Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Tip: bewaar aardappels niet in de koelkast

Ben jij ook zo gek op piepers? Gebakken aardappels, door de stamppot of zelfgebakken frietjes, aardappels zijn heerlijk. Maar pas op: als je ze echt op z’n lekkerst én gezondst wil eten, bewaar ze dan vooral niet in de koelkast. 

Het Britse Food Standards Agency stelt dat, wanneer aardappels in de koelkast worden bewaard, het zetmeel wordt omgezet in suiker. Ga je ze vervolgens koken of bakken, dan worden deze suikers gecombineerd met het aminozuur asparagine. De combinatie hiervan produceert weer de chemische stof acrylamide (ben je er nog?!) en die is mogelijk kankerverwekkend.

Advertentie

Bak ze niet te bruin
Een en ander blijkt uit diverse onderzoeken door onder andere De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Acrylamide kun je ook beperken door aardappelproducten niet te bruin te bakken.

LEES OOK: ZO KOKEN DE PIEPERS NOOIT MEER OVER

Bewaar de aardappels liever droog, koel en donker, bijvoorbeeld in een keukenkastje.

Zo schil je ze in een mum van tijd
Over aardappels gesproken: vind je dat ook zo’n een vervelend klusje, piepers jassen? Onderstaande video laat je zien hoe je die schil zo kwijt bent.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Metronieuws, Voedingscentrum. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien