Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

11 verrassende dingen die een huwelijk succesvol maken

Ken je die stellen die al jaren aan elkaar vastgeplakt zijn en nooit ruzie hebben? Dat lijkt misschien heerlijk, maar is precies wat je níet moet doen als je droomt van een lang, gelukkig huwelijk. 

Volgens de wetenschap leiden deze dingen tot geluk en een relatie die blijft.

Advertentie

 1. Eén keer per week is genoeg
  Maak jezelf niet gek met verhalen van anderen over hun sexleven. Wat normaal is, is voor iedereen verschillend en meer is niet per se beter. Uit onderzoek blijkt dat de gelukkigste stellen één keer per week sex hebben.
 2. Een beetje privacy is een goed ding
  Het is niet erg om kleine geheimpjes te houden tegenover je partner. Dan hebben we het natuurlijk niet over hele affaires verzwijgen, maar voor je houden wat je écht vindt van je schoonmoeder kan geen kwaad. Integendeel.
 3. Ze doen aan dirty talk
  En dan bedoelen we niet tussen de lakens. Sommige vrouwen snijden nog liever een pink af dan dat ze hun stoelgang bespreken, maar uit onderzoek blijkt dat de gelukkigste koppels ook over de minder charmante maar niet meer dan menselijke facetten des levens praten.
 4. Ze zijn op oudere leeftijd getrouwd
  Stellen die niet al te vroeg trouwen – vrouwen na hun 27ste en mannen na hun 29ste – hebben daar veel profijt van. Het huwelijk uitstellen geeft vrouwen een betere sociaal-economische status en de kans op een scheiding is een stuk kleiner.
 5. Soms slapen ze gescheiden
  Op de bank tegen elkaar aan kruipen en iemand hebben om je dag mee door te nemen, is heel fijn. Minder fijn: uren uit je slaap gehouden worden omdat hij snurkt. Of andersom; omdat jij onbewust alle lakens opeist. Uit onderzoek blijkt dat stellen die in gescheiden bedden slapen hun relatie zagen verbeteren.
 6. Ze knijpen er twee keer per jaar samen tussenuit
  En laten de kinderen thuis. De reden waarom stellen die twee keer per jaar op vakantie gaan zo gelukkig zijn, laat zich raden: ze hebben weer even echt tijd voor elkaar. Bovendien kan je in een andere omgeving zomaar weer zien waarom je op hem gevallen bent.
 7. Ze begonnen als vrienden
  Het klinkt als een inkoppertje, maar bij hoeveel koppels zou dit echt het geval zijn? Om van elkaar te houden, moet je elkaar leuk vinden. Mensen met een relatie die is voortgekomen uit een vriendschap zijn gelukkiger en tevredener in bed.
 8. Ze bewaken hun eigen inkomen
  Als jullie veel ruziemaken over geld, is het verstandig om een eigen bankrekening aan te houden. Zo behoud je je onafhankelijkheid en het scheelt bovendien een hoop discussie als hij ontdekt hoeveel dat nieuwe paar schoenen heeft gekost.
 9. Ze zweten samen
  En ook hier geldt: niet (alleen) tussen de lakens. Samen sporten blijkt heel goed voor een relatie. Idee: ga dansen. Dat is intiem en draait om communicatie. Geen ritmegevoel? Geen probleem: samen lachen is ook heel belangrijk.
 10. Ze maken regelmatig ruzie
  Trek je niks aan van stellen die opscheppen dat ze nooit ruziemaken. Af en toe het heel erg met elkaar oneens zijn, is heel gezond. Vergeet alleen niet om sorry te zeggen als je er echt naast zat.
 11. Ze genieten van tijd voor zichzelf
  Altijd alles samen doen is alleen romantisch in films. Een goede balans tussen samen en alleen zijn is belangrijk. En tijd voor jezelf kan trouwens ook betekenen dat jullie wel in dezelfde ruimte zijn, maar allebei met iets anders bezig zijn.

LEES OOK:

Sanne wilde na haar eerste huwelijk nooit meer trouwen. Totdat ze Jori ontmoette…

Wil je de mooiste artikelen van Libelle in je mailbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Bron: Good Housekeeping

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien