Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

10 dingen die alle moeders van zonen herkennen

Bevinden zich jongens onder je nageslacht? Heb je een zoon of zonen? Dan moeten onderstaande situaties haast wel een belletje bij je doen rinkelen.

Want laten we wel wezen: ondanks onze inspanningen om jongens en meisjes gelijk op te voeden, blijven sommige dingen voorbehouden aan zonen. Daar gaan we:

Advertentie

1. Sokken belanden overal
Zeiden we al overal? Echt overal. Onder de bank, in de douche, overal – behalve in de wasmand. En hoera als je meerdere zoons hebt, die op een gegeven moment allemaal de lucht inschieten. Zie dan nog maar eens bij te houden welke sok bij wie hoort. Gelukkig hebben we daar een heel leuk trucje voor, bekijk de video maar eens.

2. Zeg maar dag tegen een opgeruimde hal
Wat betreft lege tegelvloeren en een sjieke parapluhouder ben je, tot de zonen het huis hebben verlaten, aangewezen op het verlekkerd afstruinen van Pinterest. Elk leeg stukje in de hal wordt onmiddellijk in beslag genomen door telefoons, sportschoenen, tassen, ballen en andere jongensparafernalia. Het moet toch zeker 5 jaar geleden zijn dat je nog weleens een stukje van de vloer zag.

3. Jammer hè…
…dat je geen meisje hebt. Dat ga je horen, of je wilt of niet. Helaas is dit zo’n opmerking die maar één kant op werkt. “Jammer hè, dat je geen jongen hebt”, zei niemand, ooit.

4. New hair? Don’t care
Jij bent ontzettend in je nopjes met je nieuwe bob/kleurtje/halflange haar. Je zoons zal het worst wezen. Tenzij je met een kapsel thuiskomt waar zij zich voor schamen. Dan hoor je dat tot in lengte van dagen.

5. Berichtjes krijgen een diepere laag
Of nou ja, die lees je er zelf maar in, want de enige antwoorden die je jongens sturen zijn ‘:/’ en ‘kee’. Bij voorkeur op de vraag of ze thuis komen voor het avondeten, zo ja: wat ze dan willen eten en zo ja: komen er dan ook vrienden mee?

6. Zeg ook maar dag tegen een volle koelkast
Met zoons voelt je huis altijd vol en je koelkast altijd leeg. De waarde van jouw wekelijkse boodschappen staat gelijk aan het bruto nationaal product van een kleine eilandstaat. De pot pindakaas staat wel in de kast (als je mazzel hebt), maar is in feite al leeggeschraapt.

7. ‘Kapsel Brooklyn Beckham’ is je standaard zoekterm in Google
Want oh boy, wat luisteren die kapsels nauw. Tot je kleine man groot is en zelf een kapper uitzoekt (of z’n haar gewoon laat groeien) houd je angstvallig in de gaten of degene die knipt wel naar je aanwijzingen heeft geluisterd. Het laatste dat je wilt, is dat je zoon met een bloempotkapsel thuiskomt.

8. Twee toiletten
Dat is geen luxe, dat is noodzaak.

9. Je smaak in tv-shows wordt breder
Want al die programma’s waarvan je eerst nog dacht: ‘huu!’, blijken best leuk te zijn. Top Gear bijvoorbeeld, of Deadliest Catch. En voor je het weet discussieer je met je zonen mee over de opmerkingen van Johan Derksen tijdens Voetbal Inside.

10. Alle jongens houden van hun moeder
Toch?

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Good Housekeeping UK. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien