Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

21-jarige beautyvlogger met aandoening leert ons belangrijke les over schoonheid

In de wereld van YouTube zijn er heel, heel veel beautyvloggers. Maar een enkeling springt eruit, niet omdat zij het beste kunnen make-uppen, maar omdat zij een belangrijke boodschap te melden hebben. Zoals de 21-jarige dove beautyvlogger Marima Quiroroa.

De twintiger is geboren met een tumor in haar gezicht, genaamd cystic hygroma (een vochtzak als gevolg van blokkades in haar lymfestelsel).

Advertentie

Aandoening
Marima is veel gepest, ze was een tijd bang voor vreemden en heeft dagelijks pijn, kan niet praten en niet door haar mond eten (ze heeft een slangetje in haar buik) maar laat zich niet tegenhouden om te doen wat ze het liefste doet: make-uppen, en daarbij geeft ze een belangrijke boodschap mee over zelfacceptatie.

Zo schrijft ze op haar YouTube-kanaal “De reden dat ik dit kanaal ben begonnen is om de doven en slechthorenden te steunen. De uitkomst hiervan is dat ik alles dat gerelateerd is aan beauty in filmpjes met jullie deel, in gebarentaal.”

Bewonderenswaardig
In de filmpjes legt Marima in gebarentaal uit hoe ze haar make-up aanbrengt, maar ook waar ze haar zelfvertrouwen en kracht vandaan haalt. Zo vertelt ze hoe ze op jonge leeftijd tegen zichzelf in de spiegel zei dat ze mooi is, en maakte en lijstje met dingen die ze mooi aan zichzelf vindt. Op deze manier heeft de twintiger zichzelf leren accepteren.

Maar in een wereld van internet en social media zijn er helaas altijd mensen die negativiteit achterlaten onder video’s en foto’s. Zo ook bij de Latijnse. Zo gebaart ze in de video dat mensen vaak nare dingen hebben gezegd, en dat ze wordt aangestaard op straat. Maar inmiddels weet ze beter: ze negeert de mensen of staart terug.

Een vooral onze Westerse definitie van schoonheid wordt door de vlogster aan het wankelen gebracht. “Voor mij betekent schoonheid dat je jezelf accepteert voor wie je bent, en negeert wat andere van jou vinden. Laat je schoonheid zien, precies hoe het is. Het maakt niet uit als je gezicht er anders uit ziet. Accepteer je zelf voor wie je bent!”  Tel je zegeningen!

LEES OOK:

  • Volgens deze moeder zit echte schoonheid van binnen
  • 7 beautybehandelingen met etenswaren
  • Slachtoffer zuurgooier: “Ik durf niet in de spiegel te kijken”

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Comopolitan. Beeld: Instagram

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien