mogelijk redenen te noemen waarom je bij je ex-partner zou willen blijven. De vrijwilligers kwamen met elkaar op 158 redenen. Een tweede groep mensen moest elk van deze redenen een cijfer tussen de 1 en 5 geven, afhankelijk van hoe belangrijk ze deze reden vonden.

Uit de lijst en de scores kwamen er 7 bovendrijven die gezien werden als de belangrijkste reden om bij een ex geliefde te blijven.

Advertentie

1. Vertrouwdheid en sentiment
Want ‘jullie hebben toch zó veel mooie momenten samen beleefd’. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe moeilijker het is om het vertrouwde los te laten. Je hebt immers iets opgebouwd met z’n tweeën. Je hebt samen veel mee gemaakt en misschien zelfs dezelfde vrienden. Dan is het moeilijk om elkaar los te laten, zelfs als de liefde over is.

2. Het is praktisch
De onderzoekers zagen redenen als ‘hij/zij heeft geld’ en ‘ik wil nog even in zijn/haar appartement blijven wonen’ ook vaak voorbij komen. Het kan zijn dat je bij hem of haar bent ingetrokken en na de breuk niet direct een nieuwe woonplaats hebt. Als tijdelijk bij je ouders of een vriendin logeren geen optie is, ben je toch gedwongen nog even bij elkaar te blijven – al lijkt het ons vérre van ideaal.

3. Aantrekkingskracht
Als je een tijdje met iemand samen bent, kan de liefde nooit in één keer over zijn. Misschien houden jullie zelfs nog van elkaar, terwijl je weet dat het niet meer werkt als je bij elkaar blijft. Toch zorgt die fysieke/mentale aantrekkingskracht ervoor dat afstand nemen moeilijk is. Je blijft elkaar zien totdat jullie er helemaal klaar mee zijn, of totdat jullie beslissen om het nog een keer te proberen.

4. Kinderen en gemeenschappelijke goederen
Reden nummer 4 om bij elkaar te blijven zijn de kinderen. Je kroost geen pijn willen doen en het ouderschap niet hoeven delen is voor de deelnemers aan het onderzoek reden genoeg om hun eigen verdriet en onvrede te parkeren. Ook het hebben van gemeenschappelijke goederen is een voorwaarde om langer dan wenselijk bij elkaar te blijven. CD voor jou, CD voor mij.

5. Verminderde romantische aantrekkingskracht
Je vindt je partner nog wel leuk, maar voelt je niet meer seksueel tot hem of haar aangetrokken. Als hij of zij hier ook zo over denkt en jullie ervoor kiezen om toch bij elkaar te blijven, wordt het een platonische relatie in plaats van een liefdesrelatie.

6. Sociale omgang
Ook blijkt uit het onderzoek van Mogilski’s dat de (gemeenschappelijke) vriendenkring van invloed kan zijn op hoe lang je bij je ex-partner blijft. Ga maar eens bij jezelf na: het ís ook ongemakkelijk als je twee vrienden die eerst een stel waren, uitnodigt op een feestje. En dat dan de één een nieuwe vlam meeneemt. Niet echt bevorderlijk voor de sfeer! Maar om daar nu voor bij elkaar te blijven terwijl je niets meer om elkaar geeft…

7. Seks
Tja, de romantische aantrekkingskracht is weg, maar de lichamelijke aantrekkingskracht is er nog wel. Er zijn stellen die als friends with benefits nog prima met elkaar omgaan en het ook zeker als een reden zien om nog even bij elkaar te blijven. Maar dan moet er natuurlijk geen nieuwe liefde op het pad van één van de twee komen…

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Nieuwsblad Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buckingham Palace start onderzoek naar 'pestgedrag' Meghan Markle

Pesten op de werkvloer komt op veel plekken voor. Zelfs op Buckingham Palace, als we de berichten uit Engeland mogen geloven. Meghan Markle wordt door verschillende medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten.

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s, het toenmalige hoofd communicatie van prins Harry en Meghan, een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten en zou ze ook een derde medewerker gepest hebben.

Advertentie

Buckingham Palace onderzoekt beschuldigingen

Het team van Meghan Markle bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door deze aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft nu gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken.” Medewerkers en oud-medewerkers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek om te kijken of hier lessen kunnen worden geleerd. “Het Koninklijk Huis voert aantal jaren een beleid waarin geen ruimte is voor pesterijen of intimidatie op de werkvloer”, sluiten ze het bericht af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom je pasta eigenlijk zou moeten roosteren voordat je het kookt

Verse pasta heeft wat meer smaak dan gedroogde pasta, maar ook gedroogde pasta kun je met een handig trucje meer smaak geven. 

Door gedroogde pasta te roosteren vóór het koken zou het namelijk veel lekkerder smaken. En het fijne is: het is helemaal niet zo ingewikkeld om pasta te roosteren.

Advertentie

Waarom pasta roosteren?

Pasta is van zichzelf natuurlijk al lekker, maar de smaak is nog wel een beetje saai. Nu merk je hier niet zoveel van als je er flink wat saus over gooit, maar mocht je nu je pasta naar een hoger level willen tillen, dan kun je dat heel simpel doen door je pasta te roosteren voordat je ’t kookt. Dat ontdekte culinair redacteur Annie Crabill van website Food52. Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.

Hoe kun je pasta roosteren?

Om je pasta te kunnen roosteren heb je een bakplaat nodig en een oven. Leg de gedroogde spaghetti naast elkaar op een bakplaat en duw deze de oven in. Rooster de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in een hete oven op 175 graden. Als je ziet dat de pasta een mooie goudbruine kleur heeft dan kun je het eruit halen. Laat de pasta even afkoelen en kook het daarna op de gebruikelijke manier. Houd er wel rekening mee dat je de pasta misschien ietsje langer moet koken om ‘m gaar te krijgen. Vergeet niet om het kookwater van je pasta te bewaren en hier een beetje van toe te voegen aan je pastasaus. Zo dringt de nootachtige smaak van je pasta ook lekker door in de saus!

Handig! Met deze truc kook je nooit meer te veel spaghetti:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Food52. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huil je altijd bij het snijden van ui? Een stukje keukenpapier is de oplossing

Een slok water in je mond, een kaars naast de snijplank: er zijn veel trucjes bedacht om te voorkomen dat de tranen over je wangen stromen bij het snijden van een ui. Hebben deze trucjes bij jou geen succes? Keukenpapier is alles wat je nodig hebt.

Alle handige trucjes worden tegenwoordig ontdekt op TikTok, zo ook dit trucje. Sta jij ook altijd te huilen bij het snijden van een ui? Om dat te voorkomen zou je niets meer dan een stukje keukenpapier nodig hebben.

Advertentie

Ui snijden met keukenpapier

Volgens het populaire filmpje zou een nat stukje keukenpapier naast de snijplank voorkomen dat je begint te huilen bij het snijden van een ui. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar verschillende mensen hebben de truc uitgetest en waren verrast dat het trucje echt bleek te werken.

Geen tranen meer in je ogen

Bij het snijden van uien komt een soort zwavelachtige stof vrij. Als dit gas in contact komt met een vochtig oppervlakte ontstaat er zwavelzuur. Dat zwavelzuur ontstaat meestal in je oog, wat ervoor zorgt dat je ogen gaan tranen. Dat kun je dus voorkomen door te zorgen dat de zwavelachtige stof eerst met een andere vochtige plek in aanraking komt, zoals zo’n vochtig stukje keukenpapier. Dan wordt het zuur daarheen getrokken in plaats van naar je ogen.

BEKIJK OOK: Brunchtip: omelet in een jasje van ui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Thetab.com. Beeld: Getty

ui snijden Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim-Lian weer thuis en Jennifer deelt eerste familiefoto

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. 

Kim-Lian van der Meij mag na vijf dagen in het ziekenhuis weer naar huis. Buiten werd ze opgewacht door haar gezin:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De kappers zijn weer open, maar Xander de Buisonjé heeft in Samantha Steenwijk al een andere haarstylist gevonden:

Rachel Hazes werd flink verrast op haar verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Die coronatests komen Soundos letterlijk de neusgaten uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soundos (@soundos_el_ahmadi)

Het is ook feest in huize Bakkum. Posy, de oudste dochter van Jim Bakkum en Bettina Holwerda viert haar zesde verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)


Jennifer Hoffman plaatst de allereerste familiefoto met haar pasgeboren kindje:

Nicolette van Dam en Bas Smit starten weer een nieuw project en roepen op: “We gaan ons land herontdekken en hebben jullie hulp nodig”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Marlijn Weerdenburg showt de voordelen van een zwangere buik:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien