Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Déze actie van de 'rijke' familie in 'Steenrijk, straatarm' kunnen kijkers niet waarderen

Maakt geld werkelijk gelukkig? Deze week stond de aflevering van Steenrijk, straatarm in het teken van die vraag voor de ‘rijke’ familie Hofland uit het tropische Bonaire, en de ‘arme’ familie Rijks uit het Noord-Hollandse Hoorn.

Cinthia en haar dochters moeten wekelijks de touwtjes aan elkaar knopen met een weduwepensioen van in totaal 60 euro. Jurgen, Daniëlle en hun 2 dochters doen het daarentegen wekelijks met 1250 euro.

Advertentie

Rollen omgedraaid

Van budget wisselen lijkt achteraf voor de familie Hofland makkelijker gezegd dan gedaan, en dan met name wat betreft het doen van boodschappen. Eenmaal bij de kassa zit de familie, ondanks Jurgens rekencapaciteiten, vooralsnog boven het budget. “Óf ik moet het voor 20 euro mee kunnen krijgen, óf ik moet iets laten vervallen. Maar dat zou heel jammer zijn”, zegt Daniëlle tegen de caissière. Maar zelfs nadat er 2 producten zijn teruggelegd, zit de familie Hofland nog boven het budget. “Die 10 cent zou je me niet kunnen matsen?”, vraagt ze nogmaals.

De caissière geeft de boodschappen ondanks de missende centen toch mee aan de familie. En daar knelt het schoentje voor vele kijkers. ‘Zo werkt het niet in het echte leven’, klinkt het op Twitter.

Sympathie voor de gezinnen

Ondanks het afdingen in de supermarkt vinden de kijkers dat de familie Hofland het er goed vanaf brengt. Ook voor Cinthia is ondertussen veel sympathie ontstaan. ‘Twee leuke gezinnen!’, sluit een Twitteraar af.

Benieuwd wat de familie Hofland en de familie Rijks op dé vraag heeft geantwoord? Je kunt de aflevering online terugkijken.

Zou je zelf ook wel op een paar dingen willen besparen? Met deze 5 tips doe je dat op je internet, TV en telefoonkosten:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: iStock 

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien