Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

De 19 dingen die alleen mensen die té aardig zijn herkennen

Hoewel de wereld niet genoeg vriendelijke mensen kan gebruiken, kun je soms ook té aardig zijn. Wanneer? Als je één of meerdere dingen uit dit lijstje kan afstrepen. 

 1. Je houdt de deur open voor degene achter je, terwijl er opeens nog veel meer mensen aankomen en je dus minutenlang als een soort portier de deur staat open te houden.
 2. Wanneer iemand consequent je naam verkeerd uitspreekt en je diegene niet wil corrigeren waardoor je uiteindelijk maar gewoon je nieuwe naam accepteert omdat het hele bedrijf denkt dat je echt zo heet.
 3. Dat vreselijke dilemma wanneer een ouder iemand een overvolle trein in stapt en je twijfelt of je moet opstaan. Want wat als diegene helemaal niet zo oud is als je denkt? Heb je dan niet juist iemand beledigd?
 4. Je staat minutenlang geduldig knikkend het verhaal van een straatverkoper aan te horen om aan het einde van het relaas iets te stotteren over haast. Om het gesprek beleefd af te ronden alleen al heb jij een aanloop van 5 minuten nodig.
 5. Of je laat die laatste stap helemaal achterwege en betaalt daarom iedere maand een klein fortuin aan abonnementen en goede doelen waar je geen ‘nee’ tegen kon zeggen omdat die jongen zo vrolijk en enthousiast was.
 6. Wanneer iemand aan de andere kant van de kamer niest en je per se ‘gezondheid!’ wilt zeggen, maar diegene het niet eens hoort.
 7. Als iemand in de bioscoop op de stoel zit die jij speciaal hebt gereserveerd, maar je er niets van durft te zeggen.
 8. Je zegt wel eens ‘dankjewel’ tegen een parkeerautomaat.
 9. Je zegt ‘sorry’ als je tegen een stoelpoot schopt.
 10. Je geeft iemand anders jouw laatste chocoladepepernoot. En je houdt héél erg veel van chocoladepepernoten.
 11. Je koopt een blouse die te duur is en die je niet eens zo mooi vindt omdat je de hulpvaardige verkoper die je 33 blouses liet passen niet wilt teleurstellen.
 12. Je eet maar gewoon een biefstuk op terwijl je eigenlijk een Caesersalade had besteld omdat je geen zin hebt in gedoe met de ober en je tafelgenoot niet wilt laten wachten.
 13. En om dezelfde reden doe je alsof je de haar in je soep niet hebt gezien.
 14. Met een stalen glimlach tegen de kapper zeggen dat je je nieuwe kapsel fantástisch vindt om thuis voor de spiegel in huilen uit te barsten.
 15. Je zegt wel eens ‘sorry’ voor het feit dat je zo vaak ‘sorry’ zegt.
 16. Je bent kilo’s aangekomen omdat op je werk iedere dag wel iemand jarig is en je nooit durft te bedanken voor een traktatie. En je houdt niet eens van taart.
 17. Je hebt ooit een tweede afspraakje gehad met een man in wie je nul interesse had, enkel en alleen omdat je hem niet wilde afwijzen.
 18. In dezelfde categorie: je vriendelijkheid wordt vaak aangezien voor flirten waardoor je al in ontelbaar veel lastige situaties bent beland waarin je probeert uit te leggen dat je al jaren gelukkig getrouwd bent en 4 kinderen hebt.
 19. Op een druk feestje weet je nooit hoe je beleefd weg moet gaan. Je wilt niet iedereen apart gedag gaan zeggen, maar je wilt ook weer niet alle aandacht op jezelf vestigen door heel hard ‘DOEEEI’ te roepen. En dus vertrek je maar met de stille trom.

De leukste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Advertentie

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien