Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Video: 12 dingen die je kunt doen met een ei

Gekookt, gepocheerd, gebakken of in een pornstar martini: hoe heb jij je eitje het liefst?

Niets zo veelzijdig als het ei. Dat vonden twee Berlijnse filmmakers ook. Zij legden in bovenstaande video prachtig vast wat je allemaal ‘wel niet’ kunt met een ei. Van spaghetti carbonara en Spaanse tortilla’s tot crème brulee en whiskey sour – het is eigenlijk allemaal even lekker. Een kleine waarschuwing: het is zó mooi vastgelegd dat je ongetwijfeld honger krijgt bij het bekijken van dit filmpje.

Advertentie

En wist je dit al over eieren?

 • Eet een ei binnen 4 weken na de houdbaarheidsdatum op.
  De houdbaarheidsdatum van een ei is 4 weken, voor 1995 was dat 6. Je wordt er niet ziek van, maar het eitje verandert wel zodra het ouder is.
 • Oude eieren…
  Reageren anders in kookprocessen: een ouder ei kun je niet pocheren en van het eiwit kun je geen mooi schuim maken. Ook drogen oude eieren uit. Een ei ademt namelijk zuurstof in en koolzuur, vermengd met waterdamp, uit. Hierdoor neemt het luchtjes op en daalt de zuurgraad.
 • Buiten de koelkast
  In de supermarkt liggen eieren niet in de koeling en dat heeft een reden: ze drogen gekoeld sneller uit en nemen smaakjes over en bovendien zijn temperatuurovergangen ongunstig voor eieren. Dat geldt ook voor thuis. Gooi het eierrekje maar weg, want buiten de koelkast blijven ze gezonder!
 • Kwaliteit van het ei
  Niet het hok, maar het voer bepaalt de kwaliteit van het ei. Wil je dat een kip een fijn leven heeft? Koop dan biologische eieren.

LEES OOK:

Bron: Food, People, Places

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien