Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Nieuw onderzoek: 67% van de vrouwen faket orgasme

Fake jij weleens een orgasme? Je bent lang niet de enige: 67% van de vrouwen doet weleens alsof ze is klaargekomen, terwijl dat helemaal niet zo is. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

De reden waarom vrouwen wel eens doen alsof? Het is soms makkelijker dan daadwerkelijk een orgasme krijgen. Ook willen veel vrouwen hun partners niet het gevoel geven dat ze het niet goed doen, of hebben ze gewoon geen zin om heel lang te sexen.

Advertentie

Mannen faken ook
Voor het onderzoek werden ruim 2.000 vrouwen tussen de 18 en 40 jaar ondervraagd. Hoewel de vrouwen uit het onderzoek denken dat hun mannen tijdens 95% van de vrijpartijen klaarkomt, blijkt dat niet zo te zijn. Bij een ander onderzoek gaf maar liefst 28% van de mannen toe weleens een orgasme te faken. Zij hebben hiervoor dezelfde redenen als vrouwen: ze willen hun partners een goed gevoel geven of vinden de sex simpelweg te lang duren.

Lees ook: Nieuw onderzoek: fans van gesmolten kaas hebben meer sex

Al decennialang 
Het aantal vrouwen dat weleens een orgasme faket, is al decennialang hetzelfde. Uit onderzoeken in de jaren 70 bleek al dat tussen de 53% en 65% van de vrouwen weleens doet alsof tussen de lakens. Er wordt voornamelijk gefaket tijdens geslachtsgemeenschap, gevolgd door orale sex.

“Dat was geweldig”
Aan de ondervraagde vrouwen uit het onderzoek werd ook gevraagd hóe ze faken. De antwoorden zijn niet heel verrassend: ze kreunen, bewegen meer en zeggen vervolgens iets als: “Dat was geweldig”.

Lees ook: Saai sexleven? Misschien slaap je te weinig!

Koningin
De koningin van het orgasme-faken is natuurlijk Meg Ryan, dankzij de beroemde scène uit de film When Harry met Sally:

Bron: The Guardian. Beeld: Shutterstock

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien