Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

7 dingen die je écht beter niet kunt doen met je lange haar

Een opfrisser voor het zomerseizoen! Veel duiken in het zwembad, de zee en bijbruinen op het strand geven je dan wel een fantastische beachlook, voor je lange haar zijn die 3 zomerse geneugten niet al te best.

En ook onderstaande zaken kun je écht beter laten als je lokken tot over je schouders vallen.

Advertentie

  1. Je haar borstelen als het nat is. Nat haar breekt sneller dan droog haar. Wacht dus met borstelen tot je haar écht droog is. Begin dan bij de puntjes en werk langzaam naar boven toe.
  2. In het wasproces de conditioner overslaan. Gewoon lekker wel erin smeren, die conditioner, want het maakt je haar a. zacht en b. na het douchen beter doorkambaar. Geef je haar ook af en toe wat extra voeding, bijvoorbeeld met dit avocado-olijfolie-yoghurt masker:[sm-video-embed][/sm-video-embed]
  3. De kappersafspraak afzeggen dan wel overslaan. Júist je lange haar heeft af en toe een opfrisbeurt nodig. Even de dode puntjes eraf, dan oogt het een stuk netter en hou je je haar gezonder.
  4. Te veel touperen. Ja, touperen zorgt ervoor dat je niet alleen lang, maar ook volumineus haar hebt. Het is echter ook behoorlijk belastend voor je lokken. Toupeer dus niet te vaak, maar wissel af met bijvoorbeeld volumepoeder dat je alleen bij de haarwortels hoeft aan te brengen.
  5. Elke dag föhnen en/of een stijltang gebruiken. Laat je haar ook een paar dagen per week aan de lucht drogen, al die hitte doet de haarschubben geen goed. Of erger nog, je brandt je haar door:[sm-video-embed][/sm-video-embed]
  6. Flink wat gel/haarlak/wax in de lange lokken smeren. Met name haarlak kan ervoor zorgen dat je haren aan elkaar klitten, waardoor ze sneller kunnen afbreken. Plus, elke dag een lading gel betekent ook elke dag wassen, wat ook geen wonderen doet voor je haar.
  7. Strakke paardenstaarten. Door je lange haar strak samen te binden, breekt het sneller af. Een keertje kan best, maar let ook eens your hair down, of maak een rommelige knot of een ander nonchalant en makkelijk kapsel.

WIL JE MEER WETEN OVER HAARVERZORGING? LEES DAN OOK:

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien