Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

11x waarom je beter bent dan je denkt

Waarom hebben andere mensen wél een droomleven en jij niet? Uhm, even terugspoelen: waarom kijk je eigenlijk naar anderen? We hadden het toch over jou? En jij bent beter dan je zelf denkt!

1. Je weet heel goed wat je wilt
Jij neemt de tijd om erachter te komen wat je écht wilt. En dat doe je door te proberen, ja, jouw leven is een aaneenschakeling van vallen en opstaan. Maar zo weet je wel als geen ander wat écht bij je past.

Advertentie

2. Je maakt je eigen geluk
Of je nou liefdesverdriet hebt, eenzaam bent, verlaten bent, ziek bent, er iemand is overleden of je in de financiële problemen zit: zwelgen in zelfmedelijden is niet jouw ding.  Het verleden kun je niet veranderen, maar de toekomst ligt wel in jouw handen.

3. Je weet hoe belangrijk échte vriendschap is 
Je spreekt liever vaker en langer af met je échte vrienden dan met 1000 kennissen. En trouwens: mensen die energie zuigen in plaats van geven, ben je sowieso liever kwijt dan rijk.

4. Je weet dat er meer is dan spullen alleen
Als je moet kiezen tussen een fonkelende MacBook of een lang weekend naar Schiermonnikoog met je gezin, dan weet je het wel… Het zijn de kleine dingen. En daarvan heb je (er) nooit genoeg.

5. Je maakt van een mug geen olifant
Hoe (on)belangrijk een probleem ook is, je kunt je gevoel niet onder stoelen of banken steken. Maar het leven is te kort om zuur te zijn. Dus kies je voor geluk!

6. Je durft om hulp te vragen
Domme vragen bestaan niet. Jij weet dat het de enige manier is om te groeien.

7. Je weet dat het allemaal een kwestie is van balans
Soms lijdt je werk onder je privéleven én andersom. Maar hé, je doet je best. Meer kun je niet doen.

8. Bij jou is het glas altijd halfvol
Je hebt lieve mensen om je heen die je 100% kunt vertrouwen. Je bent vrij om te doen en laten wat je wilt en je huis is misschien niet de meest luxe villa, maar je hebt in ieder geval een dak boven je hoofd. Jij weet wat telt.

9. Je bent sterker dan je dacht
Je hebt voor uitdagingen gestaan waarvan je dacht dat je ze nooit zou overwinnen. En toch is dat precies wat je hebt gedaan… Dan had Oprah Winfrey toch gelijk toen ze zei: “Everything that doesn’t kill you, makes you stronger.”

10. Je bent belangrijk voor anderen 
Je maakt ze aan het lachen, geeft ze complimentjes, helpt ze op weg in hun carrière, bent een echte vriendin. Ja, misschien ben je geen filmster of topmodel geworden maar als medemens mag jij er beslist zijn!

11. Je wil altijd een béter mens worden
Je hoeft niet perfect te zijn. Maar de dingen die je minder leuk vindt aan jezelf kun je wel verbeteren. Op het moment dat je dat erkent (en je er ook iets aan wilt doen) ben je al halverwege.

Dus, als je niet zo blij bent met hoe het nú gaat – omdat je je vriendinnen te weinig ziet en teveel tijd besteedt aan je werk terwijl je kinderen óók om aandacht schreeuwen – dan weet je wat je te doen staat. Even diep ademhalen, alle dingen die wél goed gaan opsommen, jezelf een schouderklop geven en ten slotte vol goede moed ervoor gaan. Jij bent immers de baas over je eigen leven.

Bron: Lifehack.org. Beeld: iStock

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien