Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

10 geheimen die stewardessen je nooit vertellen

Als je regelmatig vliegt, denk je dat je het meeste wel weet. Toch hebben stewards en stewardessen nog veel geheimen voor ons.

Op de website Quora mochten mensen laatst vragen stellen aan mensen die in de luchtvaart werken. Die onthulden tientallen weetjes waar wij nog nooit van hadden gehoord. We hebben een paar voor je op een rij gezet.

Advertentie

1. Piloten krijgen ander eten
Terwijl jij soms een maaltijd krijgt waar je je twijfels bij hebt, krijgen piloten apart eten, om zo te voorkomen dat ze ziek worden.
2. De zwarte doos kan kapot
In tegenstelling tot wat je weleens in films ziet, is de zwarte doos niet onverwoestbaar. De doos kan beschadigd raken door bijvoorbeeld extreme druk of brand.
3. In het geval van een kaping is er speciale code
Als een vliegtuig landt nadat het gekaapt is, laten piloten de kleppen op de vleugels omhoogstaan. Dat is een teken dat er iets mis is.
4. Je raakt bewusteloos als je je zuurstofmasker niet op zet
Dit klink logisch, maar als op grote hoogte de druk in de cabine wegvalt, moet je binnen 15 tot 30 seconden je zuurstofmasker opzetten. Doe je dat niet, dan raak je bewusteloos.
5. Drink geen water uit de kraan
Tenzij je water uit een flesje komt, kun je het het beste niet drinken. Het water in de wasbakken is behandeld met chemicaliën om te voorkomen dat er bacteriën in zitten.
6. Piloten verdienen bakken met geld
Als je piloot bent en voor een grote maatschappij vliegt, dan verdien je zo’n 100.000 euro per jaar.
7. De kans is klein dat het vliegtuig uit de lucht valt
Als er wat gebeurt, dan is de kans het grootst dat het tijdens het opstijgen of landen gebeurt, maar ook die kans is klein.
8. Je hoeft je over turbulentie geen zorgen te maken
Turbulentie is een stroom stijgende lucht. Dat is heel normaal in een wolk. Vergelijk het met een verkeersdrempel waar je overheen rijdt. Geen zorgen dus.
9. Elektronica = oké
Er is geen bewijs dat elektronica aan boord storingen veroorzaakt. Toch willen we je adviseren je aan de regels te houden.
10. Soms vergeten ze het riemtekentje
Piloten vergeten soms om het lichtje uit te zetten dat aangeeft dat je je riem om moet hebben.

Iedere dag de leukste berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Roos Schlikker: “Wie thuiswerkt, heeft de uitgelezen kans om op de raarste momenten iets te doen”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (44) heeft 2 zonen, een man, een vader op leeftijd, vriendinnen en o ja, ook zichzelf om voor te zorgen.

Nu we vanwege corona weer zijn weggejaagd uit de kantoortuinen, lopen velen tegen problemen aan. Was het begin dit jaar nog wel geinig, zoomen met collega’s, eindelijk zien dat de directeur ook maar gewoon in een rommelig rijtjeshuisje woont, lunchen met het gezin en intussen wat werkmails schrijven, inmiddels is de lol eraf. Want misschien waren er in maart nog mensen die de lockdown als mogelijkheid zagen om het een beetje kalmer aan te doen, inmiddels

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien