Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

8 dingen die écht weg kunnen

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Soms is opruimen gewoon een kwestie van het even doen, zoals bij deze acht dingen die we vrijwel allemaal in huis hebben en die écht weg kunnen:

Advertentie

1. Blikken verf
Bewaard om eventuele beschadigingen te kunnen herstellen. Als je dat al jaren niet gedaan hebt kun je de verf net zo goed wegdoen, omdat de kleur na al die tijd niet meer hetzelfde is.

2. Oude medicijnen en vitamines
Verzamel ze en lever ze in bij de apotheek, want met medicijnen die over de datum zijn neem je liever geen risico.

3. Opladers en snoertjes
Onmisbaar, die bak vol opladers en snoertjes. Zeker als ze van dingen zijn die je niet meer hebt… Sorteer ze en lever wat je niet meer gebruikt in bij de winkel waar je het gekocht hebt of bij het afvaldepot in de buurt.

4. Plastic bakjes
Waar zouden we zijn zonder plastic bakjes om restjes in te bewaren? Nergens. Maar… hoeveel heb je er echt nodig? Als de deksel onvindbaar is of als ze smoezelig zijn, gooi ze weg.

5. Cassette- en videobanden
Video’s kun je beter snel omzetten op een dvd, bijvoorbeeld bij de Hema. En die cassettebandjes? Maak van de nummers die erop staan een nostalgische playlist op Spotify.

6. Ondergoed en sokken
Hoe vaak sta je niet te rommelen in je sokken- en ondergoedlade, op zoek naar een toonbaar exemplaar? Precies. Uitmesten die handel!

7. Toiletspullen
Parfums, bodylotions en make-up die we ooit cadeau gekregen hebben of in een impuls gekocht hebben, staan vaak jaren te wachten tot… ze uiteindelijk weggegooid worden.

8. Opknappers
Jaren geleden kocht je een tweedehands meubel dat je heel mooi zou gaan opknappen; kwestie van even schuren, een lakje geven… Doe het vandaag of doe het vandaag wég!

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Fotografie: Joost Govers

 

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien