Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

6 manieren om een betere vriendin te worden

Jullie kunnen uren kletsen en de slappe lach hebben zonder dat geen van beide nog weet waar het ook alweer over ging. Maar ben je echt de beste vriendin die je zou kunnen zijn? 

Met een paar simpele manieren kun je jullie vriendschap naar een nóg hoger niveau tillen.

Advertentie

1.Pak de telefoon op
Jullie appen ongetwijfeld regelmatig, maar hoe lang is het geleden dat je haar stem hebt gehoord? Als jullie vriendschap vooral is gebaseerd op mail en appjes, neem dan eens per maand de tijd om haar te bellen. Of nog beter: met elkaar FaceTimen.

vriendin-1

2. Vraag naar iets onverwachts
Jullie praten altijd over kinderen en werk, maar je maakt jullie band sterker door ook eens andere onderwerpen op tafel te gooien. Vraag naar wat voor boeken ze leest, hoe het met haar zus is, of ze nog een goed recept weet. Door het gesprek te verschuiven, voorkom je dat jullie in een sleur terecht komen.

vriendin-2

3. Praat stom gedrag niet goed
Nee, het is niet oké dat ze stiekem met de getrouwde buurman staat te zoenen op het schoolplein. Je hoeft haar gedrag niet meteen te veroordelen, maar wees niet de vriendin die alles voor haar goed praat. Je steunt de persoon, maar niet per se haar acties.

vriendin-3

4. Stel je kwetsbaar op
De volgende keer dat je vriendin vraagt hoe het gaat, reageer dan niet met ‘goed’ als je eigenlijk een rotdag hebt. Vertel haar wat er speelt: het versterkt jullie band en het is gratis therapie.

vriendin-4

5. Wees oprecht blij voor haar succes
Je vriendin wordt ten huwelijk gevraagd in dezelfde week dat jij de scheiding aanvraagt. De timing is rot, maar jouw verdriet zou haar geluk niet in de weg moeten staan. Lukt het je niet om vrolijk te reageren? Doe dan even alsof.

vriendin-5

6. Stop met te laat komen en op het laatste moment afzeggen
Tegenwoordig is het veel makkelijker om te laat te komen – je stuurt gewoon een appje dat het een halfuurtje later wordt. Maar appje of niet; het is niet aardig om je vriendin te laten wachten. Net als op het laatste moment jullie koffiedate afzeggen. Hou je aan je woord en kom op tijd.

vriendin-6

LEES OOK:

Bron: Pure wow. Beeld: ANP

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien