Libelle Zoomeravond in Blijdorp: nu maar € 10,- p.p.

Zoek binnen:

5 vragen aan... Mylou Frencken

Mylou Frencken (47) staat momenteel op de planken met De RouwRevue. Zelf weet ze het nodige van verlies en rouw: in twee jaar tijd verloor ze haar man en vader. De voorstelling is dan ook erg persoonlijk.

Waarom moest deze voorstelling er komen?
“Ik kwam op het idee toen ik een brief kreeg van een jonge moeder die haar baby had verloren. Ze kende mijn verhaal van mijn columns in Esta en stelde mij de vraag: wat moet ik nu met die rouw? Ik vond dat meteen een goed onderwerp voor een voorstelling. Met Pieter Tiddens had ik eerder samen gewerkt en ik vind hem erg goed, dus ik vroeg hem om samen met mij de show te maken.”

Advertentie

Is een voorstelling over rouw niet heel zwaar en deprimerend?
“We schuwen het zware gedeelte niet, maar de voorstelling is ook heel vrolijk. Het is een revue, dus er komen ook liedjes en sketches met typetjes voorbij. Zo spelen we een stel dat op een begrafenis bij alles zegt: ‘Oh ja, dat is typisch Wim.’ Ook rondom begrafenissen valt veel te lachen.”

Je vertelt over je eigen leven op het podium en stelt je daarmee kwetsbaar op. Is dat moeilijk?
“Het is vooral moeilijk als er bekenden in de zaal zitten. Dan is het heel raar. Maar ik vond dat ik met dit onderwerp wel persoonlijk móest zijn. En omgaan met verlies ís ook heel moeilijk. Dat mag dan dus ook zo zijn.”

“Vluchten heeft me veel steun gebracht: ik ging veel uit, naar feestjes, en ik werd veel verliefd”

Waar heb je zelf steun aan gehad na het overlijden van je man?
“Ik ben enorm gesteund door vrienden en familie. Heel fijn. Er was één vriendin, die net gescheiden was, bij wie ik altijd kon aankloppen. Ik mocht altijd mee-eten bij haar thuis. Ook vluchten heeft me veel steun gebracht: ik ging veel uit, naar feestjes, en ik werd veel verliefd. Dat gevoel bleef niet, maar toch voelde het goed om die rare impulsen te volgen.”

Is de dood nog een taboe?
“Het is een lastig onderwerp, je hebt het er niet gauw over. Het is heel intiem. Maar iedereen maakt verlies mee in zijn of haar leven, dus er valt veel met elkaar te delen. Toch vinden veel mensen dat eng. Sommige schouwburgdirecteuren hadden hun twijfels bij deze voorstelling: dat merkte ik bij het plannen van onze tournee. Maar uit de eerste reacties van het publiek blijkt dat veel mensen het juist fijn vinden dat het een keer over rouw en gemis gaat. We hopen dan ook op meer voorstellingen: de speellijst is nog te kort.”

De RouwRevue is nog t/m februari 2015 te zien in verschillende theaters. Kijk voor speeldata en meer informatie op: www.kikproductions.nl.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien