Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

7 dingen die slanke mensen iedere dag doen als ze thuiskomen

Op werk gezond eten lukt meestal wel – tenzij je op een vrouwenredactie als Libelle werkt, ligt chocola niet overal op de loer. Thuis is het echter een heel ander verhaal. 

Maar een slank en gezond lijf zit ‘m niet alleen in gedisciplineerd snacks ontwijken. Dit zijn 7 dingen die mensen die slank blijven doen als ze thuiskomen.

Advertentie

LEES OOK: VAN DEZE GROENTE- EN FRUITSOORTEN KUN JE AFVALLEN

 1. Ze bereiden het eten voor de volgende dag voor
  Mensen die niet van nature gezegend zijn met een goed metabolisme denken na over wat ze gaan eten en bereiden dat zo goed mogelijk voor. Zo voorkom je dat je met een hongerige maag even snel een pizza in de oven schuift.
 2. Ze houden hun eten de hele dag bij
  Je wilt misschien met je ogen rollen als je iemand ijverig ziet bijhouden wat ‘ie eet, maar feit is wel dat mensen die zich daar bewust van zijn, over het algemeen succesvoller zijn als het aankomt op afvallen. Confronterend, maar soms is dat net het duwtje dat je nodig hebt.
 3. Ze eten waar ze zin in hebben (voor het grootste deel)
  Er kleeft een groot voordeel aan calorieën bijhouden: je kan eten wat je wil, zolang je de getallen maar in de gaten houdt. Bovendien wordt een dieet niet eenvoudiger als je hele voedselgroepen uitsluit. Een dieet werkt het best als ‘ie aansluit op je leefstijl – niet als je je leefstijl moet aanpassen naar je dieet.
 4. Ze slaan light dranken over
  Dat frisdrank ongezond is staat buiten kijf, maar de light-variant is niet veel beter. Sterker nog; uit een recent onderzoek van de Journal of the American Geriatrics Society blijkt dat mensen die 9 jaar lang light dranken drinken, drie keer zoveel buikvet hebben dan de groep die dat niet doet. Dat wordt dus water drinken. Heel veel water.
 5. Ze brengen kostbare tijd niet door met eten
  Laat fit en gezond zijn niet je hele leven beheersen. Zoek na het werk afleiding in zaken die niks met afvallen te maken hebben – doe iets leuks met de kinderen, neem gitaarles, lees een boek.
 6. Ze sporten niet altijd
  Natuurlijk is sporten in combinatie met een gezond voedingspatroon de snelste route naar een slank lichaam. Dat betekent niet dat je jezelf iedere dag moet afbeulen in de sportschool. Als je alleen maar door raast, geef je spieren niet de tijd om te herstellen.
 7. Ze creëren een kalme omgeving
  Van een slaaptekort word je niet alleen humeurig – het is ook funest voor je gewicht. Mensen die te weinig slapen, grijpen sneller naar voedsel met veel calorieën en skippen sneller de sportschool, blijkt uit onderzoek. Alle reden dus om op tijd onder de wol te gaan.

Bron: Reader’s Digest. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien